Ontstoken ogen baby

Ontstoken ogen baby

Ontstoken ogen bij baby’s komen vaak voor. Meestal is een ontsteking van de traanbuisjes de oorzaak. Daardoor kan je baby last hebben van schilfertjes, roodheid, jeuk en irritatie rondom de oogjes. Ook kinderen en volwassenen kunnen last krijgen van ontstoken ogen. Een ontsteking aan de ogen is voor velen dan ook een herkenbare kwaal.

Wanneer je baby last heeft van ontstoken oogjes is dat erg vervelend voor de kleine, maar gelukkig is er in de meeste gevallen niets ernstigs aan de hand. Natuurlijk wil je de klachten en de ontsteking echter wel zo snel mogelijk verhelpen. Similasan is oogspecialist en ontwikkelt specifieke oplossingen tegen specifieke problemen voor jong en oud. Ook de ontstoken ogen van jouw baby vanaf 2 jaar weten we te verhelpen.

Oogontsteking bij je baby: de symptomen

De oogjes van je baby zijn erg gevoelig en hebben speciale verzorging nodig, anders liggen oogproblemen al gauw op de loer. Een oogontsteking bij je baby ontstaat door een ontstoken traanbuis. Daardoor kunnen ingedroogde tranen, slijm, vet en vuil uit de ogen komen, wat weer zorgt voor diverse symptomen.

De symptomen die bij een oogontsteking van je baby horen zijn onder andere rode ogen, tranende ogen, slijm of pus dat uit het oog komt, opgezwollen bindvlies, dikke oogleden en blaasjes op de oogleden. Deze symptomen maken de oogontsteking van je baby direct zichtbaar, waardoor je gelukkig ook snel kunt handelen. In dit artikel lees je wat je tegen ontstoken ogen kunt doen.

Oogontsteking, wat te doen? Kies voor milde reinigingsdoekjes

Om de klachten van een ontstoken oog of ontstoken traanbuis effectief te verlichten kun je het beste gebruik maken van Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1. Dit effectieve oogproduct geeft snel effect bij de oogontsteking van je baby en zorgt ervoor dat jouw kleine snel weer stralend uit zijn of haar oogjes kijkt. De hypoallergene doekjes zijn ontwikkeld door oogspecialisten en zorgen voor ontsmetting, reiniging van de randen van de oogleden, stillen de jeuk en zorgen voor kalmering met een zeer milde dosis kamille. Ook voorkomen de doekjes dat je kind na het slapen kleverige oogjes heeft die door ‘afscheiding’ aan elkaar plakken. Bovendien wordt door het gebruik van Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 de kans op het opnieuw ontwikkelen van ontstoken ogen bij je baby verkleind.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen ontstoken ogen bij baby's

Ontstoken oog kind

Ook als je kindje wat ouder is kan het last krijgen van een ontsteking van de ogen. Kinder- en babyogen zijn nu eenmaal behoorlijk gevoelig. Bij kinderen en baby’s is de boosdoener meestal een ontsteking aan de traanbuis, maar ook eczeem, contactallergie, slapeloosheid en blootstelling aan irriterende stoffen kunnen voor ontstoken ogen zorgen. Ook wanneer de oogontsteking door deze oorzaken ontstaat kunnen speciaal ontwikkelde reinigende oogdoekjes uitkomst bieden.

Oog ontstoken of andere klachten?

Soms is het niet helemaal duidelijk of het nu echt gaat om een oogontsteking of dat er ‘slechts’ sprake is van rode ogen, jeuk, branderigheid of vermoeidheid van de ogen. Gelukkig biedt Similasan voor al deze klachten een oplossing. Zo hebben we bijvoorbeeld druppels tegen droge ogen, Optimoist Oogdoekjes tegen droge oogleden en hooikoorts oogdruppels én kun je in onze oogklachtenwijzer alles lezen over specifieke oogklachten. Op die manier willen we jou de oplossing bieden die jouw oogklachten direct verlichten en verzachten, uiteraard altijd op natuurlijke basis en met speciaal ontwikkelde producten van de hoogste Zwitserse kwaliteit.

Ontstoken ogen baby? Raadpleeg Similasan

Similasan gebruikt al bijna 40 jaar al het goede dat de natuur ons te bieden heeft om oogklachten van baby’s, kinderen en volwassenen op milde en effectieve wijze te verlichten en verzachten. Van oogontsteking bij je baby tot hooikoortsklachten en computerogen: om welke oogkwaal het ook gaat, Similasan helpt je verder. Wil je weten waar je onze producten kunt kopen? Kijk dan in onze store locator.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer
KOAG/KAG: 4098-0314-0469