Oorzaken van rode ogen

Oorzaken van rode ogen

Heb je te kampen met rode ogen, dan wil je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar naast het bestrijden van rode ogen is het ook belangrijk om te weten waar je rode ogen eigenlijk vandaan komen. Er bestaan diverse oorzaken van rode ogen en als je weet welke oorzaak aan jouw klachten ten grondslag ligt, wordt het gemakkelijker om deze klachten de volgende keer te vermijden. Daarom gaan we in dit artikel in op diverse oorzaken van rode ogen en hoe je je rode ogen het beste kunt behandelen.

Oogontsteking: de kenmerken

Wat gebeurt er eigenlijk bij een oogontsteking? Kort gezegd zorgt een virus of bacterie ervoor dat je oog rood wordt. Deze bacterie dringt zich in de huid op de plek van de aanhechting van de oogharen. Dit veroorzaakt schilfertjes, roodheid, jeuk en irritatie. Ook zetten bepaalde bloedvaatjes in je oog zich uit waardoor je oog erg rood wordt. Rode ogen zijn daarnaast vaak opgezwollen en produceren veel traanvocht.

Rood oog? Dit zijn de mogelijke oorzaken

We beschreven net al kort dat een virus of bacterie meestal de boosdoener is bij rode ogen. Meestal gaat het om één van de vele verkoudheidsvirussen. Deze worden vooral in de wintermaanden gemakkelijk verspreid en kunnen naast de alom bekende verkoudheidsklachten dus ook voor oogklachten zorgen.

Er zijn ook andere oorzaken van rode ogen, zoals herpes, chlamydia of gonorroe. Rode ogen door toedoen van deze aandoeningen komen weliswaar minder vaak voor maar geven wel heftigere klachten. Vermoed je dat je rode ogen hebt door toedoen van één van bovengenoemde aandoeningen, ga dan altijd naar de huisarts.

Rood oog tips

Nu je weet welke oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan rode ogen is het belangrijk om de klachten op een effectieve manier te verhelpen. Daarvoor heb je de producten van Similasan nodig. De Similasan Reinigende Oogdoekjes Nr. 1 bieden snel effect bij oogontsteking en zorgen ervoor dat je snel weer stralend uit je ogen kijkt. De doekjes werken ontsmettend, jeukstillend en kalmerend dankzij een zeer milde dosis kamille.

Rood oog baby

Heeft je baby last van rode oogjes? Ook dan zijn de reinigende oogdoekjes van Similasan geschikt om te gebruiken. Met deze doekjes kun je effectief de randen van de oogleden van je kind reinigen zodat hij of zij na het slapen geen kleverige oogjes heeft. Gebruik je onze hypoallergene oogdoekjes, dan zorg je er bovendien voor dat de kans op een nieuwe oogontsteking bij je kind of baby verkleind wordt.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen voor rode ogen.

Ga de oorzaken van rode ogen te lijf

Omdat een virus of bacterie in de meeste gevallen de oorzaak is van een oogontsteking is het belangrijk om je hiertegen te wapenen. Met een goede weerstand ben je beter bestand tegen een verkoudheid of griepvirus. Zorg daarom goed voor jezelf, eet veel fruit en groente en zorg voor een goede nachtrust en voldoende beweging in je dagelijks leven. Was je handen zeer regelmatig en was ze altijd voordat je je ogen aanraakt, bijvoorbeeld om een vuiltje uit je oog te verwijderen, bij jeuk of bij het indoen van contactlenzen. Hierdoor verklein je de kans dat het volgende virus jou te pakken krijgt én verklein je dus de kans op rode ogen.

Similasan helpt bij rode ogen

Toch een oogontsteking te pakken? Geen nood, Similasan is al bijna 40 jaar toonaangevend producent van hoogwaardige Zwitserse oplossingen op natuurlijke basis. Met al het goede dat de natuur ons te bieden heeft creëren wij oplossingen die direct verlichting bieden bij jouw oogkwaal. Ontdek waar je onze 100% natuurlijke oogdruppels en oogdoekjes kunt kopen en ervaar zelf de krachtige werking van onze natuurlijke oplossingen.

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer