Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Hoera, de lente is begonnen! Voor velen is dat de eerste gedachte die in hen opkomt wanneer de zon zich in het voorjaar weer laat zien en de eerste krokussen uit de grond schieten. Wie last heeft van hooikoorts zet zich echter meteen schrap: op naar niesbuien, een jeukende neus en tranende ogen. Wat te doen tegen hooikoorts? Voorkomen is vrijwel onmogelijk, maar de klachten verzachten lukt wel met een natuurlijk middel tegen hooikoorts!

hooikoorts oogdruppels

Hooikoorts klachten

Als je begint te snotteren of last krijgt van droge, jeukende, rode, tranende of brandende ogen zodra de eerste bloemen de grond uit schieten, zou je wel eens hooikoorts klachten kunnen hebben. Daarin ben je ‘gelukkig’ niet de enige! Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 1,5 miljoen Nederlanders wel eens last hebben van hooikoorts klachten. Wanneer, hoe vaak en hoe ernstig? Dat verschilt enorm. Voor de een is het elk jaar weer een verrassing of hij of zij überhaupt klachten krijgt, terwijl de ander van februari tot en met september met opgezwollen ogen en een verstopte neus rondloopt.

Sommige mensen die last hebben van hooikoorts klachten niesen regelmatig, meer niet. Anderen hebben juist geen last van hun neus, maar wel van opgezwollen, branderige, rode, droge of juist tranende hooikoorts ogen. Bij de een spelen hooikoorts klachten alleen op wanneer hij of zij de natuur opzoekt, terwijl de ander al begint te niezen zodra er in huis een ramen openstaat.

Hoeveel last je hebt van hooikoorts klachten, valt moeilijk te voorspellen. En helaas is het een kwestie van pech! Je kunt hooikoorts erven van één van je ouders of zelfs allebei je ouders, maar het hoeft niet. Ook kan het zijn dat jij hooikoorts erft van je ouders terwijl zij er zelf geen last van hebben. Waarom de een wel hooikoorts klachten ontwikkelt en de ander niet, daar is nog veel onduidelijkheid over. Belangrijker voor jou is echter de vraag: Wat helpt tegen hooikoorts?

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Wat is hooikoorts?

Om dat te bepalen is het belangrijk om eerst te weten wat hooikoorts precies is. Hooikoorts is een andere benaming voor een pollenallergie. Net zoals je allergisch kunt zijn voor bijvoorbeeld pinda’s, gluten en honden, kun je ook allergisch zijn voor pollen. Maar wat zijn pollen?

Pollen zijn poederachtige substanties die zorgen voor de bestuiving van planten en bloemen. Deze gele, bruine of witte poedertjes bevinden zich in de planten, grassen en bomen en zijn in feite hun voortplantingsmechanismen. Sommige planten bevatten lichte, stoffige pollen en andere planten bevatten meer zware, kleverige pollen. Die zware en kleverige pollen worden door insecten overgedragen om andere planten te bestuiven. Dat fenomeen ken je vast wel! Bijen verzamelen bijvoorbeeld pollen om zichzelf mee te voeden, maar tijdens hun vlucht van de ene naar de andere plant bestuiven ze die planten ook. Daarom zijn bijen zo belangrijk voor het behoud van flora en fauna!

Van de pollen die bijen en andere insecten overdragen hebben mensen met hooikoorts gelukkig geen last. Het zijn de lichte, stoffige pollen die een allergische reactie in de ogen en neus opwekken. Deze pollen worden niet door insecten overgedragen van plant tot plant, maar door de wind. Ze zijn zo licht dat ze eenvoudig met de wind worden meegevoerd en zodoende lange afstanden kunnen afleggen. Een heel groot deel van de pollen valt tijdens die reis op de grond en slechts een klein deel ervan bereikt andere planten om ze te bestuiven. Omdat deze manier van bestuiving een heel stuk minder efficiënt is dan bestuiving door insecten, moeten planten heel veel lichte en stoffige pollen produceren. En dat is nou net waar mensen met een pollenallergie niet blij van worden!

Allergische reactie ogen en neus

Deze pollen zijn namelijk zo licht en klein dat ze ongezien overal in de lucht zweven. Ze komen terecht in onze ogen en we ademen ze in, via onze neus en mond. Geen enkel probleem voor wie geen last heeft van hooikoorts klachten, maar voor wie een pollenallergie heeft beginnen hier de problemen.

Deze pollen dringen de slijmvliezen van voornamelijk de ogen en neus binnen en veroorzaken daar een allergische reactie. Die allergische reactie in de ogen en neus kan bestaan uit jeuk, een verstopte neus of een loopneus, niesbuien en opgezwollen, rode, branderige, tranende of juist droge ogen. Zeker geen pretje als je met dat mooie weer lekker van de frisse buitenlucht wilt genieten!

Wat te doen tegen hooikoorts?

Heb je een pollenallergie, dan kun je helaas nauwelijks voorkomen dat je last krijgt van hooikoorts klachten. Er zitten nu eenmaal zo veel pollen in de lucht die je met het blote oog niet kunt zien, dat ze vermijden onmogelijk is. Weet je toevallig voor welke pollen je allergisch bent? Dan kun je wel een poging doen om die pollen te vermijden. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor de pollen van hazelaars, zoek dan geen natuurgebied op waar deze struiken in overvloed bloeien.

In de praktijk is dit helaas erg lastig. Ten eerste is het moeilijk om te achterhalen voor welke pollen je precies allergisch bent. Je kunt ze immers niet zien! Wandel je regelmatig door een gebied met veel berken en spelen je klachten voornamelijk daar op? Dan loont het zich natuurlijk wel om voortaan ergens anders te gaan wandelen. Veel mensen zijn echter ook allergisch voor de pollen van gras. Aangezien er zo’n 30 grassoorten zijn die hooikoorts klachten veroorzaken en gras op vrijwel elke hoek van de straat te vinden is, is gras vermijden praktisch onmogelijk.

De enige oplossing lijkt te zijn om het hele pollenseizoen binnen te blijven. Zelfs dat is echter niet voldoende te zijn om hooikoorts klachten volledig te voorkomen, want pollen dringen eenvoudig je huis binnen. Zet je een raam open om je slaapkamer te luchten, dan waaien ze zo je bed in. Komt je partner thuis uit zijn werk, dan neemt hij op zijn schoenen en kleding talloze pollen mee. Ook huisdieren dragen pollen over en doe je de deur open voor een pakketbezorger, dan kunnen er zomaar een paar van die allergie-veroorzakers naar binnen waaien.

Natuurlijke behandelingen voor specifieke oogproblemen.

Tips tegen hooikoorts

Er is dus nauwelijks ontkomen aan, aan die lichte en stoffige pollen. Wat dan wel te doen tegen hooikoorts? Er zijn een aantal tips tegen hooikoorts die je kunt toepassen om ernstige hooikoorts klachten te voorkomen.

Pollen buiten de deur houden

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat pollen binnenshuis zo min mogelijk kans krijgen om een allergische reactie bij jou op te wekken. Zorg er daarom voor dat je je huis zo schoon mogelijk houdt. Pollen die via je voeten binnenkomen ruim je op met de stofzuiger en zelf stap je elke avond in de douche om alle pollen van je af te wassen. Komen je huisdieren buiten? Was hen dan ook regelmatig!

Om pollen buiten de deur te houden kun je bovendien speciale horren gebruiken die stuifmeel tegenhouden. Je wilt immers vast wel eens een raampje openzetten in de zomer, maar dat is nog geen welkomstbrief voor al die pollen!

Als je naar buiten gaat

Ga je naar buiten in het pollenseizoen, dan is het aan te raden om zowel je neus als je ogen zoveel mogelijk te beschermen tegen rondzwevende pollen. Je ogen bescherm je met een goed passende zonnebril of sportbril. Zo houd je al een heleboel pollen uit je ogen!

Je neus kun je beschermen door je neusgaten in te smeren met vaseline. Pollen die je neus willen binnendringen blijven plakken aan de vaseline en krijgen zo geen kans om je slijmvliezen te irriteren.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk buiten te komen voordat de zon doorbreekt. Pollen worden namelijk pas echt actief wanneer de atmosfeer opwarmt. Wil je lekker buiten hardlopen of fietsen? Doe dat dan liefst voor of tijdens zonsopkomst! Sowieso is het aan te raden om niet in tropische temperaturen te sporten. ’s Ochtends vroeg is het in de zomer heerlijk vertoeven buiten!

Je kunt ook je kans grijpen na een verfrissende regenbui. De lucht is op dat moment heerlijk schoongespoeld, dus dit is voor jou een ideaal moment om naar buiten te gaan. Het ruikt vaak heerlijk buiten na een regenbui en jij kunt die frisse lucht ongestraft naar binnen snuiven nu er nauwelijks pollen in de lucht zweven.

De positieve invloed van het water voel je overigens ook aan zee. Een dagje zee is absoluut een goed idee als je last hebt van hooikoorts! Je kunt heerlijk de frisse zeewind opsnuiven en zorgeloos genieten van de prachtige omgeving. Een hele verademing!

Pollen in de tuin

Schone was lekker buiten in de zon laten drogen? Geen goed idee als je last hebt van een pollenallergie! Binnen een mum van tijd zit je schone was onder het stuifmeel en dat sleep jij vervolgens weer allemaal mee naar binnen. Trek je ’s ochtends een schone trui uit de kast, dan begin je direct te niezen of in je ogen te wrijven!

Heb je zelf gras in de tuin? Houd het dan zo kort mogelijk! Hoe langer, hoe meer pollen. Je kunt echter beter iemand anders vragen om je gras regelmatig te maaien, want tijdens het grasmaaien komen er natuurlijk juist enorm veel pollen vrij.

Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Helemaal voorkomen dat je hooikoorts klachten krijgt zal je waarschijnlijk niet lukken. Je wilt immers ook lekker genieten van de buitenlucht! Van gezellige terrasjes, van ijsjes in het park en van wandelen of fietsen in de natuur. Krijg je op zulke momenten hooikoorts klachten, dan is het aan te raden om een natuurlijk middel tegen hooikoorts te gebruiken!

Er zijn talloze producten op de markt die hooikoorts klachten zouden voorkomen of verminderen, maar veel van deze producten bevatten chemische bestanddelen. Deze bestanddelen kunnen er juist voor zorgen dat je klachten op de korte of langere termijn verergeren. Gebruik daarom liever een natuurlijk middel tegen hooikoorts, dat gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten kalmeren je slijmvliezen en verminderen zo de allergische reactie.

De natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan worden gemaakt op basis van Euphrasia officinalis (ogentroost) en Cardiospermum halicacabum (blaasjeswingerd). Beide geneeskrachtige kruiden hebben een verzachtend effect. Ze werken verkoelend en kalmerend op geïrriteerde ogen en geven zo een natuurlijke verlichting.

Natuurlijke oogdruppels van Zwitserse kwaliteit

Similasan ontwikkelt en produceert vanuit Zwitserland al sinds 1980 natuurlijke oogdruppels. Met de welbekende Zwitserse kwaliteit dus! Als oogspecialist weet Similasan precies welke natuurlijke ingrediënten effectief zijn bij welke oogklachten. Zo is er voor elke oogklacht een specifiek product!

Voor hooikoorts ogen zijn dat dus de Similasan Hooikoorts oogdruppels. Een speciaal recept voor iedereen met hooikoorts klachten in de ogen. Of dat nu opgezwollen, rode, tranende, brandende of droge ogen door hooikoorts zijn. Dit natuurlijke middel tegen hooikoorts kun je overal mee naartoe nemen en eenvoudig gebruiken. Zelf met contactlenzen in! Elk flesje bevat een eenvoudige druppelaar, zodat je geen enkel hulpmiddel nodig hebt om deze oogdruppels toe te dienen. Bovendien behoud je tijdens en na het druppelen helder zicht, dus kun je zonder problemen veilig op pad. Heb je regelmatig last van hooikoorts ogen, zorg dan dat je altijd een flesje Similasan Hooikoorts oogdruppels in je tas hebt zitten! De oogdruppels zijn 3 maanden houdbaar na opening, dus je kunt een poosje vooruit.

Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Verkrijgbaar o.a. bij:

Hooikoorts oogdruppels

Is het voorjaar in aantocht, dan kun je het beste direct een flesje Similasan Hooikoorts oogdruppels in huis halen. Je bestelt ze eenvoudig via onze webshop of je neemt ze mee tijdens je wekelijkse boodschappenrondje bij Kruidvat, Etos of Albert Heijn! Hier vind je een volledig overzicht van alle verkooppunten van Similasan oogdruppels.

Heb je eenmaal een flesje achter de hand en beginnen je ogen te branden? Dan kun je direct beginnen met druppelen. Zo voorkom je ernstige irritatie en verlicht je de klachten op milde wijze. Je ogen raken direct gehydrateerd en kalmeren snel. Wat een opluchting!

Waar nog meer te koop?

Natuurlijk middel tegen hooikoorts en andere allergische reacties

Het handige van zo’n natuurlijk middel tegen hooikoorts is dat je deze ook kunt toepassen bij andere allergische reacties. Krijg jij rode, branderige, tranende of juist droge ogen door bijvoorbeeld huisdieren, cosmetica of parfum, schimmelsporen of huisstofmijt? Gebruik dan gerust Similasan Hooikoorts oogdruppels! Deze oogdruppels hydrateren en kalmeren op zo’n milde en natuurlijke wijze dat ze inzetbaar zijn bij elke allergische reactie die oogklachten vergelijkbaar met hooikoorts ogen veroorzaakt.

Voor vele andere oogproblemen heeft Similasan weer andere specifieke oplossingen ontwikkeld. Heb je last van vermoeide ogen omdat je gedurende je werkdag langdurig naar computerschermen moet kijken? Gebruik dan de Computer Ogen oogdruppels of Computer Ogen 2in1-spray van Similasan. Deze natuurlijke middelen geven je vermoeide ogen een verfrissende oppepper, zodat jij er weer even tegenaan kunt en je aan het eind van je werkdag veilig naar huis kunt rijden!

Heb je last van droge ogen? Airconditioning, veroudering, het gebruik van contactlenzen en vele andere factoren kunnen zorgen voor verminderde traanproductie. Hierdoor worden je ogen droog en vaak ook pijnlijk. Bovendien wordt je zicht wazig. Dat is niet alleen erg vervelend, maar ook onveilig! Similasan Droge Ogen oogdruppels, Droge Ogen Extra Comfort en Droge Ogen spray hydrateren je ogen snel en helpen zo je klachten te verminderen. In de Similasan Droge Ogen oogdruppels vind je net als in de Similasan Hooikoorts oogdruppels het geneeskrachtige kruid Euphrasia officinalis (ogentroost). Daarnaast bevatten de Droge Ogen oogdruppels Calendula officinalis (goudsbloem). Beide natuurlijke bestanddelen hebben een rustgevend effect op je ogen en dragen bij aan een gezond herstel van je traanfunctie.

Natuurlijk middel tegen hooikoorts

Similasan: dé specialist bij hooikoorts en oogklachten

Als oogspecialist ontwikkelde Similasan op deze wijze voor elke specifieke oogklacht een specifieke oplossing. Welke oplossing geschikt is voor jouw oogklachten, wijst zich vanzelf wanneer je een kijkje neemt tussen onze producten. Twijfel je toch over welk product geschikt is voor jouw specifieke oogklachten? Check dan eens onze veelgestelde vragen! Kom je er zelf niet uit, dan kun je ons natuurlijk altijd een bericht sturen. Wij denken graag met je mee! Hetzelfde geldt voor je lokale drogisterij: vragen staat vrij.

Natuurlijk middel tegen hooikoorts: Similasan Hooikoorts oogdruppels

Voor hooikoorts ogen mag het inmiddels duidelijk zijn: Similasan Hooikoorts oogdruppels is hét natuurlijke middel tegen hooikoorts dat jouw hooikoorts klachten verzacht. Breekt de lente aan? Volg dan onze tips tegen hooikoorts zoveel mogelijk op en zorg dat je altijd een flesje Similasan Hooikoorts oogdruppels in huis en in je tas hebt. Hoera, het is lente! En dat is ook voor jou voortaan een feest!

Weet je niet precies welk Similasan product je nodig hebt?

Wij hebben speciaal een pagina ingericht met alle veel gestelde vragen. Al jouw vragen over onze producten worden hier beantwoord, ook als je niet weet welk Similasan product je moet kiezen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer