Droge ogen

Droge ogen

Ben jij één van de velen die regelmatig – of misschien wel dagelijks – last heeft van droge ogen? Het is een onschuldige maar uiterst vervelende kwaal die je veel ongemakken kan bezorgen. Droge ogen gaan vaak samen met jeuk, branderigheid, vermoeidheid, irritatie en soms zelfs met wazig zien; klachten die je juist ver weg wilt houden van je ogen. Je hebt er immers maar twee en je moet er je hele leven mee doen. In dit artikel lees je hoe droge ogen ontstaan én wat je er tegen kunt doen. Want – gelukkig! – er bestaan laagdrempelige manieren waarmee je je klachten snel kunt verminderen.

Waar komen die droge ogen toch vandaan?

Je ogen hebben elke dag heel wat te verduren. Weersomstandigheden die iedere dag anders kunnen zijn, contactlenzen die je dagelijks inbrengt en ga zo maar door. Het ontstaan van droge ogen ligt dan ook op de loer. Meestal ontstaan droge ogen door een vermindering van de traanproductie of als gevolg van het droge ogen syndroom. Ook veroudering kan een rol spelen wanneer je last hebt van droge ogen.

Droge oogleden

Naast droge ogen komt het soms ook voor dat alleen (of vooral) de oogleden droog zijn. Droge oogleden hebben in principe dezelfde oorzaken als droge ogen en komen met dezelfde verschijnselen zoals jeuk, branderigheid, irritatie en vermoeidheid van de ogen.

Similasan droge ogen oogdruppels en oogsprays

Wat te doen tegen droge ogen?

Omdat de oorzaken van droge ogen vaak dagelijkse handelingen zijn (zoals het inbrengen van contactlenzen) is het niet moeilijk om hiermee in aanraking te komen. Een belangrijkere vraag is echter: hoe kom je er weer vanaf? Om je klachten snel te verminderen hebben de oogspecialisten van Similasan hoogwaardige, natuurlijke oogdruppels voor droge ogen ontwikkeld. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om je ogen te verzachten, te hydrateren en te zorgen voor een heldere blik. Voor mensen met extreme klachten van droge ogen is er bovendien een droge ogen oogdruppel ontwikkeld die extra comfort biedt.

Lees voor meer tips ook het artikel Wat te doen tegen droge ogen en de Top 10 oorzaken van droge ogen.

Oogdruppels droge ogen

De oogdruppels voor droge ogen van Similasan zijn te gebruiken bij verschillende klachten. Zo zijn ze niet alleen effectief bij droge ogen door hitte, airconditioning, wind, rook of vliegreizen, maar ook bij het dragen van contactlenzen, veroudering of het droge ogen syndroom. Kortom: de oogdruppels van Similasan zijn voor vele toepassingen geschikt.

Droge ogen druppels op natuurlijke basis

Bij Similasan werken we al bijna 40 jaar met al het goede dat de natuur ons te bieden heeft. Zo maken we onder meer gebruik van stijve ogentroost, Euphrasia officinalis en Calendula officinalis. Onze oogdruppels en andere producten worden geproduceerd in Zwitserland en staan garant voor topkwaliteit. Al onze producten bevatten revitaliserende bestandsdelen die een verlichtend en rustgevend effect hebben op de ogen, en die helpen bij een gezond herstel van de oogfunctie. Zelf ontdekken? Probeer gerust eens één van onze producten uit. Je vindt ze in de meeste apotheken en drogisterijen en in onze webshop. Een compleet overzicht van alle verkooppunten vind je hier.

Droge ogen spray

Wanneer je last hebt van droge ogen kun je kiezen voor natuurlijke oogdruppels, maar ook voor onze natuurlijke droge ogen spray. De Similasan Optimoist 2in1 Droge en Geïrriteerde ogen spray herstelt en stabiliseert de lipide laag van de traanfilm. De spray zorgt snel voor een goede regulering van de bevochtiging van het oogoppervlak en de oogleden én voor een frisse blik. Precies wat je nodig hebt wanneer je met droge ogen kampt.

Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels bij extreme droogte

Heb je in ernstige mate last van droge ogen? Dan spreken we van het droge ogen-syndroom. Dit syndroom wordt veroorzaakt door een chronisch gebrek aan voldoende smering en vocht op het oogoppervlak. Mensen met het droge ogen-syndroom kunnen last krijgen van constante oogirritatie, een oogontsteking en zelfs kleine littekens aan het oog.

Wist je dat het droge ogen-syndroom één van de meest voorkomende oogaandoeningen wereldwijd is? Veel mensen weten niet dat ze er last van hebben, maar ervaren wel de ongemakken van zeer droge ogen bij vliegreizen of door airconditioning, veroudering, contactlenzen, medicijngebruik, rook of wind. Speciaal voor deze groep mensen (ongeveer de helft van de volwassenen) ontwikkelde Similasan Droge Ogen Extra Comfort Oogdruppels. Met 0,3% Hyaluron en Aloë Vera die zorgen voor een langdurige en snelle bevochtiging en op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen bij droge ogen.

Droge ogen en andere oogklachten

Als je last hebt van droge ogen dan gaat dit ongemak vaak samen met andere klachten. Naast droogte van de ogen kun je bijvoorbeeld ook last hebben van roodheid en jeuk. Gelukkig is Similasan expert op het gebied van het verlichten van oogklachten en hebben wij voor elke oogklacht een speciaal product ontwikkeld van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit. Wil je weten welk natuurlijk product je het beste kunt gebruiken tegen jouw oogklacht? Neem dan eens een kijkje in onze Oogklachtenwijzer.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469