Hyaluron oogdruppels

Hyaluron oogdruppels

Hyaluron oogdruppels bieden snel verlichting bij extreem droge ogen. Maar hoe kom je nu aan zulke droge ogen? Kun je voorkomen dat je droge ogen krijgt? Hoe weet je welke oogdruppels voor jou geschikt zijn? En hoe breng je hyaluron oogdruppels in? In dit artikel geven we je antwoord op al deze vragen. Heb jij regelmatig last van droge ogen? Lees dan snel verder!

extra-droge-ogen

Symptomen droge ogen

Als je last hebt van droge ogen, blijft het daar meestal helaas niet bij. Droge ogen voelen vaak ook als jeukende ogen, brandende ogen en geïrriteerde ogen. Soms krijg je last van wazig zicht of heb je naast droge ogen ook last van hoofdpijn. Al deze klachten worden in het geval van droge ogen veroorzaakt door een tekort aan traanvocht van hoge kwaliteit. Dit kan komen door een verminderde traanproductie of door externe oorzaken die vragen om meer traanvocht dan je ogen kunnen produceren. We zetten de meest voorkomende oorzaken van droge ogen hieronder voor je op een rijtje!

Droge ogen oorzaak

Wanneer je last hebt van droge ogen of droge oogleden, gaat er iets mis in je traanproductie. De hoeveelheid vocht die je ogen nodig hebben is niet in balans met de hoeveelheid traanvocht die je ogen produceren. Enerzijds kan dat komen door externe oorzaken zoals airconditioning, het dragen van contactlenzen en felle wind. Anderzijds kan de oorzaak liggen in je traanproductie zelf, die vermindert wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent of medicatie gebruikt.

Droge ogen lenzen

Draag je regelmatig contactlenzen en heb je last van droge ogen? Wellicht ontwikkel je droge ogen door lenzen te dragen. Wanneer je lenzen draagt moeten je ogen ruim voldoende traanvocht produceren om je lenzen te kunnen verdragen. Er drijft immers toch een object in je ogen! Lukt het je ogen niet om voldoende traanvocht te produceren, dan kunnen je lenzen een zeer pijnlijk gevoel veroorzaken. Door het gebrek aan voldoende traanvocht voelt het alsof je lenzen over je ogen schuren. Je kunt je ogen steeds minder goed openhouden en je gaat wazig zien. Niet wat je wilde bereiken door lenzen te dragen!

Droge ogen door vermoeidheid

Zeker wanneer je veel achter een computer werkt, is het aan te raden om daarbij een bril te dragen. Wanneer je naar een scherm staart knipper je namelijk onbewust veel minder vaak met je ogen dan wanneer je bijvoorbeeld een wandeling maakt waarbij je in de verte kijkt. Draag je dan ook nog eens lenzen, dan drogen je ogen extra snel uit. Draag je geen lenzen, dan is het alsnog oppassen geblazen wanneer je computerwerk doet. Je ogen raken na een tijdje vermoeid van al dat focussen op een scherm en doordat je minder vaak knippert, drogen ze sneller uit. Regelmatig even opstaan en een wandeling maken kan al wonderen doen!

Droge ogen door weersomstandigheden

Maak je zo’n wandeling in extreem droge hitte, dan kom je helaas van een figuurlijke koude kermis thuis. De hitte laat je traanvocht veel te snel verdampen, waardoor je eveneens last kunt krijgen van droge ogen. Binnen in de airco zitten dan maar? Helaas, ook dat is geen oplossing. Koude wind en airconditioning drogen je ogen ook uit. Niet gek dus dat je juist in de zomer vaak last krijgt van droge ogen!

Droge ogen door hooikoorts

Dat kan zeker het geval zijn wanneer je last hebt van hooikoorts ogen. Ben je allergisch voor pollen, dan beginnen je oogklachten vaak al zodra de eerste krokussen tevoorschijn komen. Lichte pollen van planten verspreiden zich via de wind over het land en prikkelen jouw slijmvliezen. Het gevolg: een verstopte neus of juist een loopneus, niesbuien en geïrriteerde ogen. Terwijl de een vooral last krijgt van zijn of haar neus, loopt de ander het hele pollenseizoen rond met hooikoorts ogen. Branderige en tranende ogen of juist jeukende en droge ogen. Het is maar net hoe jouw ogen reageren op al die rondzwevende pollen!

Droge ogen overgang

Als vrouw maak je gedurende je leven vele hormoonschommelingen mee. Elke maand verandert je hormoonhuishouding en zelfs dat kun je merken aan je ogen. Grote veranderingen vinden echter vooral plaats wanneer je zwanger bent of in de overgang komt. In beide gevallen verandert je hormoonhuishouding dusdanig dat je traanproductie erdoor beïnvloed wordt. Gelukkig voor jou stabiliseren je hormoonspiegels na verloop van tijd weer, al kan dat vooral in de overgang natuurlijk wel een poosje duren.

Droge ogen veroudering

Daarnaast ligt er tijdens en na de overgang nog een ander gevaar op de loer: veroudering. Je zult er vast van op de hoogte zijn dat je lichaam minder goed gaat functioneren naarmate je ouder wordt. Gelukkig neemt dit proces tientallen jaren in beslag, maar dat betekent niet dat jij er niets van merkt. Een van de klachten die je kunt krijgen wanneer je ouder wordt, zijn droge ogen. Ook door veroudering neemt je traanproductie af of gaat de kwaliteit van je traanvocht achteruit, waardoor je ogen droog, branderig en geïrriteerd aan kunnen voelen.

Droge ogen syndroom

Heb je vrijwel altijd last van droge ogen, dan zou je wel eens kunnen lijden aan het droge ogen syndroom. Dit syndroom kan diverse oorzaken hebben, waaronder een slechte kwaliteit van het traanvocht, een verminderde traanproductie als gevolg van ziektes zoals schildklierafwijkingen, gebruik van bepaalde medicijnen en onregelmatigheden in het hoornvlies. Veel van deze oorzaken zijn helaas niet te vermijden: je hebt je medicijnen nu eenmaal nodig en als je hoornvlies aangetast is, kan dat niet zomaar hersteld worden. Je zult dus andere oplossingen moeten verzinnen om niet continu last te hebben van rode, geïrriteerde en droge ogen.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Extreem droge ogen

Wanneer je zo vaak, lees: misschien wel dagelijks, last hebt van droge ogen en je hierdoor beperkt wordt in je functioneren, kun je spreken van extreem droge ogen. Je hebt regelmatig pijn, je ogen zijn vrijwel altijd geïrriteerd en je hebt soms of zelfs vaak te maken met wazig zicht. Extreem droge ogen kunnen je zo enorm beperken in je dagelijks leven. Daar moet een oplossing voor zijn!

Wat te doen tegen droge ogen?

Droge ogen kun je in veel gevallen helaas niet of nauwelijks voorkomen. Heb je droge ogen door lenzen, dan kun je natuurlijk een bril dragen. Krijg je last van droge ogen wanneer je lang naar een beeldscherm hebt zitten staren, dan weet je dat je in het vervolg vaker moet pauzeren. Maar wanneer je last krijgt van droge ogen door veroudering of het droge ogen syndroom, dan kun je je oogklachten helaas niet voorkomen. De enige oplossing is het verzachten van je klachten. Dat doe je met Similasan Droge Ogen oogdruppels!

Last van rode ogen Verlicht de klachten effectief met Similasan

Natuurlijke behandelingen bij extreem droge ogen.

Droge ogen oogdruppels

Similasan Droge Ogen oogdruppels zijn ontwikkeld door oogspecialisten die jouw klachten op natuurlijke en milde wijze willen verlichten. Deze oogdruppels zijn effectief bij alle bovengenoemde oorzaken van droge ogen, zoals het dragen van contactlenzen, droge ogen door airconditioning en het droge ogen syndroom. Similasan Droge Ogen oogdruppels hydrateren je ogen, zodat je direct weer fris uit je ogen kijkt en je pijn vermindert.

 

Heb je last van extreem droge ogen? Gebruik dan Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels. Deze hyaluron oogdruppels zorgen voor snelle én langdurige hydratatie van het oog. Bovendien zijn deze oogdruppels, net als alle andere Similasan oogdruppels, volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Daardoor veroorzaken ze geen negatieve bijwerkingen op de korte of lange termijn en verzorgen ze je ogen op milde wijze.

extra-droge-ogen

Verkrijgbaar o.a. bij:

Similasan hyaluron oogdruppels

Similasan hyaluron oogdruppels, oftewel Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels, bevatten 0,3% hyaluronzuur, aangevuld met Aloë Vera. Hyaluronzuur bevat elastische eigenschappen en werkt daardoor als een soort smeermiddel voor het oog. Juist wanneer je last hebt van extreem droge ogen kun je zo’n effectief smeermiddel goed gebruiken! Hyaluron oogdruppels hydrateren niet alleen, maar beschermen ook de stabiliteit van de traanfilm en de smering van het hoornvlies. Dankzij hun smerende werking verminderen hyaluron oogdruppels bovendien de verdamping van traanvocht. Zo zorgen ze voor een snel herstel van de traanfilm en helpen ze je voldoende traanvocht in je ogen te behouden.

Dankzij de toevoeging van Aloë Vera aan hyaluron oogdruppels worden droge ogen snel gekalmeerd en opgefrist. Je bent immers vast wel bekend met de ontstekingsremmende, hydraterende en zelfs genezende werking  van Aloë Vera. In Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels benutten we deze eigenschappen optimaal!

Waar nog meer te koop?

Droge ogen oogdruppels

Je gebruikt Similasan hyaluron oogdruppels wanneer je in extreme mate last hebt van droge ogen, door bijvoorbeeld veroudering, de overgang, het droge ogen syndroom, medicijngebruik of het dragen van contactlenzen. Heb je zo nu en dan in mindere mate last van droge ogen? Omdat je bijvoorbeeld wel eens werkt in een kantoor met airconditioning of omdat er een hittegolf heerst? Gebruik dan Similasan Droge Ogen oogdruppels of Droge Ogen spray. Deze spray herstelt en stabiliseert de traanfilm en reguleert de hydratatie van het oogoppervlak, zodat je snel weer fris uit je ogen kijkt!

Natuurlijke oogdruppels

Net als alle andere oogdruppels van Similasan zijn ook de hyaluron oogdruppels volledig natuurlijke oogdruppels die worden ontwikkeld en geproduceerd met de welbekende hoge Zwitserse kwaliteit. Alle oogdruppels van Similasan worden gemaakt zonder conserveringsmiddelen en alleen op basis van natuurlijke ingrediënten zoals hyaluronzuur en Aloë Vera. Dankzij deze natuurlijke samenstelling zijn alle oogdruppels van Similasan ook te gebruiken in combinatie met contactlenzen. Wel zo handig als je droge ogen krijgt door lenzen te dragen! Gelukkig hoef je niet in te leveren op de houdbaarheid van je oogdruppels, want ook de hyaluron oogdruppels van Similasan zijn 3 maanden houdbaar na opening. Dankzij een slimme vingergrip zijn de oogdruppels bovendien gemakkelijk te doseren, dus als je regelmatig last hebt van extreem droge ogen, zorg dan dat je altijd een flesje Similasan Droge Ogen Extra Comfort oogdruppels op zak hebt!

Hyaluron oogdruppels kopen

Je koopt de hyaluron oogdruppels, net als alle onze andere natuurlijke oogdruppels, eenvoudig bij jou in de buurt. Je vindt Similasan oogdruppels bij Kruidvat, Etos, Albert Heijn en diverse andere lokale winkels. Een overzicht van alle offline verkooppunten vind je hier! Natuurlijk kun je Similasan oogdruppels bij Albert Heijn, Etos of Kruidvat ook online bestellen. Lekker gemakkelijk, samen met de rest van je boodschappen! Zijn de oogdruppels die jij nodig hebt niet voorradig? Dan bestel je ze eenvoudig via onze webshop!

Last van andere oogklachten?

Ook wanneer je last hebt van andere oogklachten zoals rode ogen, hooikoorts ogen of vermoeide ogen, kun je rekenen op Similasan. Voor elke specifieke oogklacht ontwikkelden onze oogspecialisten een natuurlijke oplossing. Heb je last van hooikoorts of een andere allergie die je ogen irriteert? Similasan Hooikoorts oogdruppels zijn speciaal voor jou ontwikkeld. Heb je last van rode ogen door bijvoorbeeld een griepje of een ontstoken oog? Gebruik dan Similasan Rode Ogen oogdruppels. Werk je de hele dag achter een computer en kruip je met vermoeide ogen achter het stuur? Vergeet dan niet een flesje Similasan Computer Ogen oogdruppels in je laptoptas te stoppen!

Een natuurlijke oplossing voor jouw oogklachten, die vind je bij Similasan.

Weet je niet precies welk Similasan product je nodig hebt?

Wij hebben speciaal een pagina ingericht met alle veel gestelde vragen. Al jouw vragen over onze producten worden hier beantwoord, ook als je niet weet welk Similasan product je moet kiezen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer