Oogklachten Wijzer

Oogklachten Wijzer

Oogklachten komen voor in allerlei varianten, maar hebben vaak één ding gemeen; ze drukken een stempel op je dagelijkse bezigheden. Sommige oogkwalen vragen de expertise van een arts, maar met andere onschuldige oogklachten stap je niet snel naar een dokter terwijl ze wel heel vervelend zijn. Zou het niet fijn zijn als voor elke ongevaarlijke oogkwaal een specifieke oplossing voorhanden is?
Die is er! Hier vind je een praktisch overzicht van veelvoorkomende oogklachten en de juiste natuurlijke oogdruppels of ogensprays die snel verlichting bieden bij ongevaarlijke maar o zo vervelende oogaandoeningen.

Droge ogen

Droge ogen ontstaan vaak vanuit een verminderde traanproductie of een niet optimale samenstelling van het traanvocht. Wist je dat traanvocht heel belangrijk is om scherp te kunnen zien? Dit bijzondere goedje beschermt je hoornvlies tegen uitdroging, houdt de vochtbalans van je oogoppervlak op peil en voert bacteriën en stof af. Maak je echter niet voldoende traanvocht aan, bijvoorbeeld door het gebruik van contactlenzen, als gevolg van het droge ogen syndroom, door airconditioning of door veroudering, dan ontstaan oogklachten. Droge ogen uiten zich in pijnlijke, geïrriteerde of branderige ogen. Deze onschuldige maar vervelende oogklachten zijn goed te verlichten met de juiste oogdruppels voor droge ogen of droge ogen spray.

Voor mensen met extreme klachten van droge ogen, die vaak kampen met het droge ogen-syndroom, is een speciale droge ogen oogdruppel ontwikkeld die extra comfort biedt.

Tranende ogen

Iedereen heeft wel eens last van tranende ogen. Je traanklieren produceren extra traanvocht als het oog geïrriteerd is, bijvoorbeeld wanneer er een stofje in je oog terecht komt. Dankzij het traanvocht worden de ogen schoongehouden en verminderen je oogklachten. Maar soms houden tranende ogen aan, bijvoorbeeld bij rode oogleden, door hooikoorts of door droge ogen. Lees hier wat je kunt doen tegen tranende ogen.

Rode ogen

Herken je het gevoel van branderige of gevoelige ogen door vermoeidheid of een vuiltje in het oog? Grote kans dat rode ogen dan geen onbekend fenomeen voor je zijn. Maar er zijn nog meer oorzaken voor deze veelvoorkomende oogklacht. Denk aan verkoudheid, het verkeerd dragen van contactlenzen, rook of een bindvliesontsteking (conjunctivitis). Maar ook de eikenprocessierups en de dennenprocessierups kunnen rode ogen veroorzaken. Gelukkig zijn er voor ongevaarlijke oorzaken speciale natuurlijke oogdruppels voor rode ogen, zodat je oogklachten snel verlicht worden.

Jeukende ogen

Jeukende ogen zijn vaak een het gevolg van een allergische reactie op pollen, huisdieren, schimmelsporen, huisstofmijt, cosmetica of parfum. Je ogen raken geïrriteerd en gezwollen en deze oogklachten belemmeren je dagelijkse bezigheden natuurlijk enorm. Naast de juiste medicijnen op doktersadvies kunnen zachtjes hydraterende en kalmerende oogdruppels een aangename uitkomst bieden.

Vermoeide ogen

Als jij een groot deel van de dag achter een computerscherm zit, herken je deze oogklacht vast wel; vermoeide ogen. Je ogen branden, zijn gespannen en voelen droog aan. Vermoeide ogen worden ook wel computer ogen genoemd, omdat langdurig werken met een computer vaak de oorzaak is. Of het nu om een laptop, desktopcomputer, spelcomputer, tablet of smartphone gaat. Maar ook geconcentreerd lezen, televisiekijken, stress en autorijden kunnen dezelfde oogklachten veroorzaken. Wil je je ogen een flinke oppepper geven zodat je er snel weer tegenaan kunt? Similasan heeft speciale hydraterende en verfrissende oogdruppels ontwikkeld om vermoeide ogen een aangename boost te geven.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor specifieke oogproblemen.

Branderige ogen

Branderige ogen kunnen het gevolg zijn van verschillende soorten oogaandoeningen. Airconditioning of droge hitte, ouder worden, allergieën of hooikoorts klachten, rode ogen, langdurig computergebruik, contactlenzen en bepaalde ziektes veroorzaken deze vervelende oogklacht. Gelukkig biedt Similasan efficiënte en natuurlijke oplossingen voor specifieke oogklachten. Lees meer over branderige ogen en wat je ertegen kunt doen.

Geïrriteerde ogen

Ook bij geïrriteerde ogen is het belangrijk om naar de omstandigheden van de oogklacht te kijken. Komt jouw oogirritatie door een allergische reactie op pollen, huisstofmijt, huisdieren of een andere externe oorzaak? Voelen de ogen droog aan of worden ze juist rood en opgezet? Of heb je last van geïrriteerde ogen door de brandharen van de eikenprocessierups of de dennenprocessierups? Voor elke situatie is een specifieke oplossing beschikbaar. Lees daarom hier verder over geïrriteerde ogen.

Hooikoorts klachten

Zo’n 20 procent van de Nederlanders kijkt na de winter helemaal niet zo enthousiast uit naar het voorjaar. Zij krijgen namelijk last van jeukende, branderige ogen die voortdurend tranen, van rode en gezwollen oogleden en van een loopneus die maar niet stopt. Oftewel; hooikoorts klachten. Ben jij één van deze mensen met een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen (oftewel: hooikoorts)? Dan bieden Similasan Hooikoorts oogdruppels de kalmerende oplossing waar je naar op zoek bent.
Similasan houdt voor jou dagelijks de actuele pollenverwachting bij in onze hooikoorts radar.

Natuurlijke oplossingen bij oogklachten

Voor elke specifieke oogklacht is er een natuurlijke en efficiënte oplossing. Bekijk de Similasan Oogdruppels en Oogspray Wijzer om in één oogopslag te zien welke oogdruppels en sprays helemaal zijn afgestemd op jouw oogklachten.

Schakel bij twijfel over de ernst van een oogklacht altijd de huisarts in. Jouw gezichtsvermogen is één van je belangrijkste zintuigen, dus neem geen onnodige risico’s.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer