Brandende ogen

Brandende ogen

Rode, jeukende, droge en brandende ogen: je kunt er behoorlijk chagrijnig van worden! Je hebt je ogen immers de hele dag nodig en als ze branden zie je de wereld een stuk minder rooskleurig. Je bent echter niet de enige met dit probleem! Branderige ogen kunnen door tal van factoren ontstaan en veel mensen hebben er dan ook regelmatig last van. Oké, goed om te weten. Maar wat kun je eraan doen? Hieronder lees je wat jij kunt doen om brandende ogen te voorkomen en je klachten te verminderen!

Brandende ogen oorzaak

Helaas is er niet één oorzaak aan te wijzen voor brandende ogen. Afhankelijk van het jaargetijde, de situatie waarin je je bevindt, je leeftijd en jouw aanleg voor oogklachten, kun je op verschillende manieren brandende ogen krijgen. Heb je regelmatig last van brandende ogen? Dan is het natuurlijk wel verstandig om eens na te gaan wat de oorzaak van jouw brandende ogen kan zijn. Houd bijvoorbeeld eens een dagboekje bij en kijk of je een patroon herkent. Krijg je vaak last van brandende ogen en hoofdpijn wanneer je op kantoor bent? Of krijg je last van brandende ogen en wazig zien wanneer je in de zon wandelt? Wie weet vind je zo de oorzaak van jouw brandende ogen en kun je in de toekomst proberen die oorzaak te vermijden!

Branderige ogen vermoeidheid

Een van de meest voorkomende oorzaken van brandende ogen is vermoeidheid. Je kunt last krijgen van branderige ogen als je slecht geslapen hebt, maar ook als alleen je ogen moe zijn. Dit laatste kan voorkomen wanneer je ogen zich langdurig moeten inspannen. Bijvoorbeeld wanneer je een lange autorit maakt, een compleet boek in één keer uitleest of de hele dag achter je laptop werkt. In al die gevallen moeten je ogen hard werken en krijgen ze nauwelijks rust: ze raken oververmoeid.

Hetzelfde gebeurt wanneer jij een aantal nachten slecht hebt geslapen. Je hele lijf is moe en dat geldt ook voor je ogen. Je lijf heeft immers voldoende slaap nodig om te kunnen herstellen! Slaap je slecht, dan heeft je lichaam daar niet genoeg tijd voor gehad en begin je al met een achterstand aan een nieuwe dag. Ook je ogen hebben onvoldoende kunnen herstellen, dus binnen een mum van tijd heb jij alweer last van rode en branderige ogen door vermoeidheid.

Brandende ogen hooikoorts

Een andere veelvoorkomende oorzaak van brandende ogen doet zich alleen tijdens de lente, zomer en het begin van de herfst voor: hooikoorts. Zodra de eerste bloemen uit de grond poppen en de zon begint te schijnen, beginnen veel mensen te niesen. Hooikoorts, oftewel een pollenallergie, is wat hen parten speelt. De lichte pollen van veel planten die door de lucht zweven prikkelen de slijmvliezen van iemand met hooikoorts.

Hierdoor ontstaan vaak een jeukende neus, niesbuien en diverse oogklachten. Die oogklachten kunnen variëren van tranende ogen tot droge ogen en van jeukende ogen tot brandende ogen door hooikoorts. Voor mensen met hooikoorts roept het begin van de lente dan ook altijd gemengde gevoelens op. Yes, de zon schijnt en we kunnen weer naar buiten! De barbecue kan aan en de natuur bloeit weer volop! Maar juist dat laatste zorgt bij hen ook voor veel problemen.

Allergie ogen

Naast hooikoorts kunnen ook andere allergieën brandende ogen veroorzaken. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is het belangrijk om je huis zo schoon mogelijk te houden om brandende ogen te voorkomen! Krijg je last van branderige ogen zodra je op bezoek bent bij vrienden met huisdieren? Dan zou je wel eens allergisch voor hun hond of kat kunnen zijn. Dergelijke externe factoren die bij jou voor brandende ogen zorgen kun je niet helemaal vermijden, maar als je er vaak last van hebt kun je er wel voor zorgen dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Je houdt je eigen huis schoon en vraagt je vrienden misschien om een keertje extra te stofzuigen voordat je op bezoek komt. En zodra het goed weer is, duiken jullie de tuin in of het terras op! Tenzij je last hebt van hooikoorts natuurlijk, dan werkt dat weer averechts.

Processierups

Ook als je geen hooikoorts hebt kun je buiten last krijgen van jeukende, geïrriteerde en branderige ogen. De brandharen van zowel de eikenprocessierups als de dennenprocessierups worden net als lichte pollen in de lente en zomer door de wind verspreid. Deze haren kunnen vervelende klachten veroorzaken als je ze inademt en wanneer ze in contact komen met je ogen of je huid. Op je huid kunnen blaasjes ontstaan die gaan jeuken en ook je ogen kunnen flink geïrriteerd raken.

Rode, branderige ogen

Krijg je iets anders in je oog, zoals een vuiltje of zand dat door de wind wordt verspreid? Ook dan kun je last krijgen van rode en branderige ogen. Je ogen raken geïrriteerd omdat er iets in zit wat er niet hoort. Vaak krijg je ook last van tranende ogen, omdat je ogen het vuil dat erin terecht is gekomen kwijt proberen te raken.

Een andere oorzaak van rode en branderige ogen is een virus dat je onder de leden hebt of een ontsteking die je hebt opgelopen. Wanneer je grieperig of verkouden bent, krijg je vaak ook last van een branderig gevoel in je ogen. En logischerwijs krijg je behoorlijk last van rode, branderige ogen wanneer je een oogontsteking oploopt!

Droge ogen

De laatste oorzaak van brandende ogen die we hier willen benoemen is uitdroging. Wanneer je ogen uitdrogen, worden ze behoorlijk pijnlijk en kunnen ze naast een branderig gevoel ook wazig zicht veroorzaken. Droge ogen krijg je bijvoorbeeld wanneer je langdurig aanwezig bent in een ruimte met airco, wanneer je contactlenzen draagt, wanneer je volop in de rook staat of wanneer je door harde wind moet lopen. Naarmate je ouder wordt, kun je helaas steeds vaker last krijgen van droge en brandende ogen.

Last van rode ogen Verlicht de klachten effectief met Similasan

Branderige ogen: wat te doen?

Nu je weet wat de oorzaak kan zijn van jouw branderige ogen, vraag je je natuurlijk af wat je ertegen kunt doen. Hoe kun je die branderige ogen voorkomen en verhelpen?

Als eerste kan het dus helpen om een dagboekje bij te houden waarin je noteert wanneer je last krijgt van brandende ogen. Wat heb je die dag gedaan en waar ben je die dag geweest? Houd je dit een tijdje vol, dan zul je wellicht patronen ontdekken. Misschien blijk je wel last te hebben van hooikoorts ogen, of blijk je juist overgevoelig te zijn voor huisstofmijt. Of merk je dat je vooral op werkdagen last krijgt van brandende ogen, terwijl je in het weekend nergens last van hebt? Allemaal signalen die je op kunt pikken en waar je iets mee kunt!

Natuurlijk kun je niet opeens stoppen met achter een laptop werken, maar je kunt wel proberen wat vaker te pauzeren. Even een wandeling in de frisse buitenlucht te maken om je ogen wat rust te gunnen. Net zoals wanneer je last blijkt te hebben van huisstofmijt, je je huis vaker kunt poetsen. En wanneer je hooikoorts ogen blijkt te hebben, je vaker een zonnebril kunt dragen. Zo zijn er nog veel meer tips om onder andere hooikoorts ogen te voorkomen. Je leest ze hier!

Natuurlijke behandelingen voor specifieke oogproblemen.

Last van branderige ogen

Heb je eenmaal last van branderige ogen, dan heb je natuurlijk geen boodschap meer aan die tips om brandende ogen te voorkomen. Dan wil je zo snel mogelijk van je klachten af! Speciaal om jouw oogklachten zo snel en effectief mogelijk te verlichten heeft Similasan natuurlijke oplossingen ontwikkeld. Oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes specifiek voor rode, droge, vermoeide en hooikoorts ogen. Welk product jij precies nodig hebt, hangt af van welke klachten jij precies ervaart en wat de oorzaak is van jouw brandende ogen.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Brandende ogen door irritatie

Worden jouw brandende ogen veroorzaakt door een irritatie? Doordat je grieperig of verkouden bent, doordat je in aanraking bent gekomen met de brandharen van processierupsen, doordat er een vuiltje of zand in je ogen is gewaaid of doordat je een ontstoken oog hebt opgelopen? Dan worden je ogen naast branderig vaak ook rood en behoorlijk geïrriteerd. Voor snelle verlichting gebruik je Similasan Rode Ogen oogdruppels. Deze druppels hydrateren en kalmeren je ogen direct, zodat je al gauw meer rust ervaart en je klachten verlichten.

Heb jij of heeft je kindje last van een ontstoken oog? Dan bieden de Similasan Reinigende oogdoekjes Nr. 1 uitkomst. Deze oogdoekjes bevatten een milde dosis kamille, waardoor ze de ogen snel kalmeren. Zeker wanneer je kindje last heeft van oogjes die na het slapen vol zitten met afscheiding is het verstandig om de ogen regelmatig te ontsmetten. Zo voorkom je ernstige klachten en zorg je ervoor dat je kleintje weer fris uit zijn of haar oogjes kijkt!

Brandende ogen door een allergie

Weet je inmiddels dat je last hebt van hooikoorts ogen of dat je brandende ogen worden veroorzaakt door een andere allergie? Gebruik dan Similasan Hooikoorts oogdruppels. Deze oogdruppels zijn speciaal ontwikkeld voor allergie ogen en verlichten je klachten snel. Ze hydrateren je ogen en verminderen de irritatie, zodat ook jij weer kunt genieten van bijvoorbeeld de lente – ondanks je pollenallergie!

Brandende ogen door uitdroging

Als je vaak last krijgt van brandende ogen na het dragen van contactlenzen, na een vliegreis of na het werken in een ruimte met airconditioning, dan heb je wellicht last van uitdroging. Je produceert niet voldoende traanvocht om je ogen gehydrateerd te houden, waardoor ze pijn gaan doen en je wazig gaat zien. Helaas kun je niet altijd voorkomen dat je in omstandigheden terecht komt die jouw ogen uitdrogen, maar je kunt de klachten wel voor zijn. Merk je dat je ogen beginnen uit te drogen, gebruik dan direct Similasan Droge Ogen oogdruppels of Droge Ogen spray. Daarmee hydrateer je je ogen, voordat ze nog verder uitgedroogd raken. Zo voorkom je dat enorm vervelende branderige gevoel in je ogen en zorg je ervoor dat je zicht intact blijft.

Heb je zelfs erg vaak en erg veel last van droge ogen? Bijvoorbeeld omdat je medicatie gebruikt die droge ogen veroorzaakt of omdat je last hebt van het droge ogen syndroom? Dan kun je ervoor kiezen om Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels te gebruiken. Deze oogdruppels bevatten hyaluronzuur en Aloë Vera. Hyaluronzuur werkt als een soort smeermiddel voor het oog: het hydrateert, maar beschermt ook de stabiliteit van de traanfilm en de smering van het hoornvlies, zodat pijnlijke droge ogen verminderen. Van Aloë Vera weet je vast dat het kalmerende, hydraterende, verfrissende en zelfs helende eigenschappen bevat. Beide ingrediënten zorgen ervoor dat jouw extreem droge ogen kalmeren en je klachten verlichten.

Brandende ogen door vermoeidheid

Merk je dat je vaak last hebt van branderige ogen na een lange dag werken? Wanneer je jezelf urenlang in een goed boek bent verloren? Of wanneer je die wekelijkse lange autorit vanaf je werklocatie naar huis maakt? Dan worden jouw brandende ogen waarschijnlijk veroorzaakt door vermoeidheid. Je ogen moeten te lang focussen op een scherm, letters in een boek of het verkeer. Wat helpt is af en toe pauze nemen en je ogen ergens anders op richten. Helemaal voorkomen dat je brandende ogen krijgt, is echter lastig. Zeker wanneer je nu eenmaal vrijwel al je werk digitaal moet doen! Je wilt echter wel je taken op een comfortabele manier af kunnen ronden en veilig de weg op kunnen. Daarom is het verstandig om altijd een flesje Similasan Computer Ogen oogdruppels of Similasan Computer Ogen 2in1 Spray in je tas te stoppen. Zo geef je je brandende ogen een welverdiende opfrisbeurt en kun jij weer verantwoord vooruit!

Natuurlijke oogdruppels

Verkrijgbaar o.a. bij:

Natuurlijke oogdruppels

Alle oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes van Similasan zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Calendula Officinalis (goudsbloem), dat bekend staat om zijn verzachtende en ontstekingsremmende werking. Of aan Chamomilla Recutita (kamillebloemextract), waarvan je ongetwijfeld weet dat het kalmerende eigenschappen bevat. Je drinkt immers vast wel eens een kopje kamillethee voor het slapengaan of wanneer je gestrest bent! De ingrediënten in Similasan oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes hebben dezelfde natuurlijke werking. Op milde wijze kalmeren en hydrateren ze je ogen, zodat je pijn verlichten en je klachten verzachten.

Al deze natuurlijke producten worden ontwikkeld in Zwitserland. Een van de kleinste landen van Europa, met een uitzonderlijk hoge reputatie op het gebied van kwaliteit. Als je wel eens in Zwitserland bent geweest, zul je beamen dat de schone, frisse lucht wonderen doet. Tel daarbij op dat Zwitserse professionals met uiterste zorg en respect voor de natuur hun werk doen, en je weet dat je op de Zwitserse kwaliteit kunt vertrouwen. Similasan oogdruppels bevatten niet voor niets – in tegenstelling tot veel andere oogdruppels – geen conserveringsmiddelen. Gewoon puur natuur!

Waar nog meer te koop?

Similasan oogdruppels: de hoogste kwaliteit

Similasan oogdruppels zijn dus natuurlijke oogdruppels met de bekende hoge Zwitserse kwaliteit. Daarnaast zijn deze oogdruppels ook nog eens heel eenvoudig in gebruik! Dankzij de eenvoudige druppelaar die bij elk flesje geleverd wordt hoef je nooit een aparte druppelaar mee te nemen om je oogdruppels toe te dienen. Zo neem je Similasan oogdruppels dus heel gemakkelijk overal mee naartoe! Wel zo prettig als je veilig op pad wilt gaan. Je houdt immers ook tijdens en direct na het druppelen helder zicht. Even snel druppelen en door!

Draag je contactlenzen? Dan hoef je die niet eerst uit te doen voordat je Similasan oogdruppels toedient. Alle oogdruppels kunnen gewoon in combinatie met contactlenzen gebruikt worden. Zeker handig wanneer je last krijgt van droge ogen door het dragen van contactlenzen!

Zorg dus dat je altijd een flesje Similasan oogdruppels in je tas hebt en je hoeft je geen zorgen meer te maken over droge, rode, jeukende of brandende ogen. Similasan oogdruppels zijn 3 maanden houdbaar, dus je kunt voorlopig vooruit!

Oogdruppels kopen?

Waar kun je Similasan oogdruppels kopen? Heel eenvoudig, bij jou om de hoek! Je koopt Similasan oogdruppels o.a. bij Albert Heijn, Kruidvat en Etos. En vele andere fysieke of online winkels! Je vindt alle verkooppunten hier. Zo neem je die oogdruppels elke paar maanden eenvoudig mee tijdens je boodschappenrondje en is er altijd wel een verkooppunt in de buurt om een extra flesje in te slaan. Zijn de oogdruppels die jij nodig hebt niet voorradig? Dan bestel je ze heel eenvoudig via onze webshop!

Twijfel je nog over welke Similasan oogdruppels of andere oogproducten geschikt zijn voor jouw brandende ogen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen! Kom je zelf niet tot een passend antwoord, stuur ons dan zeker een berichtje. Wij zijn er om jou te helpen!

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer