Tranende ogen

Tranende ogen

Heb jij last van tranende ogen? Dan kunnen er verschillende oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je traanklieren overuren maken. Erg vervelend, maar gelukkig is er iets aan jouw tranende ogen te doen.   

Waardoor ontstaan tranende ogen?

Ogen bestaan voor een groot deel uit water; traanvocht genoemd. Traanvocht is simpelweg een natuurlijke oplossing die het lichaam heeft bedacht om je ogen te beschermen tegen uitdroging en infecties. Daarnaast voedt traanvocht ook het hoornvlies en voert het afvalstoffen af. Traanvocht is dus heel belangrijk voor gezonde ogen. Maar daarin schuilt meteen een risico; soms wordt er te weinig of te veel traanvocht aangemaakt door je ogen of is de kwaliteit van het traanvocht niet optimaal. Dit kan leiden tot allerlei oogklachten, waaronder tranende ogen.

Similasan Tranende ogen
Rode ogen oogdruppels Similasan

Stofje of vuiltje in je oog

Oogirritatie is één van de meest voorkomende oorzaken van tranende ogen. Iedereen maakt het weleens mee; harde wind in je gezicht, opwaaiend stof of een vuiltje dat vastzit in je oog veroorzaakt irritatie. Hierdoor ontstaan reflextranen die hun best doen om het vuiltje zo snel mogelijk af te voeren. Helaas lukt dat niet altijd.

Geïrriteerde ogen zijn te herkennen aan een rode kleur of een branderig gevoel. Gelukkig ontwikkelden de oogspecialisten van Similasan speciaal voor deze situatie Rode Ogen oogdruppels. Dankzij de hoogwaardige natuurlijke bestandsdelen komen je geïrriteerde, tranende ogen snel weer tot rust.

Ooglidontsteking

Bacteriën in de haarzakjes van je wimpers kunnen ook de boesdoener zijn bij tranende ogen. Deze bacteriën scheiden namelijk stoffen uit die je ogen irriteren. Hierdoor raken de talgkliertjes in de rand van het ooglid ontstoken. Ontstoken talgklieren produceren vervolgens te veel of juist te weinig talg. Zo ontstaan gevoelige, rode ogen die waterig worden. Blepharitis is een voorbeeld van zo’n ooglidontsteking die hardnekkig aanhoudt.
Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van deze vervelende klachten af. Daarom ontwikkelde Similasan Optimoist Oogdoekjes, aangepast aan de pH van de tranen en getest door oogartsen en dermatologen. De zachte en hypoallergene oogdoekjes helpen de afscheiding in ooghoeken en oogholte steriel te verwijderen. Zo wordt irritatie die kan leiden tot een een ooglidontsteking en tranende ogen voorkomen.

Natuurlijke behandelingen voor tranende ogen.

Hooikoorts en allergieën

Ontstaan jouw tranende ogen juist door hooikoorts of een allergische reactie op huisdieren, huisstofmijt of cosmetica? Pak jouw geïrriteerde, tranende ogen aan met de steriele en natuurlijke Similasan Hooikoorts oogdruppels. Zo geniet je snel weer van de buitenlucht in pollentijd.

Waar koop je oogdruppels tegen tranende ogen?

Alle hoogwaardige, natuurlijke Similasan oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes tegen tranende ogen zijn te koop bij de meeste apotheken en drogisterijen. Bovendien zijn onze oogdruppels ook verkrijgbaar in de webshop. Bekijk hier een overzicht van de aanbieders, ga naar de winkel en maak snel korte metten met jouw tranende ogen.

Hooikoorts oogdruppels tegen tranende ogen Similasan

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469