Ontstoken oog

Rood oog

Een rood oog: vrijwel iedereen heeft er in zijn of haar leven weleens last van (gehad). Bij een rood oog dringt een bacterie zich in de huid op de plek van de aanhechting van de oogharen. Vervolgens veroorzaakt deze bacterie symptomen als schilfertjes, roodheid, jeuk en irritatie. Rode ogen komen vooral bij kinderen en baby’s veelvuldig voor, door ontsteking van de traanbuisjes, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben.

Rood oog, wat te doen?

Een rood oog is in de meeste gevallen een onschuldige aandoening, maar zeker geen pretje. Als je oog rood is zetten bepaalde bloedvaatjes in je oog zich uit en wordt je oog erg rood. Dit maakt een rood vaak direct zichtbaar voor de buitenwereld. Ook zijn rode ogen vaak opgezwollen en zorgen ze voor veel tranen.

Heb je last van rode ogen, dan is het goed om te weten dat er effectieve producten bestaan die je klachten op een natuurlijke en milde manier verlichten. Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 geven snel effect bij rode ogen en zorgen ervoor dat je snel weer stralend uit je ogen kijkt. Deze doekjes zorgen voor ontsmetting, stillen de jeuk en zorgen voor directe kalmering met een zeer milde dosis kamille.

Rood oog kind

We noemden het net al even: vooral kinderen en baby’s hebben veelvuldig last van rode ogen. Het gaat dan om een ontstoken traanbuis waardoor er ingedroogde tranen, slijm, vet en vuil uit de ogen kan komen. Kinder- en babyogen zijn behoorlijk gevoelig en daardoor erg vatbaar voor rode ogen. Ze vragen dan ook om speciale verzorging en reiniging die Similasan in de vorm van reinigende oogdoekjes biedt.

Rode ogen baby

Ook als je baby last heeft van rode oogjes zijn onze reinigende oogdoekjes geschikt om te gebruiken. De hypoallergene doekjes zorgen voor reiniging van de randen van de oogleden en voorkomen dat je kind na het slapen kleverige oogjes heeft die door ‘afscheiding’ aan elkaar plakken. Door Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 te gebruiken verklein je bovendien de kans op het opnieuw ontwikkelen van rode ogen bij je baby.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen tegen rode ogen.

Samenhangende klachten bij rode ogen

Wie last heeft van rode ogen kan beamen dat rode ogen, jeuk, branderigheid en vermoeidheid van de ogen veelvuldig voorkomen. Is je oog rood en moet je ook nog eens tegen de wind in fietsen of naar een plek waar veel vervuiling in je ogen kan komen, dan is dat erg vervelend en kan dat de klachten nog erger maken.

Similasan spitst zich als oogspecialist toe op specifieke oplossingen voor specifieke problemen en biedt zodoende een gevarieerd assortiment van oogproducten aan. Ontdek bijvoorbeeld onze druppels tegen droge ogen, Optimoist Oogdoekjes tegen droge oogleden of hooikoorts oogdruppels die de irritatie in de ogen direct verlichten

Similasan verlicht direct je rode oog

Similasan is al bijna 40 jaar toonaangevend producent van hoogwaardige Zwitserse oogoplossingen op natuurlijke basis. Wij gebruiken al het goede dat de natuur ons te bieden heeft om direct verlichting te kunnen bieden bij jouw oogklacht. Of het nu gaat om rode ogen, hooikoorts klachten of computer ogen: Similasan helpt jou verder. Ontdek waar je onze producten kunt kopen en ervaar zelf de krachtige werking van onze natuurlijke oplossingen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer