Ingredienten

Ingrediënten

De oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes van Similasan zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De belangrijkste natuurlijke bestandsdelen en hun werking staan hieronder op een rij.

 • Calendula officinalis (goudsbloem)

  Calendula officinalis, of goudsbloem, is een medicinale plant die groeit in de zonnige streken van Zuid-Europa en Azië. In de homeopathische literatuur staat calendula bekend om zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een verzachtende werking omdat de zenuwen tot rust worden gebracht. Daarnaast heeft goudsbloem ook een helende werking op de huid.

 • Cardiospermum halicacabum (blaasjeswingerd)

  Cardiospermum halicacabum, ook wel blaasjeswingerd of blaaserwt genoemd, komt voor in subtropische en tropische gebieden zoals Afrika, Zuid-Amerika, India en Australië. De plant staat bekend om zijn ontstekingsremmende, jeuk- en pijnstillende eigenschappen.

 • Chamomilla recutita (kamille bloemextract)

  Chamomilla of kamille komt voor in Europa, Azië, Amerika en Australië en wordt al sinds de oudheid toegepast om haar genezende kwaliteiten, ontsmettende werking en prettige geur. In de homeopathische literatuur staat kamille bekend vanwege de kalmerende eigenschappen, onder andere bij vermoeidheid en overgevoeligheid van het zenuwstelsel.

 • Euphrasia officinalis (ogentroost)

  Euphrasia officinalis wordt ook wel ogentroost genoemd vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Ogentroost bevat o.a. looistoffen en flavonoïden. Looistoffen hebben een samentrekkende werking en flavonoïden bestrijden micro-organismen die voor oogproblemen zorgen. De kruidachtige plant wordt al sinds de 14e eeuw gebruikt als geneesmiddel voor allerlei oogkwalen. Het heeft een rustgevende invloed op vermoeide, branderige, rode of droge ogen en een ontsmettende en anti-allergische werking.

 • Crocus sativus (saffraankrokus)

  Crocus sativus wordt gebruikt om saffraan uit te winnen en is daardoor één van ’s werelds meest bijzondere specerijen. De etherische olie uit saffraankrokus heeft in Ayurvedische geneeskunde kalmerende en koortswerende eigenschappen. Bovendien helpt crocus sativus bij een goede geestelijke balans en gemoedstoestand.

 • Viola Tricolor (driekleurige viool)

  Viola tricolor komt uit de familie van de violen en is in grote delen van Europa te vinden. Het driekleurige viooltje staat al sinds de 16e eeuw bekend als geneeskruid en heeft een gunstige invloed op jeuk, huiduitslag en zweren. Het heeft een verlichtend en rustgevend effect en stimuleert een gezond herstel van de huid.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer