Branderige ogen

Branderige ogen

Heb jij weleens last van branderige ogen? Het is een vervelende oogklacht die vaak gepaard gaat met jeuk, irritatie, roodheid, overmatig tranen en soms ook afscheiding van het oog. Eén troost: je bent niet de enige met dit probleem. Branderige ogen komen vaak voor, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om deze kwaal te verhelpen. In dit artikel lees je alles over de oplossingen en tips voor deze uiterst vervelende, maar goed te behandelen oogklacht.

Hoe ontstaan branderige ogen?

Branderige ogen kunnen verschillende verklaringen hebben. Als je regelmatig last hebt van brandende ogen, is het verstandig om eens stil te staan bij deze oorzaken. Het branderige gevoel ontstaat namelijk bijna altijd vanuit een aanwijsbare reden. De meest voorkomende oorzaken én oplossingen voor branderige ogen zetten we voor je op een rij.

Similasan Branderige ogen oogdruppels

Brandende ogen door hooikoorts of andere allergieën

Het kwik stijgt, bloemen en planten geven de wereld weer een beetje kleur en de barbecue gaat aan; vind jij het voorjaar en de zomer ook de leukste tijd van het jaar? Als je last hebt van hooikoorts, is de kans groot dat je niet meteen enthousiast ‘ja’ roept. Want hoe fijn de lente en zomer ook zijn; mensen met allergieën voor pollen lopen in dit jaargetijde helaas rond met een loopneus, keelpijn, kriebelhoest en vooral jeukende en branderige ogen.
Naast hooikoorts kunnen ook allergieën voor huisstofmijt, huisdieren of andere externe factoren deze oogklachten veroorzaken.
De oplossing? Similasan Hooikoorts oogdruppels kalmeren jouw brandende ogen en helpen snel je klachten te verminderen. Speciaal ontwikkeld door oogspecialisten en van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit.

Branderige ogen door computergebruik

Terwijl de één last heeft van hooikoorts klachten en dus liever niet te veel buiten komt, moet de ander nodig eens naar buiten om van zijn of haar computerscherm verwijderd te zijn. Branderige ogen kunnen namelijk ook een oorzaak zijn van te lang en intensief beeldschermgebruik. Computers, tablets, telefoons en I-pads; allemaal dragen ze bij aan het brandende gevoel. Ook autorijden of lezen kunnen vermoeidheid van de ogen veroorzaken.

De oplossing ligt voor de hand; neem regelmatig een pauze tijdens het werken achter een computer, televisiekijken, lezen of autorijden. Ook een screenprotector met blauwfilter helpt om de helderheid van je beeldscherm te verlagen. Toch zijn branderige ogen ook dan niet altijd te voorkomen.
Wil je snel af van computer ogen? Gebruik dan de natuurlijke Similasan Computer Ogen oogdruppels of Similasan Computer Ogen 2in1 spray voor een directe verzachting van branderige ogen tot wel 4 uur. Zo kun jij meteen weer vooruit.

Natuurlijke behandelingen voor branderige ogen.

Branderige rode ogen

Vermoeidheid, griep, verkoudheid of een vuiltje in je oog; het kan er allemaal voor zorgen dat je ogen geïrriteerd raken en je oogwit rood kleurt. In ernstigere gevallen is er zelfs sprake van een ontsteking van het bindvlies (conjunctivitis) of van een infectie. Om rode ogen te voorkomen of te laten herstellen, is het belangrijk ze voldoende rust te geven. Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig. Gebruik daarom Similasan Rode Ogen oogdruppels om je ogen snel weer tot rust te brengen. Deze druppels zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, van hoge Zwitserse kwaliteit en bevochtigen en kalmeren de ogen zodat je direct verlichting voelt en weer verder kunt met je dagelijkse activiteiten.

Branderige ogen door de processierups

Branderige, jeukende en geïrriteerde ogen kunnen ook ontstaan door de processierups. Zowel de eikenprocessierups (rups van een nachtvlinder die voorkomt op eikenbomen) als de dennenprocessierups (die leeft op dennenbomen) maakt zijn opmars in Nederland. De brandharen van deze rupsen worden in het voorjaar en de zomer door de wind verspreid en kunnen bij inademen, contact met de huid en contact met de ogen vervelende klachten veroorzaken. De huid gaat jeuken en krijgt blaasjes en de ogen raken erg geïrriteerd. De Similasan Rode Ogen oogdruppels zorgen voor een snelle en efficiënte verlichting van jouw branderige ogen door de processierups.

Branderige ogen door uitdroging

Ogen kunnen ook gaan irriteren doordat ze uitgedroogd zijn. Langdurig werken in ruimtes met airconditioning of juist in droge warmte, het dragen van contactlenzen, rook, wind, vliegreizen of gewoon een dagje ouder worden; branderige ogen door uitdroging kunnen allerlei oorzaken hebben. Voorkom pijnlijke ogen en wazig zien door tijdig in te grijpen met een specifieke natuurlijke oplossing; Similasan Droge Ogen oogdruppels of Oogspray.

Kies voor een natuurlijke oplossing voor jouw oogklachten

Similasan ontwikkelt natuurlijke oplossingen voor specifieke oogproblemen. Reken vandaag nog af met jouw branderige ogen met de hoogwaardige en natuurlijke oogdruppels en oogsprays van Similasan.
Ook voor andere oogklachten kun je bij Similasan terecht. Neigen je klachten bijvoorbeeld eerder naar geïrriteerde of gespannen ogen? In de Oogklachten Wijzer en het Productoverzicht kun je gemakkelijk de juiste oplossing vinden voor jouw oogklacht. Hoe prettig zou het zijn als jouw oogklachten geen stempel meer hoeven te drukken op je dagelijkse bezigheden? Similasan maakt dit mogelijk.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer