Wat te doen bij rode ogen

Wat te doen bij rode ogen

Voel je een rood oog opkomen? Vervelend! Maar de klachten zullen jou niet al te lang kwellen, want in dit artikel leggen wij van Similasan je haarfijn uit wat te doen bij rode ogen. Ook gaan we in op veelvoorkomende oorzaken van een rood oog en hoe je rode ogen de volgende keer kunt vermijden. Met meer dan 40 jaar ervaring in het creëren van oplossingen op natuurlijke basis heeft Similasan voor iedere oogkwaal een passende oplossing. Lees gauw verder en ontdek onze beste tips om jouw ogen gezond en stralend te houden.

Rode ogen: waar komen ze vandaan?

Voordat we ingaan op de beste remedie tegen een rood oog duiken we eerst dieper in de oorzaken van rode ogen. Want waar komen die rode, jeukende, tranende, opgezwollen ogen nu eigenlijk vandaan? Je kunt er ’s ochtends ineens mee wakker worden zonder dat je erop had gerekend… Vaak heeft het ontstaan van een rood oog te maken met een bacterie of virus. Doordat deze bij de aanhechting van je ooghaartjes in je huid dringt raken je ogen geïrriteerd en gaan ze allerlei symptomen vertonen. Met alle gevolgen van dien: schilfertjes, roodheid, irritatie, jeuk, rode ogen en veel tranen.

Meestal is één van de vele verkoudheidsvirussen de boosdoener. Deze virussen zijn in de wintermaanden volop aanwezig en worden in die tijd gemakkelijk van mens op mens overgedragen. Naast de bekende verkoudheidsklachten zoals niezen, hoesten, keelpijn en een verstopte neus kunnen ze dus ook oogklachten veroorzaken.

Heb jij rode ogen? Tips bij een rood oog:

Nu we weten dat een rood oog in de meeste gevallen ontstaat door een verkoudheidsvirus is het tijd om in te gaan op de vraag ‘wat te doen bij een rood oog?’. Similasan heeft de oplossing: gebruik Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 Bij rode ogen. Deze hypoallergene oogdoekjes reinigen de randen van de oogleden, ontsmetten, zijn jeukstillend en werken kalmerend dankzij een zeer milde dosis kamille. Ook verkleinen ze de kans op een (nieuw) rood oog omdat ze de overproductie van talg tegengaan.

Daarnaast is het uiteraard altijd belangrijk om je bewust te zijn van je weerstand. Omdat een virus of bacterie vrijwel in de meeste gevallen ten grondslag ligt aan rode ogen is het verstandig om te zorgen dat je hiertegen bestand bent. Hoe je dat doet? Door gezond te eten, genoeg te bewegen, goed te slapen en je handen te wassen voordat je bijvoorbeeld even in je ogen wrijft, help je je immuunsysteem een handje.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen bij rode ogen

Oogdoekjes voor baby’s en kinderen

Heeft je baby last van rode oogjes? Ook dan kun je gerust gebruik maken van de reinigende oogdoekjes van Similasan. Een rood oog bij een baby of een rood oog bij een kind komt vaak voort uit een ontsteking van de traanbuisjes. Hierdoor komen ingedroogde tranen, slijm, vet en vuil uit de oogjes. De kleverige oogjes die baby’s of kinderen hebben na het slapen kunnen met de oogdoekjes van Similasan op milde wijze gereinigd worden.

Similasan helpt bij een rood oog

Bij Similasan werken we met al het goede dat de natuur ons te bieden heeft en dat doen we niet voor niets. Hiermee bewijzen we namelijk dat we al meer dan 40 jaar prachtige producten kunnen creëren die direct verlichting bieden bij diverse oogkwalen. Wij garanderen een hoogwaardige Zwiterse kwaliteit en informeren je daarnaast graag over de vele oogkwalen die er bestaan – neem gerust een kijkje in de Oogklachtenwijzer – en over de bijbehorende oplossingen die wij te bieden hebben. Direct één van onze producten bestellen? Dat kan eenvoudig online via onze webshop.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer