Wat te doen tegen extreem droge ogen?

Wat te doen tegen extreem droge ogen?

Wie last heeft van extreem droge ogen kan daar dagelijks hinder van ondervinden. Zeker als deze oogklacht ook nog eens gepaard gaat met aanverwante symptomen zoals rode ogen, wazig zicht, branderigheid, jeuk en/of vermoeidheid van de ogen. Wil je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf en vraag je je daarom af wat te doen tegen extreem droge ogen? Dan zit je goed bij Similasan. Met onze kennis en ervaring op gebied van oogklachten en natuurlijke oplossingen informeren we je graag over extreem droge ogen en wat je ertegen kunt doen.

In onze oogklachtenwijzer vind je bovendien meer informatie over andere veelvoorkomende oogklachten. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Waar komen extreem droge ogen vandaan?

Allereerst is het goed om te weten waardoor extreem droge ogen ontstaan. Je kunt droge ogen krijgen doordat je bijvoorbeeld te lang in een ruimte met airco hebt gezeten, of doordat je teveel naar een televisie- of computerscherm hebt gestaard. Andere mogelijke oorzaken zijn veroudering, de menopauze, omgevingsfactoren zoals het weer, een vliegreis, ooglidproblemen, gezondheidsomstandigheden, medicijngebruik of het droge-ogen-syndroom. Ook contactlensslijtage kan een rol spelen. Uitgebreide informatie over al deze mogelijke oorzaken vind je hier.

Nu zorgen de meeste van bovengenoemde oorzaken meestal voor ‘gewone’ droge ogen; de klachten zijn dan mild tot redelijk. Heb je last van extreem droge ogen, dan heb je vaak ook met één of meerdere van de volgende klachten te maken:

  • Constante oogirritatie;
  • Oogontsteking;
  • Littekens op het oogoppervlak.

Dit zijn kenmerken van het droge-ogen-syndroom, waarbij er een chronisch gebrek is aan voldoende smering en vocht op het oogoppervlak.

extra-droge-ogen

Extreem droge ogen behandelen

Lijken je klachten op de beschreven symptomen van het droge-ogen-syndroom, dan raden we je aan om gebruik te maken van onze Droge Ogen Extra Comfort Oogdruppels. Deze druppels hebben wij speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van zeer droge ogen. Ze zorgen voor snelle en langdurige bevochtiging van de ogen, beschermen en herstellen de traanfilm en helpen het oog om voldoende traanvocht te behouden. Kenmerkend aan dit product is de hogere concentratie hylaluron. Dit werkt als een smeermiddel voor de ogen.

Dankzij de easy grip is het toedienen van dit product erg eenvoudig. De druppels zijn bovendien 3 maanden houdbaar. Wil je dé oplossing tegen extreem droge ogen direct bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Natuurlijke oplossingen voor droge ogen

Ben je op zoek naar een manier om je droge ogen te behandelen, kies dan altijd voor een product met natuurlijke bestandsdelen. Ook als je in iets mindere mate last hebt van droge ogen is dat van belang. Onze Droge Ogen Oogdruppels bevochtigen en kalmeren je ogen en zorgen voor verzachting, hydratatie en een heldere blik. Je kunt ook kiezen voor onze droge ogen spray. Deze zorgt voor een betere regulering van de bevochtiging van het oogoppervlak en de oogleden. Maak je liever gebruik van doekjes? Kies dan voor onze Optimoist oogdoekjes voor droge oogleden.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor extreem droge ogen.

Last van extreem droge ogen? Bezoek bij twijfel altijd een huisarts

Hoewel de oplossingen van Similasan 100% natuurlijk zijn en gemaakt zijn op basis van de allerbeste Zwitserse kwaliteit, is het verstandig om bij aanhoudende en extreme oogklachten altijd even een arts te raadplegen. Wellicht zijn jouw oogklachten verwant aan een andere (medische) onderliggende oorzaak. Een arts kan je hier verder bij helpen.

Afrekenen met extreem droge ogen

Wil jij snelle en effectieve verlichting van de oogklachten die zijn ontstaan door jouw extreem droge ogen? Bij Similasan ben je aan het juiste adres voor volledig natuurlijke producten, gemaakt van de allerbeste Zwitserse kwaliteit. Onze producten bestel je eenvoudig online via onze webshop óf in één van de fysieke verkooppunten. Zoek in ons store locator overzicht naar de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer