Wat helpt tegen hooikoorts? Feiten en fabels over hooikoorts behandelingen

Wat helpt tegen hooikoorts? Feiten en fabels over hooikoorts behandelingen

Wat helpt tegen hooikoorts? Als jij last hebt van hooikoorts weet je hoe ontzettend vervelend deze allergie kan zijn. Jij loopt te snotteren, niezen en in je brandende ogen te wrijven als anderen enthousiast roepen dat het ‘zulk lekker voorjaarsweer’ is. Gelukkig zijn er middelen om je hooikoorts klachten flink te verminderen. Maar door alle hooikoorts medicijnen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wat helpt tegen hooikoorts? Wij zetten de meest voorkomende feiten en fabels op een rij en helpen je uit te vinden wat nou écht helpt tegen hooikoorts klachten.

Bekijk hier de actuele pollenverwachting van vandaag.

Antihistamine als hooikoorts medicijn

Antihistamine wordt gebruikt om klachten door allergische reacties tegen te gaan. Antihistamine is vrij te koop bij apotheken, drogisterijen en zelfs supermarkten. Ondanks dat antihistamine verkocht wordt als hooikoorts-medicijn en reclames beloven dat je binnen 24 uur van je hooikoorts klachten af bent, is antihistamine ontwikkeld als een algemeen anti-allergie middel. Het medicijn is niet uitsluitend of speciaal voor mensen met hooikoorts bestemd.

Antihistamine werkt voor sommige mensen heel goed, maar niet iedereen heeft optimaal baat bij de hooikoorts pillen. Werkt het hooikoorts middel voor jou wel? Weet dan dat je niet altijd een duur A-merk hoeft te kopen. De werkzame stoffen in hooikoorts zijn Loratadine en Cetirizine.

Tip: Kijk op de verpakking van jouw antihistamine-pillen welke werkzame stof er in jouw hooikoorts medicijn voorkomt en probeer eens een B-merk uit met dezelfde werkzame stof. De kans is groot dat het goedkopere B-merk antihistamine dan ook voor je werkt.

Hooikoorts oogdruppels

Hooikoorts oogdruppels zijn in verschillende varianten op de markt zoals antihistamine oogdruppels en cromoglicinezuur oogdruppels, die je al ruim voor het ontstaan van je hooikoorts klachten moet nemen.
Belangrijk is de volgende overweging; indien je ogen al geïrriteerd zijn door hooikoorts, is het verstandig om de irritatie niet extra aan te wakkeren met hooikoorts oogdruppels vol chemische grondstoffen. Daarom worden hooikoorts oogdruppels op natuurlijke basis geadviseerd, die de allergische reactie verzachten en kalmeren en geen extra irritatie veroorzaken.

Tip: Bekijk hier hooikoorts oogdruppels op natuurlijke basis die worden geadviseerd door oogartsen en specifiek voor mensen met hooikoorts zijn ontwikkeld.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke oogdruppels voor hooikoorts klachten.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

Neusspray hooikoorts

Ook neussprays tegen hooikoorts zijn er in vele soorten, in te delen in vier categorieën:

  • Neusspray met antihistaminica om hooikoorts klachten te verminderen.
  • Neusspray met cromoglicinezuur die voornamelijk preventief werkt.
  • Neusspray met natuurlijke microgel die een dun laagje op het neusslijmvlies vormt zodat pollen het neusslijmvlies niet bereiken.
  • Neusspray met corticosteroïden die ontstekingsremmend werkt.

Tip: Ook bij de keuze voor de beste hooikoorts neusspray kunnen middelen op natuurlijke basis zonder chemische toevoegingen extra irritatie van het neusslijmvlies voorkomen.

Wat helpt tegen hooikoorts? Beste middel tegen hooikoorts

Het beste middel tegen hooikoorts? Dat is voor iedereen verschillend. Hooikoorts klachten variëren qua hevigheid per persoon en per seizoen of jaar. Bovendien is niet iedereen allergisch voor dezelfde pollen en grassen. Toch adviseren we om te kiezen voor hooikoorts medicijnen op natuurlijke basis, om je allergische reactie op pollen en grassen niet te verergeren.

Tip: Probeer de natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan speciaal ontwikkeld voor mensen met hooikoorts en hun specifieke klachten.

Meer tips om hooikoorts symptomen tegen te gaan? Lees dan verder in ons artikel: Wat te doen tegen hooikoorts? 15 Tips tegen hooikoorts.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer