Allergie ogen

Allergie ogen

Of ze nu ontstaan door de pollen in de lucht, huisstofmijt, katten, honden, konijnen, make-up, shampoo of parfum: allergie ogen zijn geen pretje. Wie last heeft van allergie ogen ervaart bijvoorbeeld jeuk, een branderig gevoel, roodheid, irritatie en vermoeidheid aan de ogen. Ook traanogen kunnen ontstaan door een allergie. Heb jij allergie ogen en wil je er graag vanaf? De tips en adviezen van Similasan helpen je verder.

Direct verlichting van je klachten ervaren? Bestel dan de Hooikoorts Oogdruppels van Similasan, geschikt voor diverse soorten allergieën.

Hoe ontstaan allergie ogen?

Allergieën komen voor in vele soorten en maten. De één kan niet goed tegen de bloesems van planten en bomen terwijl de ander juist gevoeliger is voor huisdieren. Weer een ander krijgt allergie ogen door gebruik van cosmeticaproducten met bepaalde stoffen. Wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof en je ogen komen hiermee in aanraking, dan ontstaat er een ontsteking van de ogen die voor jeuk en roodheid en voor tranende, gezwollen en branderige ogen kan zorgen. Ook kun je last krijgen van jeuk in de neus, niezen en/of een loopneus. Dit wordt allemaal veroorzaakt door de afweerreactie die het lichaam geeft na aanraking met de betreffende stof.

Wanneer je last hebt van allergie ogen en dus jeukende, rode en/of tranende ogen hebt, komt dit doordat het bindvlies van de ogen ontstoken is. Dit is een dun, doorzichtig slijmvlieslaagje dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bedekt. Hierdoor kunnen er soms ook dikke, gezwollen oogleden optreden bij een allergische reactie.

Allergie ogen door hooikoorts

Misschien wel de bekendste vorm van ‘allergie ogen’ is ontstoken ogen door toedoen van hooikoorts. Wie hooikoorts heeft kan beamen dat het lente- en zomerweer niet voor iedereen altijd een pretje is. Zodra de bomen, planten en grassen beginnen te groeien en bloeien is er ook stuifmeel te vinden in de lucht. Het is erg lastig om stuifmeel te vermijden. Gevolg is dat er tijdens het hooikoortsseizoen weer flink wordt geniest, getraand en gesnoten.

Er zijn maar liefst 800.000 Nederlanders die kampen met hooikoorts. Zij krijgen vroeg of later in het seizoen last van bovengenoemde klachten. Wil je weten wat helpt tegen hooikoorts? Lees dan dit artikel met feiten en fabels over hooikoortsbehandelingen en lees meer over de hooikoorts oogdruppels van Similasan.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor allergie ogen

Tips om klachten tegen te gaan

Heb je regelmatig last van allergie ogen en wil je hier iets tegen doen? Dan is het allereerst natuurlijk van belang om te weten waar je klachten vandaan komen. Heb je vaak last van jeuk, roodheid en branderige ogen na gebruik van een bepaalde shampoo of make-up? Gebruik dan alternatieven met andere ingrediënten die milder zijn voor je ogen. Als je allergie ogen ontstaan door bijvoorbeeld huisstofmijt, huisdieren of hooikoorts, dan kan het helpen om de ogen te koelen met een koud washandje.

Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten. De Hooikoorts Oogdruppels van Similasan pakken je geïrriteerde ogen direct aan op een steriele en natuurlijke manier. Ze zorgen ervoor dat je weer van de buitenlucht kunt genieten wanneer de pollen in de lucht hangen én dat je klachten door huisstofmijt, huisdieren en cosmeticaproducten verlicht worden. Deze oogdruppels hydrateren en kalmeren en zijn ook te gebruiken in combinatie met contactlenzen. Kortom: een onmisbaar product voor iedereen die wil afrekenen met zijn of haar allergie ogen!

Meer informatie

Similasan is al ruim 40 jaar vooraanstaand ontwikkelaar van oogdruppels, oogdoekjes en oogsprays op basis van natuurlijke ingrediënten. Similasan staat voor hoogwaardige Zwitserse kwaliteit. Voor tips, informatie en specifieke producten op gebied van oogproblemen moet je dan ook bij Similasan zijn. In de Oogklachtenwijzer lees je meer over veelvoorkomende oogproblemen en oplossingen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer