Snel van je extreem droge ogen af?

Snel van je extreem droge ogen af?

Heb je last van extreem droge ogen en ben je al tijden op zoek naar de juiste oplossing voor dit vervelende oogprobleem? Dan is dit artikel voor jou geschreven. Bij Similasan helpen we al ruim 40 jaar mensen van hun oogklachten af door snelle en effectieve verlichting, kalmering en verfrissing te bieden op de momenten dat het nodig is.

Uiteraard vraagt iedere oogklacht om een andere benadering en een andere samenstelling van ingrediënten. Daarom werken we bij Similasan met specifieke productlijnen voor veelvoorkomende oogklachten. Droge ogen en extreem droge ogen zijn speciale categorieën waarvoor wij doelgerichte oplossingen hebben gecreëerd. In dit artikel vertellen we je graag meer over deze oplossingen. Ook geven we je een kijkje in de oorzaken van deze oogklacht en geven we je bijbehorende tips. Heb je naderhand nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Extreem droge ogen

De term ‘extreem droge ogen’ zegt eigenlijk al genoeg: mensen die hiermee kampen hebben in zeer ernstige mate last van droogheid aan de ogen. Vaak gaat dit gepaard met aanverwante symptomen zoals rode ogen, wazig zicht, branderigheid, jeuk en/of vermoeidheid van de ogen. Veroudering, vliegreizen maken, contactlenzen gebruiken, medicijngebruik, droge ogen-syndroom en airconditioning; er zijn talloze situaties die ervoor kunnen zorgen dat deze oogaandoening opspeelt.

Anders dan bij ‘gewone’ droge ogen hebben mensen die kampen met extreem droge ogen hier vrijwel dagelijks last van en ondervinden zij op dergelijk niveau hinder dat hun functioneren hierdoor kan worden aangetast. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat je de juiste behandeling kiest om je extreem droge ogen te verminderen of voorkomen.

Hoe voorkom je extreem droge ogen?

De vraag hoe je extreem droge ogen kunt voorkomen is voor iedereen van belang, óók als je nu nog nooit last hebt gehad van deze klacht. Droge ogen kunnen namelijk zomaar de kop opsteken. Het is dan ook belangrijk om goed te weten hoe je je ogen hier tegen beschermt. Dit is wat je kunt doen:

  • Vermijd tocht;
  • Hang een bak water aan de verwarming om droge lucht in huis te voorkomen;
  • Vermijd ruimtes waarin gerookt wordt;
  • Vermijd ruimtes met airconditioning zoveel mogelijk;
  • Knipper regelmatig bij gebruik van een beeldscherm;
  • Wrijf niet teveel in je ogen;
  • Gebruik je contactlenzen? Wissel deze dan regelmatig af met een bril;
  • Decembermaand? Pas op met vuurwerk.
Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor extreem droge ogen.

extra-droge-ogen

Last van zeer droge ogen: zo kom je er vanaf

Bovenstaande tips helpen je bij het voorkomen van droge ogen óf bij het voorkomen van de verergering van je klachten. Soms zijn dergelijke maatregelen helaas niet voldoende en heb je snelle verlichting nodig in de vorm van oogdruppels of spray. Gelukkig kan Similasan je ook op dat gebied verder helpen.

 

Speciaal voor extreem droge ogen ontwikkelde Similasan de Droge Ogen Extra Comfort Oogdruppels: de allerbeste oplossing voor een snelle en langdurige bevochtiging van de ogen. Deze druppels bestaan voor 0,3% uit Hyaluronzuur en bevatten Aloë Vera. Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt dat fungeert als smeermiddel voor de ogen dankzij zijn viscositeit en elasticiteit. Aloë Vera werkt ontstekingsremmend, kalmerend en hydraterend. Deze oogdruppels voor extreem droge ogen is het meest kwalitatieve middel dat verkrijgbaar is voor extreem droge ogen. De handige ingebouwde applicator zorgt ervoor dat de druppels voor iedereen gemakkelijk toe te dienen zijn.

In minder ernstige mate last van droge ogen?

Ook als je klachten niet per se extreem, maar wel aanwezig zijn, hebben we bij Similasan het juiste product voor je. In dat geval kun je de Droge Ogen Oogdruppels toepassen. Ook kun je kiezen voor de Optimoist 2 in 1 Droge en Geïrriteerde Ogen Spray. Deze producten zijn speciaal bedoeld voor het verlichten, bevochtigen en verfrissen van je droge ogen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer