Jeukende ogen; oorzaken, symptomen en tips

Jeukende ogen; oorzaken, symptomen en tips

Weinig is zo vervelend als jeukende ogen! Wie dit irritante gevoel weleens ervaart weet dat de neiging om op zo’n moment in de ogen te gaan wrijven heel groot is. Ho, stop, niet doen! Hierdoor maak je het namelijk alleen maar erger. Wat je wél kunt doen en waar die jeukende ogen toch vandaan komen, lees je in dit artikel.

Niet zozeer last van jeukende ogen, maar wel van rode, droge of geïrriteerde ogen? Neem dan even een kijkje in onze Oogklachtenwijzer, daar lees je meer over deze en andere veel voorkomende oogklachten.

Jeukende ogen

Het is weliswaar een onschuldige kwaal, maar je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf: jeukende ogen. De jeuk kan door vele oorzaken ontstaan. Misschien zit er iets in je oog, ben je allergisch voor bepaalde cosmeticaproducten, heb je hooikoorts of zijn je droge ogen de reden van de jeuk.

Jeukende oogleden

Jeukende ogen gaan logischerwijs vaak gepaard met jeukende oogleden. De huid rondom de ogen is dan rood, schilferig en/of geïrriteerd en daardoor bovendien erg gevoelig. Vaak is dit niet alleen vervelend omdat je het zelf voelt, maar ook omdat het zichtbaar is voor de buitenwereld.

We snappen dat je hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Daarom hebben we, speciaal voor iedereen die weleens jeuk in de ogen ervaart, onze beste tips op een rijtje gezet.

Tips tegen jeukende ogen

  • Tip 1: Niet wrijven! We kunnen het niet vaak genoeg herhalen.
  • Tip 2: Kalmeren en verzachten is het beste wat je kunt doen. Dit kan op allerlei manieren, zoals een nat washandje op je ogen leggen of door te stomen boven een bak heet water.
  • Tip 3: Het beste idee is echter om speciale oogproducten te gebruiken tegen jeukende ogen, zoals oogdruppels en -sprays op natuurlijke basis. Daarover zo meteen meer.
  • Tip 4: Houd bij wanneer je last hebt van jeukende ogen. Wellicht herken je dat je op specifieke momenten jeuk krijgt, bijvoorbeeld in de buurt van bepaalde stoffen of wellicht na het zwemmen. Dit kan wijzen op een allergie.
  • Tip 5: Lees in onze Oogklachtenwijzer over alle verwante klachten die zouden kunnen samenhangen met je jeukende ogen.
Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen tegen jeukende ogen

Oogdruppels tegen jeukende ogen

Jeukende ogen door droge ogen? Jeukende ogen door allergie of hooikoorts? Jeukende ogen door vermoeide ogen? In al deze gevallen hebben wij de juiste oogdruppels voor je, zoals genoemd bij tip 3. Al onze oogdruppels worden gemaakt op basis van 100% natuurlijke materialen, uiteraard van de hoogwaardige Zwitserse kwaliteit die je van Similasan mag verwachten. Niet voor niets zijn wij al jarenlang dé toonaangevende specialist als het gaat om specifieke oplossingen tegen specifieke oogproblemen. We vertellen je graag alles over onze unieke oogdruppels en de natuurlijke ingrediënten die wij gebruiken. Lees hier meer of probeer de druppels direct zelf!

Oogspray tegen jeukende ogen

Naast oogdruppels bieden wij ook diverse oogsprays tegen jeukende ogen. Of je jeukende ogen nu veroorzaakt worden door irritatie, allergie, vermoeidheid of droge ogen, onze oogsprays kalmeren en verlichten direct. De spray is makkelijk mee te nemen en daardoor handig voor als je onderweg last krijgt van jeuk in je ogen. Even sprayen en je ogen voelen weer lekker fris aan. Klinkt goed, toch?

Similasan: de oogspecialist bij jeukende ogen

Bij Similasan doen we er alles aan om op basis van natuurlijke ingrediënten jouw oogklachten zo snel mogelijk te verzachten. Uit ervaring weten wij dat jeukende ogen een klacht is die veel voorkomt en die weliswaar vervelend, maar gelukkig ook goed te verhelpen is. We nodigen je van harte uit om onze oogsprays en oogdruppels te proberen. Ga naar één van de verkooppunten en ervaar het gemak van onze producten.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer