Wat helpt tegen geïrriteerde ogen?

Wat helpt tegen geïrriteerde ogen?

Je ogen zijn kwetsbaar én kostbaar. Je hebt er maar twee en ze moeten je hele leven mee. Doordat je ogen zo kwetsbaar zijn, komen (onschuldige) oogklachten veelvuldig voor. Eén van de meest gehoorde klachten is geïrriteerde ogen. Heb je hier last van dan kan dat heel vervelend zijn; het zou je bijvoorbeeld van je werk kunnen houden of voor continue jeuk kunnen zorgen. Het is weliswaar een onschuldige klacht, maar daarom niet minder vervelend.

Wat helpt tegen geïrriteerde ogen? In dit artikel gaan we dieper in op die vraag én kijken we naar de mogelijke oorzaken van oogirritatie. Lees je mee?

Geïrriteerde ogen, waar komen ze toch vandaan?

Voordat we het gaan hebben over de behandeling van geïrriteerde ogen, vertellen we je eerst wat meer over de mogelijke oorzaken van een geïrriteerd oog. Irritatie van je oog kan op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van hooikoorts, omdat je een vermoeiende (werk)dag hebt gehad, omdat je last hebt van traanogen, van rode ogen of van droge ogen. Heel vaak hangt dit soort klachten allemaal met elkaar samen.

Om erachter te komen waar jouw geïrriteerde ogen vandaan komen is het goed om alert te zijn op de momenten waarop je ogen geïrriteerd aanvoelen. Daaruit zou je kunnen concluderen wat de oorzaak van je geïrriteerde ogen is. Ben je wellicht ergens allergisch voor of heb je te lang naar een computerscherm gestaard? Let hier maar eens op, dat geeft je meer inzicht.

Geïrriteerde oogleden

Naast geïrriteerde ogen kun je ook last hebben van geïrriteerde oogleden. Vaak is de huid rondom geïrriteerde ogen droog en schilferig en dat kan ook voor de oogleden gelden. Hierdoor krijg je de neiging om over je oogleden te wrijven of te krabben aan je huid. Echter zijn dit dingen die je juist beter níet kunt doen, het maakt de irritatie van je ogen en oogleden namelijk alleen maar erger. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Hoe kom je van oogirritatie af?

Hoewel geïrriteerde ogen kunnen zorgen voor veel ongemak, is het gelukkig vaak een onschuldige kwaal. Dat betekent dat je er in de meeste gevallen geen medicatie voor hoeft te gebruiken, maar beter gebruik kunt maken van natuurlijke middelen zoals oogsprays en -druppels op natuurlijke basis. Welk product je het beste kunt gebruiken hangt van meerdere factoren af.

De specialisten van Similasan ontwikkelen al jaren specifieke oplossingen voor specifieke oogproblemen. Zij kijken daarbij naar de aard van de oogklachten, welke natuurlijke middelen daartegen werken én zij houden rekening met het gebruiksgemak voor jou als gebruiker. Zo zijn de meeste van onze oogproducten uitgerust met een eenvoudige druppelaar en altijd gewoon te gebruiken in combinatie met contactlenzen.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen tegen geïrriteerde ogen.

Oogdruppels oogsprays en oogdoekjes tegen geirriteerde ogen

Oogirritatie door rode ogen

Zijn je ogen rood als gevolg van oogirritatie door bijvoorbeeld airconditioning, hitte, wind, rook, veroudering of het gebruik van contactlenzen? Kies dan voor de Rode Ogen Oogdruppels.

Oogirritatie door droge ogen

Wie last heeft van droge, geïrriteerde ogen kan het beste gebruik maken van de Droge Ogen Oogdruppels, Droge Ogen Spray, Droge Ogen Extra Comfort Oogdruppels of Optimoist Oogdoekjes voor Droge Oogleden.

Geïrriteerde ogen door vermoeidheid

Zit je vaak lang achter de computer en merk je dat je ogen daardoor vermoeid en geïrriteerd raken? Dan kun je het beste gebruik maken van de Computer Ogen Oogdruppels voor een hydraterende en verfrissende opsteker. Dit product is ook in sprayvorm verkrijgbaar.

Geïrriteerde ogen door hooikoorts

Ben jij één van de velen die op dit moment last hebben van de dwarrelende pollen in ons land? Dan zijn onze producten tegen hooikoorts jouw redding. Onze producten bieden snel effect tegen klachten als niezen, jeuk in de ogen en neus, hoesten, droge en geïrriteerde ogen.

Meer weten of direct bestellen?

Al jaren is Similasan dé oogspecialist als het om specifieke, natuurlijke oplossingen gaat. Veel van onze producten bestel je eenvoudig online of koop je in één van de vele verkooppunten. Wil je meer weten over de oogklachten waartegen wij effectieve oplossingen bieden? Neem dan gerust een kijkje in de Oogklachtenwijzer.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer