Hooikoorts ogen

Hooikoorts ogen: wat kun je ertegen doen?

Niezen, traanogen, jeuk in de neus, gezwollen oogleden en aan één stuk door snotteren: hooikoorts is beslist geen pretje. Wie lijdt aan hooikoorts ogen is in elk geval niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 1,5 miljoen Nederlanders kampen met hooikoorts klachten. De één begint in februari al te snotteren, de ander krijgt in mei of juni last van pollen. In welke vorm deze pollenallergie zich ook voordoet; zorg ervoor dat je jezelf goed wapent tegen de vervelende klachten. Dus wat te doen tegen hooikoorts? Raadpleeg Similasan! In dit artikel lees je alles over de verschijnselen en oorzaken van hooikoorts én geven we je tips om je hooikoorts ogen en overige klachten te verminderen of voorkomen.

Bekijk hier de actuele pollenverwachting van vandaag.

Bekijk de natuurlijke Similasan hooikoorts oogdruppels.

De oorzaken van hooikoorts ogen

Hooikoorts is zoals gezegd een pollenallergie die zich voordoet bij een groot deel van de Nederlanders. Mensen met hooikoorts zijn overgevoelig voor pollen of stuifmeel afkomstig van bomen, grassen en planten. Wanneer de slijmvliezen in de neus of keelholte in aanraking komen met deze pollen ontstaat een allergische reactie die jeuk, verstopping of andere narigheid kan veroorzaken. Omdat pollen gemakkelijk meedrijven met de wind en zich zo razendsnel verspreiden, is het heel moeilijk om aanraking met pollen te vermijden.

Zijn hooikoorts ogen erfelijk?

Hooikoorts ontstaat niet plotseling. Er gaat een proces van jaren aan vooraf waarin je slijmvliezen steeds gevoeliger worden. Het is onder meer erfelijk bepaald of je hooikoorts – ook wel pollinose genoemd – ontwikkelt of niet. Wanneer één van je ouders last heeft van hooikoorts is de kans dat jij het ook krijgt 30%. Wanneer je beide ouders hooikoorts hebben, is die kans 50%. Het kan echter ook zo zijn dat je geen allergie ontwikkelt ondanks dat je ouders er wel mee kampen, of dat je wél een allergie ontwikkelt terwijl je ouders geen hooikoorts hebben. Erfelijkheid speelt dus een rol, maar is niet doorslaggevend.

Welke klachten zijn herkenbaar bij hooikoorts?

Zodra het voorjaar in de lucht hangt, zorgt dat bij veel mensen voor blijdschap: zachte temperaturen, een lekker zonnetje, de lente komt eraan! Voor mensen met hooikoorts ogen brengt dit echter ook een keerzijde met zich mee. Zodra de bomen, grassen en planten tot bloei komen zorgt dat ook voor hooikoorts klachten als jeuk, roodheid, gezwollen ogen, niezen of zelfs algehele malaise.

Deze klachten ontstaan door de overmatige slijmproductie van de slijmvliezen van iemand met hooikoorts. De hooikoorts klachten verschillen overigens per persoon: de één heeft meer last van waterige en jeukende hooikoorts ogen terwijl de ander meer last heeft van een verstopte neus of niesbuien. Ook kan het per jaar verschillen welke klachten iemand heeft en in welke mate deze optreden. De ernst van de klachten is bovendien vaak weersafhankelijk: bij droog weer met veel wind is er meer stuifmeel in de lucht dan wanneer het regent.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor hooikoorts ogen.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

Hooikoorts ogen: dit zijn de tips!

Er zijn verschillende manieren waarop je de kans op aanraking met pollen kunt verminderen. Zo is het altijd verstandig om je ogen te beschermen door een zonnebril te dragen en kun je wat vaseline aanbrengen aan de binnenkant van je neusgaten. De pollen worden op die manier tegengehouden door de vaseline en komen daardoor minder snel in je slijmvlies terecht.

Met deze tips wat te doen tegen hooikoorts ben je er echter nog niet. Het beste kun je namelijk gebruik maken van speciale producten tegen hooikoorts die effectief werken tegen irritatie, branderigheid en jeuk. Denk aan speciale hooikoorts oogdruppels, neusspray en anti-allergiepilletjes.

Hooikoorts oogdruppels van Similasan

De hooikoorts oogdruppels van Similasan zorgen voor hydratatie, kalmering en een effectieve bestrijding van jeuk en roodheid van de ogen. Geïrriteerde ogen hebben geen kans met deze steriele oogdruppels, die op geheel natuurlijke basis worden geproduceerd. De hoogwaardige Zwitserse kwaliteit van de hooikoorts oogdruppels is kenmerkend voor Similasan; al jaren dé oogspecialist voor specifieke oogproblemen. Gebruik je de hooikoorts oogdruppels van Similasan, dan is de kans groot dat jouw hooikoorts ogen en hooikoortsleed tijdens het komende pollenseizoen beduidend verzacht wordt.

Wat te doen tegen hooikoorts ogen? Raadpleeg Similasan!

Met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van specifieke oplossingen tegen specifieke oogproblemen is Similasan dé specialist als het om oogdruppels en -sprays gaat. Niet alleen onze producten tegen hooikoorts, maar ook onze producten tegen rode ogen, vermoeide ogen of droge ogen kunnen je van je klachten af helpen. Neem gerust een kijkje in onze productcatalogus om ons aanbod te ontdekken.

Wil je weten waar je onze producten kunt kopen? Ga dan gauw naar onze store locator of bestel onze oogdruppels tegen hooikoorts gemakkelijk online.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer