Rode ogen

Rode ogen

Heb jij weleens last van rode ogen? Het is een veelvoorkomende klacht die door verschillende oorzaken kan ontstaan. Bijna iedereen heeft dan ook weleens hinder ondervonden van rode ogen. Wil je weten waar rode ogen vandaan komen, hoe je rode ogen kunt voorkomen en – het alerbelangrijkst voor als je nu kampt met rode ogen – hoe je je klachten snel en effectief kunt verlichten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De oorzaken van rode ogen

Wanneer je ogen rood of rozig kleuren betekent dat meestal dat er een ontsteking is aan het slijmvlies (bindvlies) van je oog. Het gaat hierbij specifiek om het transparante slijmvlies waarmee je oogwit bekleed is. Als gevolg van die ontsteking zien je ogen er rood en vermoeid uit. Het ene oog kan daarbij roder zijn dan het andere, maar dat hoeft niet. Deze aandoening wordt conjunctivitis genoemd.

Rood oog door ontstoken slijmvlies

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor de ontsteking van het slijmvlies. Zo kun je rode ogen krijgen doordat je ogen in aanraking komen met stoffen als shampoo, chloor, rook en make-up, kunnen je contactlenzen de reden zijn van je rode ogen of kan vermoeidheid ervoor zorgen dat je ogen er rood en gezwollen uitzien.

Processierups, verkoudheid en andere oorzaken

In het voorjaar en de zomermaanden hebben veel mensen last van oogirritatie en rode ogen door de eikenprocessierups en de dennenprocessierups. De brandharen van deze rupsen worden door de wind meegevoerd in de lucht en belanden onder meer op je huid en in je ogen. Dit kan oogirritatie veroorzaken waardoor rode ogen ontstaan.
Daarnaast kunnen door alcoholgebruik of roken de adertjes in je ogen tijdelijk opzwellen waardoor je ogen rood worden. Ook verkoudheid, griep en hoesten kunnen rode ogen of een rood oog veroorzaken.

Als je je niet herkent in bovenstaande situaties maar wel last hebt van rode ogen, dan heb je mogelijk een allergie. In dat geval, of bij twijfel, is het verstandig de huisarts te raadplegen.

Wat je kunt doen tegen rode ogen?

In de meeste gevallen komen rode ogen en rode oogleden dus gelukkig voort uit ongevaarlijke oorzaken. Dat neemt echter niet weg dat de klachten die je ervaart erg vervelend kunnen zijn en je kunnen hinderen in het dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk om je rode ogen goed te bevochtigen en te kalmeren met behulp van hoogwaardige, natuurlijke oogdruppels voor rode ogen.

Oogdruppels rode ogen

Het gebruik van oogdruppels voor rode ogen zorgt voor snelle verlichting van de klachten. Deze oogdruppels zijn specifiek ontwikkeld met het oog op de genoemde oorzaken zoals vervuilde stoffen in je ogen, verkoudheid, griep en hoesten. Dit soort klachten is al vervelend genoeg. Geef je ogen daarom de specifieke verzorging die ze verdienen met behulp van rode ogen oogdruppels.

Natuurlijke behandelingen voor rode ogen.

Samenhangende klachten bij rode ogen

Heb je last van rode ogen, dan gaan de klachten vaak gepaard met jeuk, branderigheid en vermoeidheid. Deze klachten kunnen al ontstaan wanneer je tegen de wind in moet fietsen of wanneer je een vuiltje in je oog krijgt.

Oogklachten zijn echter erg specifiek en dat vraagt om specifieke producten. Daarom kun je naast natuurlijke rode ogen oogdruppels ook kiezen voor druppels tegen droge ogen of één van onze andere hoogwaardige Zwitserse oogproducten.

Je klachten kunnen bovendien veroorzaakt worden door hooikoorts of een allergie. In dat geval kun je gebruik maken van speciaal ontwikkelde hooikoorts oogdruppels die de irritatie in de ogen direct verlichten.

Rode ogen oogdruppels aanschaffen

Wil je jouw klachten verlichten met behulp van effectieve, natuurlijke oogdruppels van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit? Ga dan gauw naar de apotheek of drogisterij en kies het passende Similasan product. Stuk voor stuk ontwikkeld door oogspecialisten. Bekijk het overzicht van apotheken en drogisterijen en onze webshop en ontdek waar je onze natuurlijke oogproducten kunt vinden.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469