Hooikoorts behandeling

Hooikoorts behandeling

Ken je dat? Dat je bij het wakker worden in de ochtend al kunt merken: dit wordt weer zo’n dag. Zo’n dag waarop de zakdoekjes niet aan te slepen zijn, je ogen roder zijn dan rood en je zoveel tranen produceert dat je soms niet eens meer helder kunt zien. Herkenbaar? Dan is dit artikel voor jou. Want wij begrijpen als geen ander dat je klaar bent met dat gesnif, gesnuit, gesnotter, gehoest en geproest en dat je nu weleens wilt weten wat nu eigenlijk écht helpt tegen jouw pollenallergie de beste hooikoorts behandeling is.

Daarom zijn wij van Similasan voor jou op onderzoek uitgegaan. We hebben een aantal goede tips en weetjes voor je op een rij gezet en hopen dat we jouw leed tijdens het komende pollenseizoen een stukje kunnen verzachten. Want dat is al sinds jaar en dag ons streven: alledaagse, maar o zo vervelende oogproblematiek bij de kern aanpakken. Niet alleen in de vorm van effectieve producten (tegen hooikoorts, bijvoorbeeld), maar ook door het delen van tips en kennis.

Hooikoorts Pollenkalender

Weet waarvoor je allergisch bent

Als je hooikoorts hebt ben je allergisch voor pollen, inderdaad. Maar wist je ook dat er een onderverdeling gemaakt kan worden tussen verschillende soorten pollen? Zo zijn sommige mensen bijvoorbeeld alleen allergisch voor stuifmeel van grassen (extra goed uitkijken wanneer de boeren op het land aan het werk zijn, dus!), terwijl anderen juist alleen allergisch zijn voor stuifmeel van bomen. En dan zijn er natuurlijk ook nog de pechvogels die van beide soorten aan het niezen en kuchen slaan. Toch is het belangrijk om te weten waarvoor je precies allergisch bent. Het wordt dan namelijk iets gemakkelijker om aanraking met dit soort pollen te vermijden, of dit in elk geval te proberen.

Bekijk meteen de actuele Pollenupdate van Similasan.

Kies een passend hooikoorts product (duur betekent niet altijd dat het werkt!)

Wie ooit een blik heeft geworpen op het hooikoortsassortiment in de apotheek of drogist, weet: het aanbod is immens. Er zijn heel veel merken, soorten, oogdruppels, sprays, doekjes, pillen en zalfjes te koop en allemaal beloven ze natuurlijk hetzelfde: geen last meer van die vervelende hooikoortsklachten. Dus ja, wat kies je dan?

Nu is er voor het kiezen van het juiste product een aantal dingen belangrijk. Allereerst moet je goed weten tegen welke klacht je een product koopt. Heb jij doorgaans alleen last van een verstopte neus maar blijven je ogen gespaard, dan hebben oogdruppels voor jou natuurlijk niet veel zin.
Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de werkzame stof in een product. Vaak is dit antihistamine, een algemene stof tegen allergische reacties. Daarnaast zie je op de verpakking vaak loratadine of cetirizine staan. Dit zijn twee verschillende werkzame stoffen waarbij het zo kan zijn dat de één voor jou wel werkt en de ander niet. Het is dus belangrijk dat je naar de samenstelling van het product kijkt. Dat brengt ons bij het volgende punt: kies voor natuurlijke ingrediënten.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke hooikoorts behandeling

Hooikoorts oogdruppels tegen tranende ogen Similasan

Hooikoorts oogdruppels op natuurlijke basis

Waarschijnlijk kun je je wel voorstellen dat ogen die al geïrriteerd zijn niet veel baat hebben bij oogdruppels of een spray vol met chemische stoffen. Je ogen zijn kwetsbaar en je hebt er maar twee; wees er dus zuinig op en kies voor producten met natuurlijke ingrediënten.

Heel belangrijk om bij het gebruik van oogdruppels in je achterhoofd te houden: oogdruppels gebruik je als preventie. Dan werken ze veruit het best. Natuurlijk kun je ook oogdruppels toedienen terwijl je last hebt van je klachten, maar ook voor hooikoortsklachten geldt: voorkomen is beter dan genezen. Dien daarom elke ochtend bij het wakker worden direct hooikoorts oogdruppels toe, nog voordat de pollen die dag de kans hebben gekregen om jouw slijmvliezen te bereiken. Gewoon een kwestie van nét iets sneller en slimmer zijn dan dat vervelende stuifmeel, dus.

Wat is voor jou de beste hooikoorts behandeling?

Hooikoorts klachten komen bij iedereen in een andere vorm voor. De één krijgt in februari al last terwijl de ander pas in mei iets begint te merken. En het ene jaar heb je er misschien meer last van dan het andere jaar. Er bestaat dan ook geen universele manier van hooikoortsklachten bestrijden. Feit blijft dat de klachten erg vervelend kunnen zijn én dat er – gelukkig – diverse manieren zijn om jezelf tegen de klachten te wapenen.

Wat voor jou de beste hooikoorts behandeling is hangt af van talloze factoren, maar het is belangrijk om zelf uit te proberen en te ondervinden wat voor jou het beste werkt. Een ander kan jou dat namelijk niet vertellen. Het enige wat wij als Similasan kunnen doen is jou zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden en onze kennis en ervaringen met je delen.

Wil je meer lezen over hooikoorts, bekijk dan eens dit artikel met 15 hooikoorts tips die je direct kunt toepassen. Wil je de hooikoortsproducten van Similasan uitproberen? Je bestelt de hooikoorts oogdruppels gemakkelijk in onze webshop.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer