Computer ogen

Computer ogen

In het digitale tijdperk van nu zijn computer ogen niet meer weg te denken uit het scala van veelvoorkomende oogklachten. Kijk je dagelijks meer dan twee uur naar een beeldscherm, dan heb je een verhoogde kans om last te krijgen van computer ogen. Dit geldt overigens niet alleen voor het gebruik van een computer; ook televisiekijken, staren naar je mobiele telefoon of naar je tablet kunnen computer ogen veroorzaken.

Wat zijn computer ogen precies?

Met het fenomeen ‘computer ogen’ wordt gedoeld op de vermoeide ogen die ontstaan door te lang staren naar een (computer)scherm. Denk maar eens aan de spiegelingen en reflecties die je op een beeldscherm ziet, of aan het lage contrast op je scherm. Computer ogen vormen een soort oogstress die ontstaat doordat je ogen tijdens het staren naar een beeldscherm zich continu moeten inspannen. Hierdoor kunnen je ogen of oogleden gespannen raken, kun je een waterige blik krijgen, spiertrekkingen krijgen aan je wenkbrauwen of branderige, droge ogen krijgen. Ook kan er hoofdpijn ontstaan en kan het zijn dat je moeite hebt met focussen.

Klinken deze klachten jou bekend in de oren? Dat is niet zo gek; (computer)schermen zijn immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wel is het belangrijk om eventuele klachten die door overmatig beeldschermgebruik ontstaan effectief te behandelen.

Druppels en spray tegen computer ogen

Computer ogen vragen om hydratatie en verfrissing. De oplossingen voor computer ogen van Similasan bestaan uit de beste natuurlijke bestandsdelen en geven razendsnel effect. De Computer Ogen oogdruppels vormen een verfrissende opsteker voor je ogen en de 2in1 spray reguleert en verbetert de bevochtiging van de ogen. Ook stabiliseert en herstelt de spray de natuurlijke beschermlaag van het oog. Beide producten geven direct intensieve verlichting en zijn heel gemakkelijk toe te passen. Speciaal ontwikkeld door ervaren oogspecialisten en geheel op natuurlijke basis.

Benieuwd waar je Similasan oogdruppels en spray kunt kopen? Ga direct naar onze webshop of zoek in ons overzicht naar verkooppunten bij jou in de buurt.

Computer ogen oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor computer ogen

Hoe voorkom je computer ogen?

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt uiteraard ook voor computer ogen. Daarom geven de oogexperts van Similasan jou graag een aantal tips die je helpen om computer ogen en bijbehorende klachten te voorkomen. De volgende zaken zijn van belang:

  • Is je beeldscherm van goede kwaliteit? Dit is van groot belang voor het voorkomen van oogklachten. Je beeldscherm mag bijvoorbeeld niet flikkeren, er mogen geen lijnen te zien zijn en het is beter om geen lichtspiegelingen in je beeldscherm te zien.
  • Ook je houding is belangrijk. Hoe zit je achter de computer? Met gebogen rug en de schouders laag, of juist mooi rechtop met je armen in de juiste hoek? Het is van belang dat er ongeveer 50 tot 70 centimeter afstand zit tussen je ogen en het beeldscherm. Dit geldt ook als je tussendoor gebruik maakt van papier. Door dezelfde, juiste afstand aan te houden belast je je ogen het minst en kun je computer ogen voorkomen.
  • Hoe lang zit jij achter de computer; is dat langer dan twee uur? Dan ben je wat je ogen betreft eigenlijk al verkeerd bezig. Het is namelijk van belang om nooit langer dan twee uur onafgebroken naar een scherm te staren. Dit geldt uiteraard ook voor een televisie of je mobiele telefoon. Zorg daarom voor voldoende rust en pauzes op regelmatige momenten.
  • Als laatste is het goed om te letten op het klimaat in de ruimte waarin je computer staat. Als deze te warm, te koud, te droog of te vochtig is krijg je sneller last van je ogen.

Computer ogen of andere klachten? Similasan helpt!

Similasan is al bijna 40 jaar dé oogspecialist als het om natuurlijke oogoplossingen gaat. Al onze producten zijn van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit, uitgebreid getest door oogartsen en dermatologen en speciaal ontwikkeld voor specifieke oogklachten. Neem snel een kijkje in ons assortiment en ontdek wat wij voor jouw oogklachten kunnen betekenen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer