Droge ogen door hooikoorts

Droge ogen door hooikoorts

Kijk jij elke winter weer uit naar het voorjaar? Naar zonnige dagen, gezellige terrasjes en de prachtig bloeiende natuur? Of begin je bij de eerste zonnestralen in februari al te snotteren? Wij begrijpen dat de lente bij jou gemengde gevoelens oproept als je last hebt van een jeukende neus en branderige of droge ogen door hooikoorts. Daarom helpen wij je graag je klachten te verlichten.

Hooikoorts klachten

Als je last hebt van hooikoorts, heb je in feite pure pech. Je kunt immers niet voorkomen dat je hooikoorts krijgt! Helaas kun je net zo min voorkomen dat je in het voorjaar last krijgt van hooikoorts ogen, oftewel branderige ogen of droge ogen door hooikoorts. Je ogen kunnen opgezwollen raken, tranen, jeuken, branden of rood worden. Ook kun je last krijgen van een jeukende neus en een heleboel niesbuien. Terwijl andere mensen door het dolle heen zijn wanneer de eerste zonnestralen naar binnen schijnen, zie jij de spreekwoordelijke bui al hangen. Leuk hoor, die lente!

Hooikoorts is een allergie waar helaas zo’n 1,5 miljoen Nederlanders last van hebben. Je bent dus zeker niet de enige! Zodra pollen van bomen, grassen en planten zich via de lucht verspreiden, beginnen bij jou de klachten. Het ene jaar eerder en/of erger dan het andere jaar. Ben je allergisch voor pollen, dan raken de slijmvliezen in jouw neus of keelholte geïrriteerd wanneer lichte pollen in je mond of neus terechtkomen. Bij de een lokt dit een maandenlang verstopte neus uit, gecombineerd met talloze vervelende niesbuien. De ander heeft nauwelijks last van zijn of haar neus, maar krijgt direct opgezwollen ogen die branden, jeuken of op andere manieren irriteren.

Aangezien de lichtste pollen, stuifmeel, heel gemakkelijk met de wind worden meegevoerd verspreiden ze zich razendsnel. Je ziet ze niet, maar ze zijn er – helaas voor jou – wel. Ongemerkt adem je ze in via je neus of je mond, waar ze je slijmvliezen beginnen te irriteren. Zodra je één voet buiten de deur zet, kan er al een allergische reactie bij je optreden!

hooikoorts oogdruppels

Droge ogen door hooikoorts voorkomen

Of zo’n allergische reactie bij jou optreedt, hangt af van talloze factoren. Zo ben je meestal niet allergisch voor alle pollen die afkomstig zijn van planten, bomen en grassen. Voor welke pollen je wel en niet allergisch bent is vaak moeilijk te achterhalen en bovendien nauwelijks relevant, want je kunt bijna niet voorkomen dat je met pollen in aanraking komt. Mocht je wel weten dat je bijvoorbeeld allergisch bent voor elzen en hazelaars, dan kun je proberen die bomen en struiken te vermijden. In de praktijk is dat echter lang niet altijd haalbaar. De enige manier om geen allergische reactie op te lopen is dus door het hele pollenseizoen binnen te blijven. Hoewel zelfs dat eigenlijk geen oplossing is, want huisgenoten, huisdieren en open ramen kunnen ervoor zorgen dat pollen ook je huis binnendringen.

Wil je naar buiten, dan kun je de actuele pollenverwachting checken om na te gaan hoeveel risico je loopt op hooikoorts vandaag. Vooral bij droog weer met veel wind worden er veel pollen verspreid, veel meer dan wanneer het regent! In de lente en zomer regent het, tot genoegen van de meeste mensen, nu eenmaal een stuk minder dan in de herfst en winter. Het risico op een allergische reactie is in deze tijd van het jaar dan ook vrijwel elke dag redelijk hoog. Maar elke dag binnen blijven is natuurlijk geen optie!

Wat te doen tegen hooikoorts?

Er moet dus een andere manier zijn om van die niesbuien en droge ogen door hooikoorts af te komen. Helaas valt hooikoorts niet te genezen, maar je kunt de klachten wel verminderen. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

1. Draag een zonnebril

Een zonnebril is natuurlijk de meest eenvoudige manier om je ogen te beschermen tegen rondzwevende pollen. Zo houd je ze tegen voordat ze jouw slijmvliezen kunnen bereiken. Kies voor een zonnebril die goed past of ga zelfs voor een sportbril, zodat je je ogen zo veel mogelijk afschermt van al dat stuifmeel dat in de lucht zweeft.

2. Smeer vaseline op de binnenkant van je neusgaten

Ook deze tip helpt je om pollen ‘buiten de deur’ te houden. Vaseline houdt de pollen aan het begin van je neus tegen, voordat ze je slijmvliezen kunnen irriteren. Smeer dus een niet al te dunne laag vaseline aan de binnenkant van je neusgaten om vervelende indringers tegen te houden en herhaal dit regelmatig wanneer je gedurende langere tijd buiten bent.

3. Plan buitenactiviteiten ’s ochtends of na een regenbui

Zodra de zon de atmosfeer opwarmt beginnen pollen zich echt actief te verspreiden. Wil je bijvoorbeeld hardlopen of fietsen in de buitenlucht, probeer dat dan zo vroeg mogelijk in de ochtend te doen! Liefst voor de zon echt doorbreekt, zodat de lucht nog niet zo sterk is opgewarmd. Bijkomend voordeel is dat het in de zomer op dat moment vaak heerlijk fris is buiten! Hetzelfde geldt voor de periode vlak na een regenbui. De lucht is schoongespoeld, dus is dit voor jou het ideale moment om naar buiten te gaan!

4. Houd jezelf en je huis schoon

Pollen zijn zo licht en klein dat je ze overal mee naartoe neemt. Op je kleding, in je haren, in de vacht van je huisdieren, op de deurmat en ga zo maar door. We raden je dan ook aan zowel jezelf als je huisdieren en je huis schoon te houden! Stap onder de douche voordat je gaat slapen, stofzuig zo vaak als je kunt en als je het raam op je slaapkamer hebt opengezet, verschoon dan liefst ook je bed. Zo kun je in ieder geval een rustige nacht tegemoet gaan!

5. Houd schone was uit je tuin en laat het gras kort maaien

Natuurlijk is het heerlijk om je schone was in de zon te laten drogen, maar als je last hebt van een pollenallergie is dit geen goed idee. Je haalt het stuifmeel zo moeiteloos in huis en je hooikoorts klachten beginnen al op te spelen zodra je de was opruimt! Gebruik je tuin dus liever niet om je schone was in te drogen. En heb je gras? Houd het dan kort, maar maai het niet zelf! Er is vast iemand in je familie of vriendenkring die je wil helpen. Het gras kort houden kan het aantal pollen verminderen, maar tijdens het maaien komen er natuurlijk juist heel veel pollen vrij. Laat het gras dus regelmatig maaien om hooikoorts klachten die in je eigen tuin opspelen te verminderen.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Verkrijgbaar o.a. bij:

Natuurlijke oogdruppels zonder chemische ingrediënten

Helemaal voorkomen kun je hooikoorts klachten dus niet. En wanneer je eenmaal last hebt van een jeukende neus en rode of droge ogen door hooikoorts, wil je die klachten natuurlijk zo snel mogelijk verlichten. Hiervoor zijn gelukkig talloze producten verkrijgbaar! Wij raden je echter aan om alleen te kiezen voor natuurlijke oogdruppels. Wanneer je ogen eenmaal geïrriteerd zijn, kun je deze irritatie namelijk verergeren door hooikoorts oogdruppels te gebruiken die vol zitten met chemische ingrediënten. Natuurlijke hooikoorts oogdruppels verzachten de allergische reactie en kalmeren je hooikoorts ogen op milde wijze.

Waar nog meer te koop?

Similasan: dé oogspecialist bij hooikoorts klachten

Similasan is al meer dan 20 jaar oogspecialist en ontwikkelt specifieke oplossingen voor specifieke oogproblemen. Ook voor hooikoorts ogen! Zo weet je precies welke oogdruppels je nodig hebt wanneer jij elk voorjaar weer last krijgt van branderige, tranende of juist droge ogen door hooikoorts.

De hooikoorts oogdruppels van Similasan worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland. Met de bekende hoogwaardige Zwitserse kwaliteit dus! Bovendien maakt Similasan uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten. Voor hooikoorts oogdruppels zijn dit onder andere de geneeskrachtige kruiden ogentroost (Euphrasia officinalis) en blaasjeswingerd (Cardiospermum halicacabum). Beide kruiden werken verkoelend en kalmerend en zorgen zo voor natuurlijke verlichting van je oogklachten.

Doordat de natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan op milde wijze hydrateren en kalmeren, zijn ze inzetbaar voor diverse allergische reacties. Zo kun je ze ook gebruiken wanneer je allergisch bent voor huisdieren, huisstofmijt, schimmelsporen of cosmetica en parfum. In feite in vrijwel elke situatie waarin jij jeukende of geïrriteerde ogen krijgt door een allergische reactie.

Natuurlijke behandelingen voor specifieke oogproblemen.

Droge ogen hooikoorts

Heb je rode, branderige, jeukende of droge ogen door hooikoorts of een andere allergie? Voor snelle verlichting druppel je dan eenvoudig Similasan Hooikoorts oogdruppels in je ogen. Zelfs wanneer je contactlenzen draagt! Dankzij de eenvoudige druppelaar heb je geen enkel hulpmiddel nodig om deze hooikoorts oogdruppels te gebruiken. Je kunt dus altijd een flesje oogdruppels meenemen, waar je ook naartoe gaat. Je zult merken dat je ogen al snel gehydrateerd raken en kalmeren. Ondertussen blijft je zicht altijd helder, dus je hoeft je geen zorgen te maken over of je wel veilig op pad kunt gaan.

Open je in februari een flesje Similasan Hooikoorts oogdruppels omdat de lente in aantocht lijkt te zijn, maar is het in maart weer regenachtig en koud? Je kunt de hooikoorts oogdruppels van Similasan ook in maart en april nog gebruiken. Ze blijven immers 3 maanden houdbaar na opening!

Last van rode ogen Verlicht de klachten effectief met Similasan

Hooikoorts oogdruppels

Kortom: met natuurlijke hooikoorts oogdruppels kun jij weer volop genieten van de buitenlucht – ook in het pollenseizoen! Geen lente, zomer of zelfs herfst is meer hetzelfde als je eenmaal oogdruppels hebt gevonden die je klachten verminderen. Uiteraard raden we je aan zoveel mogelijk allergische reacties te vermijden, door onze tips tegen hooikoorts op te volgen. Helemaal ontkomen aan hooikoorts klachten lukt echter niet! Gelukkig bieden de Similasan Hooikoorts oogdruppels uitkomst. Speciaal ontwikkeld voor jou en alle andere mensen die allergisch zijn voor pollen.

Je vindt alle specifieke oogproducten van Similasan natuurlijk online in onze webshop, maar je koopt ook Similasan oogdruppels bij Kruidvat, Etos en vele andere drogisterijen. Je vindt Similasan oogdruppels zelfs bij Albert Heijn! Zo neem je ze eenvoudig mee tijdens je wekelijkse boodschappenrondje en heb je die verlichting voor droge ogen door hooikoorts altijd in huis. Een overzicht met alle online en offline verkooppunten van Similasan oogdruppels vind je hier!

Drogen ogen bij hooikoorts en andere oogproblemen

Ook voor andere oogproblemen kun je vertrouwen op de natuurlijke producten van oogspecialist Similasan. Natuurlijke oogdruppels zijn er specifiek voor branderige en droge ogen door hooikoorts, maar ook voor droge ogen door andere oorzaken, voor rode ogen of voor vermoeide ogen. Zo bieden de Similasan reinigende oogdoekjes nr. 1 snel verlichting bij ontstoken oogjes van baby’s en kinderen dankzij een kleine dosis kamille-extract.

In principe spreekt het voor zich wanneer je welke oplossing van Similasan nodig hebt. Je gebruikt hooikoorts oogdruppels voor droge ogen door hooikoorts, rode ogen druppels wanneer je last hebt van rode of branderige ogen door bijvoorbeeld griep of bindvliesontsteking en droge ogen oogdruppels als je last hebt van droge of geïrriteerde ogen door airconditioning, het dragen van contactlenzen of andere externe oorzaken.

Twijfel je toch over welke oogdruppels voor jou geschikt zijn? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen! Vind je niet wat je zoekt, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Weet je niet precies welk Similasan product je nodig hebt?

Wij hebben speciaal een pagina ingericht met alle veel gestelde vragen. Al jouw vragen over onze producten worden hier beantwoord, ook als je niet weet welk Similasan product je moet kiezen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer