Oogdruppels

Oogdruppels

Van jeukende ogen tot rode ogen, van ontstoken ogen tot brandende ogen en van rode oogleden tot droge oogleden: er zijn talloze oogklachten waar je mee te maken kunt hebben. Omdat je ogen veel te verduren hebben (weersomstandigheden, allergieën, beeldschermen, chemische stoffen en ga zo maar door) is het belangrijk ze goed te verzorgen. Je hebt er immers maar twee en je zal er je hele leven mee moeten doen! Gelukkig bestaan er goede, verzachtende producten voor deze onschuldige maar vervelende oogklachten, in de vorm van oogdruppels. De natuurlijke oogdruppels van Similasan zijn van Zwitserse topkwaliteit en bieden snel en efficiënt verlichting. Wij vertellen je er alles over!

Natuurlijke oogdruppels voor specifieke oogproblemen.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Voor elke oogklacht geschikte oogdruppels

Oogaandoeningen komen voor op alle leeftijden, in allerlei verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er enerzijds lichtere klachten zoals traanogendroge ogen en vermoeide ogen, en anderzijds zwaardere aandoeningen zoals extreme hooikoortsklachten, een fikse oogontsteking of bloeddoorlopen ogen. Hieronder enkele voorbeelden van veelvoorkomende aandoeningen aan het oog:

Wil je meer weten over veelvoorkomende oogklachten? Ga dan naar onze oogklachtenwijzer.

Wanneer je last hebt van een van bovenstaande aandoeningen kun je daar veel hinder van ondervinden. Het is dan ook zonde (en natuurlijk onprettig) om hier niets aan te doen, want verlichting van je klachten is dichterbij dan je denkt. Om je ogen weer te laten sprankelen en je klachten effectief te verlichten heeft Similasan namelijk oogdruppels ontwikkeld, toegespitst op deze specifieke klachten.

Oogdruppels zonder conserveermiddel

De productenlijn van Similasan bestaat uit natuurlijke oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes van Zwitserse topkwaliteit. Het zijn stuk voor stuk steriele en pH-neutrale producten zonder conserveermiddel die een combinatie van natuurlijke ingrediënten bevatten. Deze natuurlijke ingrediënten zorgen, bij juist gebruik van de producten, voor snelle verlichting van oogklachten zoals hooikoorts ogen, droge ogen, rode ogen of vermoeide ogen.

Voor elke specifieke oogklacht is er een specifiek product. Voor een allergie zoals hooikoorts of overgevoeligheid voor huisstofmijt gebruik je Similasan Hooikoorts oogdruppels. Voor droge ogen door bijvoorbeeld airconditioning of het dragen van contactlenzen gebruik je Similasan Droge Ogen oogdruppels. Heb je last van extreem droge ogen, bijvoorbeeld door het droge ogen-syndroom? Dan zijn de Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels meer geschikt voor jou. Last van rode ogen, bijvoorbeeld door een oogontsteking of de haartjes van processierupsen? Kies dan voor Similasan Rode Ogen oogdruppels. Voor vermoeide ogen, door het langdurig staren naar een computerscherm of het maken van lange autoritten, gebruik je Similasan Vermoeide Ogen oogdruppels. Je ziet: de producten zijn speciaal ontwikkeld voor specifieke oogproblemen, zodat je je ogen de verzorging kunt geven die ze verdienen.

En dat zonder bekende bijwerkingen of interacties! Mits je de bij de druppels bijgevoegde gebruiksaanwijzing leest en opvolgt natuurlijk. De druppels aanbrengen is heel eenvoudig, dankzij de handige druppelaar. Daarmee heb je geen extra druppelhulpmiddelen nodig. Ideaal dus om altijd een flesje oogdruppels mee te nemen als je op pad gaat!

Je hoeft je daarbij niet zo snel zorgen te maken over de houdbaarheid van de oogdruppels. Alle oogdruppels van Similasan zijn 3 maanden houdbaar, dus als je regelmatig oogklachten hebt kun je gerust een flesje achter de hand houden. Dat is onder andere mogelijk dankzij de hoge kwaliteitsstandaard die we bij Similasan hanteren. Al onze producten worden in onze eigen fabriek in Zwitserland geproduceerd. Met moderne productie-installaties en door medewerkers die door Similasan zelf zijn getraind. Zo zorgen we er bij Similasan voor dat specifieke oogklachten op milde, natuurlijke en efficiënte wijze zo snel mogelijk verlicht worden.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

Ogentroost oogdruppels

Het geheim van de krachtige werking van onze oogdruppels zit verborgen in de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken. Al sinds 1980 onderscheiden wij ons met natuurlijke en efficiënte producten die vele diverse oogklachten direct kunnen verlichten.

Eén van de ingrediënten die wij gebruiken is stijve ogentroost. Dit is een geneeskrachtige plantensoort uit de bremraapfamilie die in de volksmond ook wel ‘klaaroog’ wordt genoemd. In dit geneeskrachtige kruid zitten looistoffen die een samentrekkend effect hebben op het oogbindvlies. Ook heeft de stijve ogentroost een pijnstillende werking en draagt het bij aan het herstellend vermogen van het oogweefsel. Vanwege de brede geneeskrachtige werking van deze plantensoort kan de stijve ogentroost onder andere ingezet worden tegen oogontsteking, vermoeide ogen, overgevoeligheid voor licht, traanogen, een oogzweertje en rode, geïrriteerde ogen.

Daarnaast gebruiken we nog vele andere natuurlijke ingrediënten die effectief zijn in de bestrijding van diverse oogklachten. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons ingrediëntenoverzicht.

Soorten oogdruppels

Elke oogklacht vraagt immers om een andere samenstelling van ingrediënten. We zetten onze verschillende soorten oogdruppels, -sprays en -doekjes hieronder voor je op een rijtje.

Verkrijgbaar o.a. bij:

Oogdruppels tegen hooikoorts ogen

Allereerst zijn er onze oogdruppels tegen hooikoorts of andere allergie ogen. Jeukende, rode of branderige ogen als gevolg van een allergische reactie op bijvoorbeeld pollen, zoals het geval is bij hooikoorts. Heb je hooikoorts, oftewel een pollenallergie, dan ben je allergisch voor het stuifmeel dat nodig is voor de bestuiving van bloemen en planten. Dit stuifmeel bevindt zich in planten, grassen en bomen en wordt door de wind meegevoerd. Omdat de meeste planten en bloemen in het voorjaar beginnen te bloeien, beginnen ook dan de meeste hooikoorts klachten. Niesbuien, een jeukende neus en droge of juist tranende en branderige ogen bijvoorbeeld. Zo’n 1,5 miljoen Nederlanders heeft hier in meer of mindere mate last van!

Hooikoorts klachten voorkomen is echter vrijwel onmogelijk. Het stuifmeel van planten en bloemen is zo klein en fijn dat het overal rondzweeft of aan vastplakt. Zo kun je wel de hele zomer binnenblijven, maar als je huisgenoten wel de deur uitgaan nemen zij de pollen bij thuiskomst via hun kleding en schoenen alsnog mee naar binnen. Je kunt dus maar beter wél gaan genieten van dat heerlijke zonnetje! Met de nodige voorzorgsmaatregelen natuurlijk.

Zo kan het helpen om een zonnebril te dragen om de slijmvliezen van je ogen te beschermen tegen rondzwevend stuifmeel en kan het zich lonen om de binnenkant van je neusgaten in te smeren met vaseline, zodat je de pollen daar tegenhoudt. Daarnaast is het aan te raden om als je hooikoorts hebt altijd een flesje Similasan Hooikoorts oogdruppels mee te nemen. In tegenstelling tot veel andere producten op de markt die hooikoorts klachten zouden verminderen of zelfs voorkomen bevatten de oogdruppels van Similasan geen chemische bestanddelen. Deze bestanddelen kunnen er op de lange termijn immers juist voor zorgen dat de klachten verergeren.

De Hooikoorts oogdruppels van Similasan zijn gebaseerd op alleen natuurlijke ingrediënten, die de slijmvliezen van je ogen kalmeren en zo de allergische reactie verminderen. Ogentroost (Euphrasia officinalis) en blaasjeswingerd (Cardiospermum halicacabum) zijn beide geneeskrachtige kruiden die een verzachtend effect hebben. Ze geven natuurlijke verlichting aan geïrriteerde ogen door ze te verkoelen en kalmeren. Zo kun je ook als je hooikoorts hebt weer onbezorgd genieten van de eerste ijsjes van het jaar, zonovergoten terrasjes en adembenemend mooie herfstwandelingen!

Waar nog meer te koop?

Allergie ogen

Naast hooikoorts zijn er natuurlijk nog andere allergieën die droge, jeukende of anderszins geïrriteerde ogen kunnen veroorzaken. Allergieën voor honden en katten bijvoorbeeld, voor huisstofmijt of voor cosmetica en parfumstoffen. In elk van deze gevallen bieden de Hooikoorts oogdruppels van Similasan uitkomst. Ze kalmeren de geïrriteerde ogen en zorgen zo snel voor verlichting. Neem dus zeker een flesje Hooikoorts oogdruppels mee als je op bezoek gaat bij familie of vrienden met huisdieren waar je allergisch voor bent!

Je vindt de Hooikoorts oogdruppels van Similasan uiteraard in onze webshop, maar ook bij vele online en offline verkooppunten zoals Kruidvat, Etos of Albert Heijn. Zo kun je ze dus gewoon meenemen met je wekelijkse boodschappen! Een overzicht van alle verkooppunten van Similasan Hooikoorts oogdruppels vind je hier.

Oogdruppels tegen rode ogen

Heb je regelmatig last van rode ogen? Bijvoorbeeld vanwege verkoudheid of griep, omdat je in de buurt woont van bomen waarin zich veel processierupsen nestelen, omdat je gevoelig bent voor oogontstekingen, omdat je last hebt van je contactlenzen of omdat je werkt in een omgeving met veel rook, zand of stof? Dan bieden de Similasan Rode Ogen oogdruppels uitkomst.

Deze uiteraard wederom natuurlijke en steriele oogdruppels bevochtigen de ogen en brengen ze tot rust. Ze bevatten onder andere ogentroost (Euphrasia officinalis) en driekleurige viool (Viola Tricolor): twee revitaliserende bestanddelen die niet alleen een verlichtend en rustgevend effect hebben, maar ook een gezond herstel van de oogfunctie stimuleren. Zodoende bieden ze snel effect bij rode en branderige ogen.

Wil je snel van je rode ogen af? Bekijk dan hier waar je de Similasan Rode Ogen oogdruppels kunt kopen of bestel ze direct via onze webshop.

Waar nog meer te koop?

Verkrijgbaar o.a. bij:

Verkrijgbaar o.a. bij:

Rode oogleden

Heb je last van rode ogen? Of heeft je kind kleverige oogjes door verstopte traanbuisjes? Speciaal voor rode oogleden ontwikkelden wij Similasan Reinigende oogdoekjes Nr. 1. Vooral baby’s en kinderen hebben immers vaak last van geïrriteerde traanbuisjes, wat ervoor zorgt dat er veel ingedroogde tranen, slijm en vuil uit de oogjes komt. Wanneer kindjes wakker worden plakken hun wimpers dan vaak aan elkaar van de vele vastzittende ‘afscheiding’.

Maar ook als volwassene kun je last krijgen van rode ogen. Door een bacterie, maar ook door bijvoorbeeld een contactallergie, slapeloosheid, eczeem of blootstelling aan irriterende stoffen zoals rook en stof. Daarbij raken niet alleen de ogen, maar ook de oogleden geïrriteerd. Ze worden rood en gaan jeuken, maar eroverheen wrijven werkt juist averechts!

Gebruik daarom liever de Similasan Reinigende oogdoekjes Nr. 1. Deze hypoallergene oogdoekjes ontsmetten en kalmeren de ogen en oogleden en stillen de jeuk. De doekjes bevatten een zeer milde maar effectieve dosis kalmerend kamille-extract, die dus zowel voor volwassenen als kinderen veilig en snel verlichting biedt. Naspoelen is niet nodig – wel zo handig! Zo kijk je gauw weer fris uit je ogen. Ook de Reinigende oogdoekjes Nr. 1 van Similasan zijn verkrijgbaar in onze webshop of bij een van onze vele verkooppunten.

Waar nog meer te koop?

Gerstekorrel oogdruppels

Een rood oog kan ook ontstaan door de aanwezigheid van een gerstekorrel of ‘strontje’ op de rand van het ooglid. Dit is een pijnlijk, rood bultje dat ontstaat wanneer een talgklier op het ooglid of het haarzakje van een wimper ontsteekt. Deze zwelling, die vaak gepaard gaat met irritatie, gaat meestal na ongeveer een week vanzelf over. In de tussentijd kan het oog echter wel gaan tranen of geïrriteerd raken en kan je zicht zelfs wazig worden.

Ook al gaat een gerstekorrel meestal vanzelf weer weg, het is dus toch fijn om de pijn te kunnen verzachten. Daarvoor ontwikkelde Similasan de Gerstekorrel oogdruppels. Deze steriele en uiteraard natuurlijke oogdruppels bieden snel verlichting van de irritatie die ontstaat als gevolg van een gerstekorrel. De ingrediënten ogentroost (Euphrasia officinalis) en toverhazelaar (Hamamelis virginiana) bevatten verzorgende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. En natuurlijk zijn ook deze oogdruppels geschikt voor contactlensdragers, eenvoudig te druppelen zonder hulpmiddelen en 3 maanden houdbaar na opening!

Waar nog meer te koop?

Verkrijgbaar o.a. bij:

Verkrijgbaar o.a. bij:

Oogdruppels tegen droge ogen

Ook voor droge ogen heeft Similasan een natuurlijke oplossing! Droge ogen ontstaan vaak door droge hitte of airconditioning, wind of rook, het dragen van contactlenzen, als bijwerking van bepaalde medicijnen of door een verminderde traanproductie als gevolg van bijvoorbeeld veroudering. Ogen die uitdrogen kunnen gaan branden en zeer pijnlijk aanvoelen. Het kan zelfs voorkomen dat je beeld afwisselend wazig en dan weer scherp wordt. Dat is niet alleen heel vervelend, maar ook erg gevaarlijk!

Om zo snel mogelijk je dagelijkse activiteiten weer op een prettige en veilige manier te kunnen hervatten, gebruik je de Droge Ogen oogdruppels van Similasan. Deze hydrateren, verzachten en kalmeren de ogen direct, voor een snel effect.

Waar nog meer te koop?

Oogspray tegen droge ogen

Gebruik je liever een spray? Met de Similasan Optimoist Double Action Droge en Geïrriteerde ogen spray sla je twee vliegen in één klap: je stabiliseert én herstelt de natuurlijke beschermlaag van het oog. Hierdoor profiteer je van directe verzachting van je oogklachten, die tot wel 4 uur kan aanhouden. De Similasan Optimoist Double Action Droge en Geïrriteerde ogen spray stabiliseert namelijk de lipide laag van de traanfilm van het oog, zodat de bevochtiging van het oogoppervlak en de oogleden beter gereguleerd wordt. Je brengt de spray eenvoudig aan op gesloten ogen – ook wanneer je contactlenzen draagt. De spray biedt directe verzachting en vlekt niet in combinatie met make-up. Ideaal dus ook voor onderweg! Droge ogen maken zo snel weer plaats voor een frisse blik.

Waar nog meer te koop?

Verkrijgbaar o.a. bij:

Verkrijgbaar o.a. bij:

Hyaluronzuur oogdruppels

Heb je niet zomaar af en toe last van droge ogen, maar ervaar je zeer regelmatig extreem droge ogen? Bijvoorbeeld door medicijngebruik, de menopauze of het droge ogen-syndroom? Dan kun je beter kiezen voor de Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels van Similasan. Deze oogdruppels met  hyaluronzuur en aloë vera zorgen voor snelle én langdurige bevochtiging van zeer droge ogen.

Dat is mooi, want droge ogen kunnen blijvende littekens veroorzaken! Wie in ernstige mate last heeft van droge ogen, lijdt wellicht aan het droge ogen-syndroom. Hierbij is er chronisch onvoldoende smering en vocht op het oogoppervlak. Daardoor heb je niet alleen continu last van geïrriteerde ogen, maar kun je ook oogontstekingen oplopen. En erger: er kunnen littekens op het oog ontstaan.

Voorkomen is natuurlijk veel beter dan genezen, dus is het aan te raden je zeer droge ogen regelmatig te ondersteunen met de Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels. Deze oogdruppels beschermen en herstellen de traanfilm en helpen bij het behoud van voldoende traanvocht in het oog. Dankzij een slimme vingergrip zijn ze handig te doseren en natuurlijk zijn ze – net zoals alle andere oogdruppels van Similasan – ook geschikt voor dragers van contactlenzen.

De werkzame ingrediënten van de Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels zijn hyaluronzuur en aloë vera. Natriumhyaluronaat (het natriumzout van hyaluronzuur) bevat viscositeit en elasticiteit, waarmee het als een smeermiddel voor de ogen werkt. Daardoor heeft het niet alleen een hydraterende werking, maar beschermt het ook de stabiliteit van de traanfilm en de smering van het hoornvlies en vermindert het de verdamping van de traanfilm.

Aloë vera is rijk aan polysachariden die vochtinbrengende en regenererende eigenschappen bevatten. Niet voor niets staat het extract van aloë vera bekend om zijn kalmerende, hydraterende, verfrissende en zelfs ontstekingsremmende en genezende werking.

Voor verlichting van droge of zelfs extreem droge ogen ben je bij Similasan dus ook aan het juiste adres. Bestel de oogdruppels of -spray eenvoudig via onze webshop of bekijk het overzicht van alle verkooppunten om de voor jou dichtstbijzijnde locatie te vinden.

Waar nog meer te koop?

Oogdruppels tegen vermoeide ogen

Wie regelmatig voor langere tijd naar een computerscherm staat, veel autorijdt of boeken verslindt kent het gevoel vast wel: vermoeide ogen. Ogen die geïrriteerd raken, waterig of juist droog aanvoelen en moeite hebben met scherpstellen. We noemen dit fenomeen ook wel ‘computer ogen’, omdat het vooral mensen zijn die veel achter een computer of laptop werken die hier last van hebben. Meer dan 50% van de computergebruikers heeft regelmatig vermoeide ogen!

Dat is niet gek, want als je naar een beeldscherm staart knipper je veel minder vaak met je ogen dan wanneer je afwisselend ver weg en dichterbij kijkt. Normaal gesproken doe je dat zo’n 20 keer per minuut, maar wanneer je je concentreert op een beeldscherm (of op de weg, een boek of bijvoorbeeld de televisie) kan dat teruglopen tot slechts 5 keer per minuut. Hierdoor worden je ogen dus onvoldoende vaak bevochtigd, wat kan leiden tot irritatie en pijn.

De oplossing lijkt simpel: vaker knipperen. Maar als je nu eenmaal lang moet autorijden, veel achter een computer werkt of talloze pagina’s moet lezen, lukt dat simpelweg niet. Zorg er in die gevallen voor dat je een flesje Similasan Vermoeide Ogen oogdruppels in de buurt hebt. Met deze pH-neutrale oogdruppels geef je je vermoeide ogen direct een verfrissende opsteker. De natuurlijke ingrediënten ogentroost (Euphrasia officinalis) en saffraankrokus (Crocus sativus) hydrateren de ogen en hebben een verlichtend effect. Hierdoor blijft je zicht altijd helder, zelfs wanneer je contactlenzen draagt. Zo kun je weer pijnvrij én veilig je werk of autorit vervolgen!

Waar nog meer te koop?

Verkrijgbaar o.a. bij:

Verkrijgbaar o.a. bij:

Oogspray tegen vermoeide ogen

Ook voor wie liever een spray gebruikt heeft Similasan een eenvoudige oplossing tegen zogenaamde ‘computer ogen’. De Similasan Computer Ogen 2in1 spray biedt, zoals de naam al zegt, een praktische 2-in-1-oplossing: de spray stabiliseert én herstelt de natuurlijke beschermlaag van het oog. Je brengt de spray eenvoudig aan op gesloten oogleden, ook wanneer je contactlenzen draagt of make-up op hebt. Je profiteert vervolgens direct van een verzachtend effect, dat tot wel 4 uur kan aanhouden. Zo’n verfrissende oppepper voor vermoeide ogen is dus ideaal voor tijdens een verre autorit of lange werkdag!

Waar nog meer te koop?

Oogdruppels op basis van natuurlijke ingrediënten

Of je oogklachten nu veroorzaakt worden door hooikoorts, computerstaren of andere irritaties, met de oogdruppels van Similasan kies je dus voor snelle verlichting van jouw specifieke klacht. Je kiest bovendien voor hoogwaardige Zwitserse kwaliteit en alleen de beste natuurlijke bestanddelen. Dankzij de eenvoudige druppelaar heb je geen externe hulpmiddelen nodig om de oogdruppels van Similasan aan te brengen, waardoor je ze altijd en overal mee naartoe kunt nemen. Je zicht blijft immers helder, dus je kunt veilig je weg vervolgen. Ook wanneer je contactlenzen draagt!

De oogdruppels van Similasan zijn 3 maanden houdbaar na opening, waardoor je niet gauw hoeft te vrezen voor verspilling. Sla dus gerust een flesje extra in zodra het pollenseizoen aanbreekt, wanneer je weet dat je vermoeide ogen zult krijgen vanwege een verre autorit of als je op vakantie gaat naar een land met droge hitte en airconditioning. Je vindt de oogdruppels van Similasan waarschijnlijk gewoon bij jouw lokale supermarkt (Albert Heijn), drogisterij (Kruidvat, Etos, DA en vele anderen) of apotheek. En online! In de webshop van Similasan, maar ook bij bijvoorbeeld bol.com en drogisterij.net. Voor het volledige overzicht van onze online en offline verkooppunten, klik je hier.

Doe je ogen een plezier met oogdruppels van Similasan

Je ogen hebben iedere dag veel te verduren en het risico op het ontwikkelen van oogklachten ligt dus altijd op de loer. Zorg er daarom voor dat je ogen de verzorging krijgen die ze verdienen. Dat doe je eenvoudig met behulp van de oogdruppels van Similasan. Wil je meer weten over ons verhaal, onze producten of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Weet je niet precies welk Similasan product je nodig hebt?

Wij hebben speciaal een pagina ingericht met alle veel gestelde vragen. Al jouw vragen over onze producten worden hier beantwoord, ook als je niet weet welk Similasan product je moet kiezen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer