Historie

Historie

De beste uitvindingen komen uit Zwitserland. Melkchocolade om van te watertanden, het Zwitserse zakmes, klittenband en muesli, om maar een paar uiteenlopende voorbeelden te noemen. Dat komt doordat de Zwitsers pioniers zijn op het gebied van onderzoek en innovatie. Eén van deze pioniers was Armin Späni, een bevlogen drogist die de alledaagse gezondheidsproblemen van zijn klanten wilde oplossen met homeopathische middelen. En zo begint het verhaal van Similasan…

Historie

Similasan werd opgericht door Armin Späni met hulp van Walter Greminger en Herbert Marty. Drie vakbekwame drogisten die de wereld wilden veranderen met 100% natuurlijke zelfzorgmiddelen. ‘Similasan AG’ was geboren.

1980

Het eerste Similasan product komt op de markt; druppels tegen hooikoorts. De druppels zijn onmiddellijk een hit, vooral doordat bestaande concurrerende middelen tegen pollenallergie vervelende bijwerkingen hebben. Het volledig natuurlijke Similasan hooikoortsmiddel blijkt een gat in de markt.

1982

In de jaren die volgen brengt Similasan steeds nieuwe producten op de markt. Daarnaast worden de oogdruppels naar Nederland, Oostenrijk en de Verenigde Staten geëxporteerd. De VS krijgt zelfs een eigen dochteronderneming. Similasan wordt al snel een van de best verkopende merken in Zwitserse drogisterijen en marktleider binnen de zelfhulpmiddelen.

1983 – 1991

Het hoofdkantoor van Similasan vestigt zich in de plaats Jonen, op een steenworp van Zürich. Vandaag de dag is Jonen nog steeds de thuisbasis van Similasan.

1991

Similasan ontvangt zijn eerste GMP Certificaat (Good Manufacturing Practice), een certificaat van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de kwaliteit van internationaal verhandelde farmaceutische producten. Tegelijkertijd wordt de steriele afvulinstallatie van de oogdruppellijn in Jonen in gebruik genomen. Similasan wordt daarmee één van de weinige volledig steriele oogdruppels op de markt.

1995

Similasan viert het millennium met een nieuwe look en wordt wereldwijd naar steeds meer landen geëxporteerd. Ook komt er een nieuw productiegebouw met uitgebreide state-of-the-art productiefaciliteiten.

2000 - 2005

Similasan wordt onderdeel van de Jüstrich familie, een bekende Zwitserse ondernemersfamilie die erg begaan is met de oogproducten van Similasan en het merk naar een nog hoger niveau wil tillen. Dit jaar wordt ook het vernieuwde hoofdkantoor betrokken, Similasan was namelijk uit zijn jas gegroeid.

2007

Het vernieuwde interne laboratorium van Similasan is klaar. Hierdoor kunnen alle Similasan producten in huis ontwikkeld en geproduceerd worden en staat het merk garant voor topkwaliteit.

Met de uitbreiding van oogproducten voor droge, allergische, overbelaste en ontstoken ogen, is Similasan het enige bedrijf ter wereld dat een compleet assortiment oogzorgproducten aanbiedt in de complementaire geneeskunde.

2011

Similasan wint voor de 14e keer op rij de prijs voor ‘Most Trusted Brand’ in de categorie natuurlijke geneesmiddelen in Zwitserland. Ook in de na jaren hierna pakt Similasan deze prijs. De winnaars worden bepaald door consumentenonderzoeken.

2016

Similasan is hard op weg om ook in Nederland één van de populairste en betrouwbaarste natuurlijke medische hulpmiddelen te worden voor droge ogen, computer ogen, hooikoorts en rode ogen. Met specifieke oplossingen voor elk oogprobleem, een unicum in de Nederlandse oogzorgmarkt.

2018

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer