Oogdruppels tegen jeukende ogen

Oogdruppels tegen jeukende ogen

Jeukende ogen zijn onschuldig, maar wel zeer vervelend. We kennen allemaal wel die neiging om in je ogen te gaan wrijven om de jeuk te stoppen, terwijl we ook heel goed weten dat we dat beter níet kunnen doen. De jeuk wordt er immers alleen maar erger door. Hoog tijd dus om stil te staan bij tips en producten die je voor langere tijd van de jeuk afhelpen. In dit artikel gaan we daar dieper op in, nadat we de meest voorkomende oorzaken van jeukende ogen onder de loep hebben genomen.

Wil je meer lezen over oogklachten? Neem dan gerust een kijkje in onze oogklachtenwijzer.

Waardoor ontstaan jeukende ogen?

Jeukende ogen kunnen allerlei oorzaken hebben. In sommige gevallen is het heel duidelijk waar je jeukklachten vandaan komen. Soms moet je wat langer zoeken voor je de oorzaak te pakken hebt. Hieronder lichten we de meest voorkomende oorzaken van jeukende ogen voor je toe:

  • Pollen (hooikoorts)

Bij mensen met hooikoorts doet zich een allergische reactie voor wanneer zij in aanraking komen met pollen. Het vrijgekomen stuifmeel zorgt voor verwijding van de kleine bloedvaatjes in het slijmvlies en veroorzaakt een ontsteking in het slijmvlies. Hierdoor ontstaan klachten zoals jeuk, tranen en opgezwollen ogen.

  • Huisdieren

Mensen die allergisch zijn voor huisdieren hebben meestal een allergie voor de huidschilfers (epitheel) en de veren van dieren. Als mensen met een huisdierenallergie deeltjes van deze schilfers inademen kunnen zij last krijgen van jeuk, jeukende ogen, rode ogen en niesbuien.

  • Huisstofmijt

Huisstofmijt is op het blote oog niet te zien, maar komt heel veel voor. Matrassen, dekbedden en kussens, maar ook tapijten, gordijnen, knuffelbeesten en gestoffeerd meubilair zijn plekken waarin huisstofmijt zich graag nestelt. Mensen met een allergie voor huisstofmijt reageren met name op de uitwerpselen van de kleine witte beestjes.

  • Schimmelsporen

Soms worden jeukende ogen veroorzaakt door schimmels. Er zijn veel verschillende soorten schimmels die oogklachten kunnen veroorzaken. Vaak gaat het dan niet alleen om jeukende ogen, maar ook om oogpijn, rode ogen en een wazig gezichtsvermogen.

  • Cosmetica en parfum

Overgevoeligheid voor stoffen in cosmetica en parfum komt veel voor. Komen je ogen in contact met deze stoffen dan kan er jeuk en roodheid ontstaan. Kies daarom altijd voor producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid en voor gevoelige ogen.

  • Overige externe factoren

Jeuk in je ogen kan daarnaast ontstaan door diverse externe factoren. Denk aan een vuiltje dat in je oog terechtkomt of harde wind waar je tegenin moet fietsen. Dit kan droge of geïrriteerde ogen veroorzaken en ook gepaard gaan met jeuk.

Oogdruppels tegen jeukende ogen van Similasan

Om direct verlichting te bieden aan je jeukende ogen raden wij aan om gebruik te maken van onze Hooikoorts Oogdruppels. Deze oogdruppels zijn niet alleen geschikt wanneer je jeukende ogen veroorzaakt worden door hooikoorts, maar ook wanneer de jeuk door andere oorzaken of allergische reacties is ontstaan. Dit product hydrateert en kalmeert direct, bevat alleen de beste natuurlijke bestandsdelen en vertroebelt je zicht niet. Ideaal, dus!

Natuurlijke behandelingen tegen hooikoorts oogproblemen.

Koop oogdruppels tegen jeukende ogen eenvoudig online

Bij Similasan ben je aan het juiste adres voor oogdruppels van hoge Zwitserse kwaliteit. Niet voor niets zijn wij al jarenlang dé toonaangevende specialist als het gaat om specifieke oplossingen tegen specifieke oogproblemen, bijvoorbeeld jeukende ogen. Wil je direct van je klachten af? Bestel onze oogdruppels tegen jeukende ogen dan eenvoudig online in onze webshop.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer