Ooglidontsteking

Ooglidontsteking

Heb je last van een ooglidontsteking? Dan kun je hier veel hinder van ondervinden. Deze hardnekkige aandoening wordt ook wel blepharitis genoemd, wat betekent dat de haarzakjes en de talgklieren op de ooglidrand ontstoken zijn. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, bijvoorbeeld doordat de traanbuisjes of talgkliertjes verstopt raken of doordat er infecties op het ooglid ontstaan.

Wat de oorzaak voor je ooglidontsteking ook is: het is van groot belang om je ontstoken oogleden goed te behandelen. De Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 van Similasan reinigen de oogleden, zorgen voor huidherstel en hebben een kalmerend effect vanwege de milde dosis kamille. De beste keuze bij ontstoken oogleden. 

De symptomen van ooglidontsteking of blepharitis

Irritatie, jeuk, gevoeligheid en branderigheid; het zijn allemaal symptomen die een ooglidontsteking met zich mee kan brengen. Doordat de ogen bij deze aandoening vaak droog zijn kan dat zorgen voor een kleverige ‘afscheiding’ in de ooghoeken of schilfertjes in de wimpers. Ook kunnen er korstjes ontstaan op de oogleden en kunnen de ogen erg moe aanvoelen. Daarnaast kun je last hebben van tranende ogen en wazig zien.

Veel mensen die last hebben van irritatie bij de oogleden hebben de neiging om in de ogen te wrijven. Dit is een natuurlijke reflex, maar het is beter om niet te wrijven. Dit verhoogt namelijk de kans op een ooglidontsteking (als je die nog niet hebt) en staat het herstel in de weg.

Klachten bij ooglidontsteking verlichten

Wanneer je één van de velen bent die last heeft van ooglidontsteking of van enkele van de genoemde symptomen dan wil je daar uiteraard zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig heeft Similasan een effectieve oplossing in de vorm van Reinigende Oogdoekjes Nr. 1. Deze oogdoekjes voor ontstoken ogen reinigen je ogen en oogleden op een natuurlijke, steriele manier en zorgen ervoor dat de afscheiding in de ooghoeken en oogholte verwijderd wordt. De doekjes zijn individueel verpakt en verlichten de klachten bij ooglidontsteking onmiddellijk.

De werking van Reinigende Oogdoekjes Nr. 1

De oogdoekjes van Similasan tegen ooglidontsteking zijn zowel te gebruiken bij ontstoken oogleden als ontstoken ogen. De doekjes zijn aangepast aan de pH van de tranen en ze zijn getest door oogartsen en dermatologen. Het toegevoegde kamille-extract zorgt voor een kalmerend effect en de hoogwaardige Zwitserse kwaliteit zorgt voor een effectieve aanpak van je ontstoken oogleden. Behalve ontstoken oogleden ook last van rode ogen? Gebruik de oogdoekjes dan in combinatie met de Rode ogen oogdruppels van Similasan.

Natuurlijke behandelingen voor ooglidontsteking.

Producten voor ooglidontsteking op natuurlijke basis

Al bijna 40 jaar werken we bij Similasan met al het goede dat de natuur ons te bieden heeft. Niet alleen onze oogdoekjes, maar ook onze andere producten zijn samengesteld uit hoogwaardige en revitaliserende bestandsdelen voor een verlichtend en rustgevend effect. Het herstel van de oogfunctie wordt dankzij deze natuurlijke ingrediënten op een effectieve manier ondersteund. De Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 zijn bovendien hypoallergeen en bevatten een milde dosis kamille die bijdraagt aan een snel herstel.

Last van oogklachten? Check onze oogklachtenwijzer

Als dé gevestigde natuurlijke oogspecialist heeft Similasan specifieke oplossingen voor specifieke oogproblemen. Niet alleen tegen ooglidontsteking hebben wij werkende producten, ook voor problemen als hooikoorts, andere allergieën, droge ogen en vermoeide ogen bieden wij passende oplossingen aan. In onze oogklachtenwijzer lees je meer over allerlei varianten oogklachten waarvoor wij effectieve oplossingen bieden. Benieuwd waar je onze producten kunt kopen? De druppels bestel je heel gemakkelijk online in onze webshop! Voor de overige producten kun je een kijkje nemen bij ons verkooppuntenoverzicht.

Meer weten over ooglidontsteking of blepharitis?

Mocht je kampen met een ooglidontsteking of merken dat je beginnende symptomen hebt, wacht dan niet te lang met het behandelen van deze klachten. Begin vandaag nog met onze Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 en geniet van de verlichtende, reinigende en kalmerende effecten van ons hoogwaardige product.

Heb je specifieke vragen over onze oplossingen of over een bepaalde oogklacht? Dan kun je gerust contact met ons opnemen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469