Jeukende ogen

Jeukende ogen

Jeukende ogen zorgen voor vervelende klachten die je dagelijkse bezigheden kunnen verstoren. Weliswaar is het vaak een onschuldige kwaal; je wilt er wel het liefst zo snel mogelijk vanaf. Vraag jij je af wat je kunt doen om jeukende ogen en jeukende oogleden te verzachten en eventueel te voorkomen? Dan ben je bij de experts van Similasan aan het juiste adres.

Het ontstaan van jeukende ogen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet de enige bent die kampt met jeukende ogen. Oogklachten komen bij véél meer mensen voor. Bijna iedereen heeft er in zijn of haar leven weleens last van, of het nu om droge ogen, rode ogen, geïrriteerde ogen of jeukende ogen gaat.

Doordat je ogen de hele dag door allerlei wisselende omstandigheden te verduren hebben, maakt dit ze kwetsbaar. Jeukende ogen komen vaak opzetten door de aanwezigheid van pollen in de lucht of door een allergie voor huisdieren, schimmelsporen, cosmetica, parfum of huisstofmijt. Deze stofjes zijn vaak lastig te vermijden; niet prettig wanneer je hier allergisch voor bent.

Jeukende oogleden en ogen door een allergische reactie zoals hooikoorts

Soms komt het ook voor dat het niet per se de ogen zijn die jeuken, maar vooral de oogleden. Dit is een veel voorkomende klacht bij aandoeningen zoals hooikoorts of een ander soort allergische reactie. De jeukende oogleden zwellen op, worden rood en kunnen eveneens zorgen voor extra traanproductie en oogirritatie.

Samenhangende klachten met jeukende ogen

Zoals gezegd is het fenomeen jeukende ogen dus vaak een allergische reactie op een bepaalde stof. Het kan zijn dat je af en toe last hebt van een licht, prikkend gevoel in de ogen, maar het kan ook zijn dat je ogen zó erg jeuken dat je er niet meer vanaf kunt blijven. En daar gaat het vaak mis. Door het wrijven wordt de zwelling en de roodheid erger en neemt de irritatie en dus de jeuk alleen maar toe. Erg vervelend, maar wat kun je er tegen doen?

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor jeukende ogen.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

Jeukende ogen kalmeren en verzachten

Als je last hebt van jeukende ogen is het uiterst begrijpelijk dat je deze klachten zo snel mogeljik wilt verzachten. Speciaal hiervoor ontwikkelden de oogspecialiste van Similasan hydraterende en kalmerende oogdruppels voor jeukende ogen. Deze oogdruppel op natuurlijke basis biedt een zeer aangename oplossing en zorgt snel voor verlichting van de klachten.

Oogdruppels jeukende ogen en hooikoorts

Similasan heeft een speciale productlijn ontwikkeld tegen jeukende ogen door een allergische reactie. Hooikoorts valt hier natuurlijk ook onder. Onze speciale Hooikoorts oogdruppels hebben snel effect, hydrateren en kalmeren, houden het zicht helder en zijn gemaakt volgens hoogwaardige Zwitserse kwaliteitsstandaarden. Bovendien kunnen de oogdruppels ook in combinatie met contactlenzen worden gebruikt en zorgt de eenvoudige druppelaar ervoor dat de druppels zonder hulpmiddelen in het oog gedruppeld kunnen worden.

Wil je weten waar onze producten voor jeukende ogen verkrijgbaar zijn? Bekijk dan het overzicht van alle verkooppunten en ontdek waar je terecht kunt of bestel de natuurlijke oogdruppels via de Similasan webshop.

Branderige of geïrriteerde ogen?

Soms gaan jeukende ogen samen met oogirritatie of branderig gevoel. Heb je last van geïrriteerde ogen of branderige ogen? Ga dan goed na wat de symptomen van jouw oogklacht zijn. Indien je jeukende ogen vooral ontstaan vanuit een irritatie – zoals een vuiltje, stofje, rook, wind of de haren van de eikenprocessierups – en niet vanuit een allergie dan zijn er andere oogproducten die door onze oogspecialisten worden geadviseerd. Bij geïrriteerde en rode ogen door bovengenoemde oorzaken zijn de Similasan Rode Ogen oogdruppels een aanrader. Bekijk voor meer symptomen ook onze Oogklachten Wijzer.

Verzacht het probleem van jeukende ogen dankzij Similasan

Similasan wil er graag voor zorgen dat jij met een gerust hart de deur uit kunt, óók zodra de grassen, pollen en stuifmelen weer door de lucht waaien. Dankzij onze speciaal ontwikkelde oogproducten kunnen we de klachten die je in het voorjaar, in de zomer en soms ook in de herfst ervaart aanzienlijk verlichten. Al onze oogproducten zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en zijn steriel en pH-neutraal. Voor een snelle en effectieve verlichting van jouw klachten.

Vragen over jeukende ogen?

Al sinds 1980 is Similasan producent van hoogwaardige oogdruppels en –sprays die effectieve verlichting bieden bij oogkwalen. In al die jaren hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan en hebben wij onze producten continu verbeterd. We beantwoorden dan ook graag al jouw vragen over oogklachten zoals jeukende ogen. Neem gerust eens een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees voor meer tips ook het artikel Jeukende ogen; oorzaken, symptomen en tips.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469