Hooikoorts en sporten

Hooikoorts en sporten

Wie kampt met hooikoorts weet dat het in de lente- en zomermaanden niet altijd een pretje zijn om buiten te zijn. Naast de zonneschijn en de lekkere temperaturen die deze seizoenen met zich meebrengen dwarrelt er namelijk ook iets anders in de lucht: stuifmeel. Stuifmeel is de grote vijand van iedereen met hooikoorts. Heb je hooikoorts, dan kan aanraking met stuifmeel (oftewel pollen) zorgen voor flinke jeuk aan de ogen en de neus, roodheid, verkoudheid, een loopneus, traanogen, hoesten en ga zo maar door.

Hooikoorts is extra lastig wanneer je in de lente- en zomermaanden van plan bent om lekker buiten te gaan sporten. Het is immers verre van prettig om met rood betraande ogen, een verstopte neus en constant niezend je sportsessie te volbrengen. Gelukkig zijn er manieren waarop je het voor jezelf wat aangenamer kunt maken. In dit artikel geven wij je tips hoe je ondanks je hooikoorts toch buiten kunt sporten deze zomer. Succes!

Direct hooikoorts oogdruppels van Similasan bestellen? Dat kan eenvoudig via onze webshop.

Tips voor hooikoorts en sporten

De beste manier om hooikoorts klachten te voorkomen is – zoals bij elke allergie – het vermijden van de stof waarvoor je allergisch bent. Omdat pollen (bijna) overal in de lucht zweven is dit voor hooikoortspatiënten vrijwel onmogelijk.

Wel kun je de volgende tips toepassen om het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden:

  • Kies het tijdstip om te gaan sporten zorgvuldig uit. Is het erg droog, zonnig en winderig? Blijf dan binnen. Beter is het om ’s ochtends vroeg óf net na een regenbui te sporten.
  • Vermijd bosrijke omgevingen of locaties met veel gras. Zoek liever het strand op of een plek met minder groen.
  • Sowieso is het een goed idee om naar de kust te gaan als je last hebt van hooikoorts. Hier bevat de lucht namelijk minder pollen dan in het binnenland. Hetzelfde geldt voor de lucht hoog in de bergen. Houd hiermee indien mogelijk rekening bij het kiezen van je sportlocatie.
  • Maak gebruik van de actuele pollenverwachting die in de lente en zomer dagelijks voorspeld wordt.

Naast pollen vermijden bij hooikoorts is het ontzettend belangrijk om je goed te wapenen tegen de pollen. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hieronder.

Bekijk hier de actuele pollenverwachting van:

22/07/2024

Bescherm je ogen tegen hooikoorts

Tip 1 voor mensen met hooikoorts is: draag een zonnebril als je naar buiten gaat. Dit zorgt ervoor dat er minder snel stuifmeel in de ogen komt. Toch voorkom je hiermee niet volledig dat je ogen in aanraking komen met pollen. Voel je op een gegeven moment dat je ogen beginnen te jeuken, weersta dan de verleiding om te gaan wrijven. Dit verspreidt het stuifmeel verder en maakt het dus alleen maar erger.

Wat je wél kunt doen, is het gebruiken van kwalitatieve oogdruppels of oogspray. De hooikoorts oogdruppels van Similasan pakken geïrriteerde ogen aan en zorgen snel voor hydratering en kalmering. Een groot voordeel van deze 100& natuurlijke oogdruppels is dat je zicht gewoon helder blijft. Je kunt dus zonder problemen blijven sporten. En dat is precies wat je wilt!

Wil je meer lezen over hooikoorts en bijbehorende adviezen? In dit artikel over symptomen, klachten en tips bij hooikoorts vind je aanvullende informatie.

Hooikoorts en sporten

Natuurlijke behandelingen voor hooikoorts klachten bij het sporten.

Hooikoorts oogdruppels kopen

Ga voor de beste hooikoorts behandeling en kies voor hooikoorts oogdruppels van Similasan. Je kunt ze heel gemakkelijk online bestellen via onze webshop. Uiteraard zijn deze oogdruppels ook verkrijgbaar in diverse fysieke winkels verspreid over Nederland; kijk hiervoor in het overzicht van verkooppunten. En wil je meer weten over de natuurlijke oplossingen voor oogklachten van Similasan? Neem dan gerust een kijkje in onze informatieve oogklachtenwijzer waarin alle veelvoorkomende oogklachten aan bod komen.

Hopelijk maken bovenstaande tips het sporten met hooikoorts voor jou wat prettiger. De oogdruppels zullen je in elk geval snelle verlichting en kalmering bieden, mede dankzij de hoogwaardige Zwitserse kwaliteit. En onthoud: in het ergste geval kun je natuurlijk altijd nog de sportschool opzoeken…

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer