Oogdruppels rode ogen

Oogdruppels rode ogen

Rode en vermoeid uitziende ogen verhelp je het liefst zo snel mogelijk. Gelukkig bestaan er oogdruppels tegen rode ogen die je klachten razendsnel verlichten. Daar vertellen we je graag meer over. Ook gaan we in dit artikel in op de uiteenlopende oorzaken van rode ogen en op problemen die verwant zijn aan rode ogen, zoals droge en geïrriteerde ogen. Dit zijn immers kwalen die bij vrijwel iedereen weleens de kop opsteken, maar die met de juiste kennis en tips redelijk eenvoudig te voorkomen en verhelpen zijn.

Rode Ogen oogdruppels

Wat doen oogdruppels tegen een rood oog?

Wie weleens last heeft van rode, branderige of geïrriteerde ogen weet dat snelle verlichting en kalmering van de ogen ontzettend gewenst is op zo’n moment. Dat is dan ook wat oogdruppels tegen rode ogen doen: ze bevochtigen de ogen en bieden de ogen op die manier rust en hydratatie. Deze oogdruppels zijn op meerdere momenten toepasbaar. Niet alleen als de ogen rood zijn door bijvoorbeeld een vuiltje of aanraking met een chemische stof, maar ook als er sprake is van een bindvliesontsteking of wanneer een verkoudheid of griep de oorzaak is.

Waar komen rode ogen vandaan?

We noemden net al even dat rode ogen onder meer kunnen ontstaan door griep of verkoudheid of door aanraking met vuil. Laten we daarom eens dieper ingaan op de onderliggende definitie van rode ogen. Ogen kleuren namelijk niet zomaar rood, daar kunnen verschillende problemen en oorzaken aan ten grondslag liggen. Rode of rozige ogen wijzen meestal op een ontsteking aan het oogslijmvlies; het transparante slijmvlies dat je oogwit bekleedt. Door die ontsteking kleuren je ogen rood of rozig en krijgen ze een vermoeide uitstraling. Die ontsteking kan op verschillende manieren ontstaan.

Rode ogen door allergieën, lenzen, verkoudheid of andere oorzaken

Misschien denk je bij rode ogen al gauw aan een allergie. Dit kan inderdaad een oorzaak zijn van de rode kleur in je ogen. Echter betekent dat niet dat er altijd sprake is van een allergie bij rode ogen. Vermoed je dat je ergens allergisch voor bent, ga dan altijd naar de huisarts zodat hij of zij een eventuele diagnose kan stellen.

Naast een allergische reactie zijn er nog veel meer denkbare én veelvoorkomende oorzaken van rode ogen. Wat dacht je van shampoo, chloor, rook en make-up in je ogen? Of contactlenzen die niet helemaal lekker zitten? Vaak hebben mensen met een verkoudheid of griep ook last van rode ogen. Ook het overmatig gebruiken van alcohol en sigaretten kan rode ogen veroorzaken. Hierdoor zwellen de adertjes in je ogen namelijk op, wat je ogen een rode kleur geeft.

Rode en geïrriteerde ogen door de eikenprocessierups

Ook de eikenprocessierups veroorzaakt jeukende, geïrriteerde en rode ogen. Deze rups van een nachtvlinder is al vele jaren in Nederland actief, maar heeft zich de afgelopen jaren zeer snel verspreid. De eikenprocessierups is bedekt met brandharen die hij afschiet als hij zich bedreigd voelt. De haartjes kunnen tot zeker 100 meter meegevoerd worden door de wind. Je kunt de microscopisch kleine brandhaartjes inademen of inslikken, maar ze kunnen ook op je huid of in je ogen terecht komen. Dit zorgt op de huid voor jeuk, zwellingen, bultjes. ‘Eikenprocessierups-ogen’, om ze zo maar te noemen, veroorzaken de volgende symptomen:

  • Rode ogen
  • Tranende ogen
  • Jeukende ogen
  • Pijnlijke of branderige ogen

Het is belangrijk om je geïrriteerde rode ogen door de eikenprocessierups snel te verzachten met natuurlijke producten die geen nieuwe irritaties veroorzaken. Kies daarom niet voor oogdruppels met chemische toevoegingen, maar voor speciaal ontwikkelde rode ogen oogdruppels op natuurlijke basis. Bekijk hier de oogdruppels.

Geen jeukende ogen en vermoeide ogen met Similasan oogdruppels

Natuurlijke behandelingen tegen rode ogen.

Rode oogleden

Soms heb je specifiek te maken met rode oogleden. Gezwollen en rode oogleden is typisch een kwaal die veel voorkomt bij kinderen onder de vijf jaar. Vaak gaat dit gepaard met een irritatie van de traanbuis of bijvoorbeeld met contactallergie of eczeem. In al die gevallen kunnen reinigende oogdoekjes uitkomst bieden.

De speciale verzorging die deze reinigende oogdoekjes bieden zijn zeer geschikt voor de gevoelige oogjes van baby’s en kinderen. Deze doekjes gaan jeuk tegen en werken kalmerend. Ze ontsmetten de randen en oogleden en verkleinen bovendien de kans op een (nieuwe) rode oogleden.

Oogdruppels rode ogen online bestellen

Nu weet je waardoor rode ogen kunnen ontstaan. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk af van je oogklacht, daarvoor biedt Similasan dé oplossing. Kies voor onze 100% natuurlijke oogdruppels die speciaal door oogspecialisten zijn ontwikkeld om de strijd aan te gaan met rode ogen. Hiermee kies je voor een snelle en efficiënte verlichting van je klachten en voor hoogwaardige kwaliteit zonder chemische toevoegingen. De rode ogen oogdruppels zijn bovendien 3 maanden houdbaar, geschikt voor contactlensdragers en zeer eenvoudig aan te brengen met een handige druppelaar.

We raden je van harte aan om zelf te ervaren wat deze oogdruppels tegen je rode ogen kunnen doen. Je kunt de oogdruppels tegen rode ogen van Similasan zeer gemakkelijk online bestellen; klik hier om je bestelling te doen. Ga je liever naar een fysieke winkel? Bekijk het overzicht van apotheken en drogisterijen om een verkooppunt bij jou in de buurt te vinden.

Rode ogen oogdruppels

© 2021 Similasan. All rights reserved. | Disclaimer