Wat te doen tegen droge ogen?

Wat te doen tegen droge ogen?

Droge ogen, veel mensen hebben er last van. Droge ogen gaan bovendien vaak gepaard met jeuk, branderigheid, vermoeide ogen, rode ogen en wazig zicht; allemaal klachten waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Of eigenlijk: klachten die je beter kunt voorkomen. Vraag je je af wat je het beste kunt doen tegen droge ogen? Similasan informeert je graag over deze veelvoorkomende oogaandoening én de oogproducten die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Nieuwsgierig? Bekijk meteen de beste oplossing voor droge ogen.

Symptomen droge ogen

Je kent vast wel; dat jeukende, branderige gevoel aan je ogen wanneer je te lang in een ruimte met airco hebt gezeten. Of wanneer je teveel naar een computer- of televisiescherm hebt gestaard. Dat is precies het gevoel dat mensen met droge ogen (vaak) ervaren. Droge ogen kunnen zelfs pijn doen en zorgen voor fotofobie – oftewel overgevoeligheid voor licht.

Wanneer je last hebt van droge ogen kan het voelen alsof er iets in je oog zit, zoals een stofje of zand. En het klinkt gek, maar sommige mensen met droge ogen ervaren ook dat zij juist waterige ogen hebben. Dat komt doordat de productie van het waterige deel van de tranen gestimuleerd wordt door de droogte aan het oogoppervlak. Een soort beschermend mechanisme, maar helaas wordt de onderliggende conditie van het oog hierdoor niet verbeterd. Daarvoor blijft het vocht niet lang genoeg op het oogoppervlak liggen.

Oorzaken van droge ogen

Droge ogen hebben verschillende oorzaken en kunnen onder andere ontstaan door veroudering, medicijngebruik, contactlenzen, vliegreizen en airconditioning. Waar sommige mensen door deze oorzaken een milde vorm van droge ogen ontwikkelen, zijn er ook mensen die in extreme mate last hebben van droge ogen. Extreem droge ogen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook een gevorderde leeftijd en veel computergebruik zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van extreem droge ogen. Deze ernstige vorm van droge ogen wordt ook wel aangeduid als het droge ogen-syndroom.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor droge ogen.

Droge ogen-syndroom

Kamp je regelmatig met extreem droge ogen? Dan heb je wellicht last van het droge ogen-syndroom. Dit syndroom is wereldwijd één van de meest voorkomende oogaandoeningen en ontstaat wanneer het oogoppervlak onvoldoende ‘gesmeerd’ en bevochtigd wordt. Het droge ogen-syndroom kan zowel subtiele als meer extreme gevolgen hebben, zoals constante oogirritatie, aanzienlijke oogontstekingen of zelfs littekens aan het oog.

Let op: dat je regelmatig last hebt van droge ogen, betekent niet automatisch dat je het droge ogen-syndroom hebt. Twijfel je hierover en zijn je klachten dusdanig aanwezig dat ze je (dagelijks) belemmeren? Bezoek dan altijd even een huisarts.

Wat te doen tegen droge ogen?

Het is tijd om af te rekenen met je droge ogen en droge oogleden! Similasan heeft diverse producten ontwikkeld die stuk voor stuk heel efficiënt zorgen voor bevochtiging en kalmering. Uiteraard zijn alle producten op natuurlijke basis ontwikkeld: alleen de allerbeste, 100% natuurlijke bestandsdelen zijn gebruikt. Neem bijvoorbeeld onze oogdruppels voor droge ogen. Deze oogdruppels bieden snel een verlichtende en hydraterende oplossing en zorgen voor een heldere blik.

Similasan Droge Ogen oogdruppels

Droge ogen behandeling van extreem droge ogen

Naast onze ‘standaard’ oogdruppels voor droge ogen hebben we onlangs een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd; de Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels. Deze behandeling is bedoeld voor mensen die heftige klachten ervaren door hun droge ogen. Voor hen zijn deze oogdruppels de beste oplossing.

Het verschil zit vooral in de hogere concentratie hylaluron, dat onder andere werkt als een smeermiddel voor de ogen. Ook bevat dit nieuwe product een easy grip waardoor het toedienen nóg eenvoudiger gaat. De Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels zijn drie maanden houdbaar.

Natuurlijke oplossingen bij oogklachten

Voor elke specifieke oogklacht is er een natuurlijke en efficiënte oplossing. Bekijk de Similasan Oogdruppels en de Oogklachten Wijzer om in één oogopslag te zien welke oogdruppels helemaal zijn afgestemd op jouw oogklachten.

Schakel bij twijfel over de ernst van een oogklacht altijd de huisarts in. Jouw gezichtsvermogen is één van je belangrijkste zintuigen, dus neem geen onnodige risico’s.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer