Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Laat ons uw vragen over Similasan-producten beantwoorden. Als u niet vindt wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

 • Mogen Similasan oogdruppels gebruikt worden tijdens de zwangerschap? Mogen Similasan oogdruppels gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding?

  Geadviseerd wordt om Similasan oogdruppels tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding alleen te gebruiken na overleg met uw arts, drogist of apotheker.

 • Zijn Similasan oogdruppels geschikt voor gebruik bij kinderen?

  Similasan oogdruppels mogen niet gebruikt worden bij kinderen onder de 2 jaar.

 • Waar zijn Similasan oogdruppels en oogdoekjes te koop?

  Similasan producten zijn verkrijgbaar bij bekende drogisterijketens als Kruidvat, Trekpleister, Etos, DA en DIO alsmede bij zelfstandige drogisterijen.

 • Wanneer moet je met oogproblemen naar uw huisarts?

  Het is verstandig om je huisarts te raadplegen:
  – als je iets in je ogen hebt gekregen dat je er niet meer uit krijgt (splinter, vliegje, zandkorrel).
  – als je gezichtsvermogen plotseling afneemt.
  – als je gewoon daglicht niet kunt verdragen.
  – als je een bijtende stof in je ogen hebt gekregen.
  – als je oogproblemen na een paar dagen niet verdwijnen.
  Bij twijfel; raadpleeg de huisarts. Wacht niet te lang, neem geen enkel risico met je ogen!

 • Hoe herken je rode ogen of branderige ogen? Wat zijn de symptomen van rode of branderige ogen?

  Rode en branderige ogen kunnen ontstaan door verkoudheid, griep, stress, smog, rook of oververmoeidheid. Maar ook door bindvliesontsteking.

 • Wat te doen bij rode of ontstoken ogen?

  Wanneer het oogwit rood is, je pijn ervaart en er komt een waterige of etterige afscheiding uit de ogen, word je waarschijnlijk geplaagd door een oogbindvliesontsteking. Indien je contactlenzen draagt, verwijder deze dan. Neem enkele momenten rust, knipper een aantal keren met de oogleden en druppel Similasan Rode Ogen oogdruppels in het oog. Dit kun je enkele malen per dag doen. Binnen enkele dagen zie je de roodheid verdwijnen en kun je stoppen met druppelen.

 • Wat zijn de oorzaken van droge en geïrriteerde ogen?

  Oorzaken van droge ogen en geïrriteerde ogen kunnen zijn:
  – Het gebruik van contactlenzen.
  – Langdurig verblijf in ruimtes waarin airconditioning is (kantoor, vliegtuig).
  – Intensief en langdurig kijken (televisie, mobiele telefoon of computerscherm).

 • Wanneer krijg je last van droge en geïrriteerde ogen?

  Als de traanfilm niet in staat is het oog volledig te bedekken. Door onder andere verdamping van het traanvocht door droge lucht en het onvolledig sluiten van het ooglid, kan er een gaatje in de vettige traanfilm ontstaan.

 • Hoe herken je jeukende ogen of geïrriteerde ogen als gevolg van een allergische reactie? Wat zijn de symptomen van dergelijke geïrriteerde ogen?

  Geïrriteerde ogen en jeukende ogen kunnen ontstaan door een allergische reactie van het oog op allergenen, zoals pollen, huisdieren, huisstofmijt of schimmelsporen. Maar ook overgevoeligheid voor cosmetica en parfum kan tot irritatie van de ogen leiden.

 • Hoe herken je vermoeide ogen? Wat zijn de symptomen van vermoeide ogen?

  Vermoeide ogen kunnen ontstaan door inspannend lezen of schrijven, televisiekijken of computergebruik (ook laptop, mobiele telefoon of tablet). Omdat vermoeide ogen vaak voorkomen door intensief beeldschermgebruik worden ze ook wel ‘computer ogen’ genoemd.

 • Hoe ontstaan ontstoken oogjes bij mijn baby of kind?

  Kinderen die verkouden zijn, hebben al snel last van ontstoken oogjes. Dat komt omdat ze vaak met hun handen in hun ogen wrijven nadat ze bijvoorbeeld aan hun neus of mond hebben gezeten. Zo wordt het verkoudheidsvirus overgebracht op de ogen. Ook een vernauwing van de traanwegen of traanbuisjes is een veelvoorkomende oorzaak van oogontsteking bij baby’s en kinderen. Dit komt doordat ze vaak nauwe traanwegen hebben. Als kinderen verkouden zijn, zwellen de slijmvliezen op. Zo raakt de traanbuis snel verstopt en ontstaan tranende, vieze oogjes.

 • Mijn kind heeft plakkerige oogjes met afscheiding erin. Wat kan ik hieraan doen?

  Reinig de ogen van je baby of kind met Similasan Reinigende oogdoekjes Nr. 1. Geschikt voor alle leeftijden.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer