Wat te doen tegen hooikoorts? 15 Tips tegen hooikoorts!

Wat te doen tegen hooikoorts? 15 Tips tegen hooikoorts!

Wat te doen tegen hooikoorts? Als je last hebt van hooikoorts is er niets vervelender dan het moment waarop de voorjaarszon gaat schijnen en iedereen weer lekker op het terras of in het park neerstrijkt terwijl jij gek wordt van je hooikoorts klachten. Jeukende ogen, niezen, een verstopte neus of een loopneus, een brandende keel en een koortsig gevoel; genieten van het voorjaar is er voor jou niet meer bij. Met deze 15 tips tegen hooikoorts kun jij je wapenen tegen het hooikoortsseizoen en hopelijk weer genieten van het buitenleven, ook als er pollen in de lucht zijn!

Bekijk de actuele pollenverwachting van vandaag op onze hooikoorts radar

Wat te doen tegen hooikoorts? Volledig klachtenvrij door het leven gaan is voor mensen met hooikoorts helaas erg lastig, maar er zijn wel verschillende dingen die je zelf kunt doen tegen hooikoorts om je klachten te verminderen. Wij zetten de beste 15 tips tegen hooikoorts voor je op een rij:

15 Tips tegen hooikoorts

 1. Bescherm je ogen in het hooikoortsseizoen met een zonnebril of sportbril.
 2. Buiten wandelen of fietsen is voor mensen met hooikoorts het prettigst net na een regenbui, als de lucht ‘schoongespoeld’ is.
 3. Plan flexibele buitenactiviteiten vroeg in de ochtend. Pollen worden het sterkst door de lucht verspreid nadat de zon de atmosfeer begint op te warmen. Heb je hooikoorts maar houd je bijvoorbeeld van hardlopen of ga je graag op de fiets boodschappen doen? Plan deze activiteiten dan ’s morgens voordat de zon echt doorbreekt. Pak daarna liever de auto of de bus om ergens te komen.
 4. Pollen dwarrelen ook je huis binnen, dus zorg dat je in het hooikoortsseizoen vaak stofzuigt en goede stofzuigfilters gebruikt.
 5. Houd verder ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten in het hooikoortsseizoen of schaf speciale horren aan die stuifmeel tegenhouden.
 6. Zorg dat je je huisdier ook ‘pollenvrij’ maakt nadat het dier buiten is geweest. Pollen kunnen namelijk ook in de vacht van huisdieren blijven hangen en zo je hooikoorts klachten versterken.
 7. Schone was ophangen? Droog je was in huis in plaats van buiten zodat pollen zich niet onopvallend in kleding, lakens of handdoeken kunnen nestelen.
 8. Heb je een tuin? Houd het gras kort, maar vraag wel iemand anders om het gras te maaien in het hooikoortsseizoen zodat je niet onnodig in aanraking komt met stuifmeel.
 9. Smeer wat vaseline rond je neus, zodat een deel van het rondvliegende stuifmeel dat hooikoorts veroorzaakt blijft plakken en je het niet inademt.
 10. Douche voordat je naar bed gaat om de pollen uit je haren en van je lichaam te wassen.
 11. Een dagje weg uit de pollenlucht om je hooikoorts klachten wat rust te geven? Weet dan dat zeelucht weinig pollen bevat. Een dagje strand kan dus wonderen doen voor je hooikoorts.
 12. Gebruik op tijd de juiste hooikoorts medicijnen en kies voor natuurlijke hooikoorts middelen in plaats van chemische medicatie die weer extra allergische reacties kunnen oproepen. Bekijk onze tips voor hooikoorts oogdruppels op natuurlijke basis.
 13. De meeste mensen met hooikoorts zijn niet allergisch voor alle pollen, grassen en bomen maar slechts voor een aantal soorten. Onderzoek welke soorten stuifmeel jouw hooikoorts veroorzaken (zoals katjes aan elzen en hazelaars) zodat je de oorzaak van je allergische reactie leert herkennen en deze gemakkelijker kunt ontwijken.
 14. Houd de hooikoorts radar of pollen radar in de gaten zodat je elk dag van het hooikoortsseizoen weet waar je aan toe bent en er rekening mee kunt houden. Neem een kijkje bij onze actuele hooikoorts radar voor de pollenverwachting van vandaag!
 15. Wees op de hoogte van de feiten en fabels over hooikoorts medicijnen en laat je niet teveel leiden door de reclames. Lees hier verder over wat helpt tegen hooikoorts en de feiten en fabels over medicatie.

Meer tips tegen hooikoorts?

Advies over wat te doen tegen hooikoorts-ogen?
Heb je specifieke vragen over hooikoorts oogdruppels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer